Rafal_ Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 Jestem na etapie szukania aparatu, wcześniej miałem Canona S2IS i FujiFilm S2500HD Chciałbym coś o podobnych gabarytach, aparat do użytku raczej amatorskiego (użycie czasem jakiegoś filtra, jakaś fotka ze statywu) Budżet niestety ograniczony max 600-700zł Nowy odpada (wiadomo że za tą cenę nic nie kupię) a w używanych może coś się znajdzie w miarę fajnego (może nawet coś na czym dałoby się podszkolić w ustawieniach manualnych) Wiem że jest tu kilka osób co zna się na takich "zabawkach" i byłbym wdzięczny za porady
Yova Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 Witam Jak chcesz większy aparacik w tej cenie szukaj Sony HX1. to chyba najbardziej udany kompakt ostatnich lat, nie jest napchany pixelami więc trochę mniej szumi na wysokim iso, ma fajna panoramkę i przyzwoite filmy. No i jak chcesz się poduczyć to masz pełen manual. Można jeszcze Canon sx20 poszukać ale już będzie sporo słabiej.
Rafal_ Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Opublikowano 20 Lutego 2012 dzięki bardzo od czytania opinii można oczopląsów dostać, faworytem rzeczywiście jest Sony HX1, biorę jeszcze pod uwagę Canon-a SX1 IS i starawy model Sony F828 - miałeś z nim styczność? w necie ma dosyć dobre opinie
KICHOL Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 poczytaj sobie o Lumix FZ-50 przez parę lat stał mocno w rankingach. Do dnia dzisiejszego służy mi jako drugi w rodzinie. Śmiało powiem, że za taką kasę nie znajdziesz nic lepszego z 700-800 kupisz idealny stan i nie będziesz żałował... http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty_cyfrowe/6.1004-panasonic_lumix_dmc-fz50
Rafal_ Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 no dobra a coś takiego jak Canon G7/G9 albo Panasonic LX3?
piterdzg Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 wejdz na http://cyfrografia.pl/testy.html POCZYTAJ MOŻE COŚ ZNAJDZIESZ DLA SIEBIE CHOCIAŻ JAKIEŚ OPINIE PORADY.POZ
Rekomendowane odpowiedzi