Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Dorobienie klucza z immo - TYLKO w ASO???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pomóżcie proszę, bo chciałbym ostatecznie się dowiedzieć, bo przeczytałem setki wątków - czy do mojego modelu da się dorobić klucz z immobilizerem w inny sposób, niż w ASO?

Jedyne co mam, to klucz typu scyzor [i samochód rzesz jasna :naughty:

Opinie czytałem różne, ale z większości wiało przypuszczeniem, czy założeniem, że "na pewno się da" :disgust:

Przetestował to ktoś z Was na własnej skórze w B5 z 1998+?

JEśłi tak, to będę wdzięczny za szczegóły, namiary [Wa-wa i okolice].

Czy znacie może koszt w ASO w Wawie? W ostateczności brakuje mi tylko pastylki immo, bo klucz dofrezowałem - ma miejsce na immo.

dzięki z góry.

Opublikowano

Da sie to zrobic.Najprosciej to jak masz kod do immo a jak nie to też nie problem tylko potrzebny jest odpowiedni kabel i program aby odczytac kod a potem to z górki.

Opublikowano
  • Autor

tylko, że ja mam [jak pisałem powyżej] tylko klucz i auto.

Kodu nie mam niestety.

Możesz szerzej o tym odpowiednim kablu i oprogramowaniu?

Gdzie-, jak-, i za ile? :chytry:

Opublikowano

vag-tacho - program do odczytu kodu immo ale do tego też jest odpowiedni kabel.Daj na priv.

Opublikowano

ja u siebie vag commanderem odczytałem pin po czym vag comem zakodowałek kluczyki któa mi interesowała ps pamietaj ze przed pinem postawa 0 np 08798 udaneko kodowania

Opublikowano
  • Autor

Czyli powinienem kupić kabel z oprogramowaniem vag commander

[np. taki: http://allegro.pl/vag-vw-audi-seat-skoda-klucze-tacho-airbag-licznik-i2076169886.html ??? nie potrafię na 100% zlokalizować mojego modelu w opisie...]

odczytać kod i... no właśnie, skąd mam wziąć klucz?

Ma być nowy z "czystym" chipem immo, czy używany się nada?

Opublikowano

[/url]

odczytać kod i... no właśnie, skąd mam wziąć klucz?

Ma być nowy z "czystym" chipem immo, czy używany się nada?

np.allegro :cool1: Musi być czysty nie używany :)
Opublikowano

pestka immo moze być używana

Opublikowano
  • Autor

Ok, czyli jak? mogę kupić używany klucz 'scyzoryk' [lub inny rodzaj, aby miał pestkę immobilizera] dla samej pestki i taką używaną pestkę zakodować przez w.w kabel i wsadzić do dorobionego klucza z grotem?

Opublikowano

nie pisz bzdur :wink4:[br]Dopisany: 17 Luty 2012, 21:34_________________________________________________

Ok, czyli jak? mogę kupić używany klucz 'scyzoryk' [lub inny rodzaj, aby miał pestkę immobilizera] dla samej pestki i taką używaną pestkę zakodować przez w.w kabel i wsadzić do dorobionego klucza z grotem?

kup używany scyzoryk zgodny z numeracją aktualnie działającego.Pewnie w nim bedzie transponder uzywany z innego auta więc trza wymienic na czysty nowy nie uzywany
Opublikowano

Krogoolec, zanim kupisz kabel napisz proszę jaki masz licznik w swoim aucie, UK-NSI czy VDO? To ważne, bo jeśli UK-NSI to kabelkiem z allegro pinu nie wyciągniesz

Opublikowano

Krogoolec, zanim kupisz kabel napisz proszę jaki masz licznik w swoim aucie, UK-NSI czy VDO? To ważne, bo jeśli UK-NSI to kabelkiem z allegro pinu nie wyciągniesz

zgadza sie...
Opublikowano

nie pisz bzdur :wink4:[br]Dopisany: 17 Luty 2012, 21:34_________________________________________________

kup używany scyzoryk zgodny z numeracją aktualnie działającego.Pewnie w nim bedzie transponder uzywany z innego auta więc trza wymienic na czysty nowy nie uzywany

to powiedz mi jakim cudem swoje kluczyki do kodowałem do licznika uk? czyli było juz kodowanie 2 i 3 raz do kodowałem do następnego licznika w celu sprawdzenia ( Ty nie pisz bzdur )

Opublikowano

to powiedz mi jakim cudem swoje kluczyki do kodowałem do licznika uk? czyli było juz kodowanie 2 i 3 raz do kodowałem do następnego licznika w celu sprawdzenia ( Ty nie pisz bzdur )

kolego transpondery ID 48 które są w Audi A4 od 1998 włącznie do modelu B6 są wielokrotnego zapisu ale tylko w jednym aucie.Do innego samochodu już nie podejdą i to jest pewne na 100 %. Od modelu B7 transpondery 48 TP25 po can można już "wykasowac" i zaadoptować do innego audi.
Opublikowano
  • Autor

Jak mogę to sprawdzić? Pewnie trzeba wydłubać zegary? :mysli:

Opublikowano

Jak mogę to sprawdzić? Pewnie trzeba wydłubać zegary? :mysli:

powinno byc logo miedzy tarczami :)
Opublikowano

W UK-NSI nie było logo, jeśli chcesz mieć pewność to wyjmij zegary i sprawdź na odwrocie.

Opublikowano

W UK-NSI nie było logo, jeśli chcesz mieć pewność to wyjmij zegary i sprawdź na odwrocie.

jest logo ja mam :rolleyes:
Opublikowano

jest logo ja mam :rolleyes:

No to się pomyliłem, w moich zwykłych bez fisa i dodatkowych zegarów z '98 nie było :wink4:

Opublikowano

kolego transpondery ID 48 które są w Audi A4 od 1998 włącznie do modelu B6 są wielokrotnego zapisu ale tylko w jednym aucie.Do innego samochodu już nie podejdą i to jest pewne na 100 %. Od modelu B7 transpondery 48 TP25 po can można już "wykasowac" i zaadoptować do innego audi.

Czyli swoje transpondery mogę wielokrotnie kodować do wielu liczników pod warunkiem ze będą tylko w moim aucie zegary i kluczyki?