Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Dorobienie klucza z immo - TYLKO w ASO???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pestka immo moze być używana

nie pisz bzdur :wink4:[br]Dopisany: 17 Luty 2012, 21:34_________________________________________________

Ok, czyli jak? mogę kupić używany klucz 'scyzoryk' [lub inny rodzaj, aby miał pestkę immobilizera] dla samej pestki i taką używaną pestkę zakodować przez w.w kabel i wsadzić do dorobionego klucza z grotem?

kup używany scyzoryk zgodny z numeracją aktualnie działającego.Pewnie w nim bedzie transponder uzywany z innego auta więc trza wymienic na czysty nowy nie uzywany

to powiedz mi jakim cudem swoje kluczyki do kodowałem do licznika uk? czyli było juz kodowanie 2 i 3 raz do kodowałem do następnego licznika w celu sprawdzenia ( Ty nie pisz bzdur )

kolego transpondery ID 48 które są w Audi A4 od 1998 włącznie do modelu B6 są wielokrotnego zapisu ale tylko w jednym aucie.Do innego samochodu już nie podejdą i to jest pewne na 100 %. Od modelu B7 transpondery 48 TP25 po can można już "wykasowac" i zaadoptować do innego audi.

Czyli swoje transpondery mogę wielokrotnie kodować do wielu liczników pod warunkiem ze będą tylko w moim aucie zegary i kluczyki?

dokładnie :)
Opublikowano

TO ZWRACAM HONOR KOLEGO. :hi:

Opublikowano
  • Autor

Krogoolec, zanim kupisz kabel napisz proszę jaki masz licznik w swoim aucie, UK-NSI czy VDO? To ważne, bo jeśli UK-NSI to kabelkiem z allegro pinu nie wyciągniesz

Jak mogę to sprawdzić? Pewnie trzeba wydłubać zegary? :mysli:

powinno byc logo miedzy tarczami :)

...niestety nie ma :no:

Jakieś dobre rady przed demontażem zegarów, abym czegoś nie zepsuł?

Opublikowano

Krogoolec, zanim kupisz kabel napisz proszę jaki masz licznik w swoim aucie, UK-NSI czy VDO? To ważne, bo jeśli UK-NSI to kabelkiem z allegro pinu nie wyciągniesz

podłącz vagtacho i sie wyjaśni :>
Opublikowano
  • Autor

podłącz vagtacho i sie wyjaśni :>

Haha:

cyt: Krogoolec, zanim kupisz kabel napisz proszę jaki masz licznik w swoim aucie, UK-NSI czy VDO?

mamy odwołanie cykliczne :tongue4:, [użytkownicy MS Excela wiedzą o co chodzi.]

Aby wiedzieć jaki kabel kupić / czy w ogóle kupić, polecono mi podanie producenta licznika, zatem kabla jeszcze nie mam...

Jutro go wypatroszę.

Opublikowano

Co do UK-NSI, ja nie wiedziałem jaki kabel go ruszy i pojechałem na wyciągnięcie do jakiegoś magika-elektryka, który wyciągnął licznik i jakoś tam sobie z nim poradził ;)

Opublikowano

Co do UK-NSI, ja nie wiedziałem jaki kabel go ruszy i pojechałem na wyciągnięcie do jakiegoś magika-elektryka, który wyciągnął licznik i jakoś tam sobie z nim poradził ;)

nie mówimy,ze sie nie da w ogóle a tylko kablem :decayed:
Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem - mam VDO, czyli PIN zdobędę z kabla.

Rozumiem, że nie muszę mieć całego nowego klucza za 250zł, wystarczy sam nowy transponder [sprawdziłem - Megamos Crypto id:48] za 17zł/sztuka, albo lepiej od razu dwa,

zakodować je i zaaplikować do kluczy dorobionych u pana Władka za 50zł?

Poproszę jeszcze o pomoc w doborze właściwego interfejsu VAG: VAG Tacho, VAG Can, VAG Commander, VAG K+...?

dodam, że na laptopie mam WIN7.

Opublikowano

Sprawdziłem - mam VDO, czyli PIN zdobędę z kabla.

Rozumiem, że nie muszę mieć całego nowego klucza za 250zł, wystarczy sam nowy transponder [sprawdziłem - Megamos Crypto id:48] za 17zł/sztuka, albo lepiej od razu dwa,

zakodować je i zaaplikować do kluczy dorobionych u pana Władka za 50zł?

Poproszę jeszcze o pomoc w doborze właściwego interfejsu VAG: VAG Tacho, VAG Can, VAG Commander, VAG K+...?

dodam, że na laptopie mam WIN7.

vagtacho ci starczy :wink4:
Opublikowano
  • Autor

Ok, dzięki.

A czy jest może ktoś z okolic Węgrowa / Wyszkowa kto ma taki kabel i umie się nim posługiwać?

Za pomoc stawiam dobrą butlę :drunk:

Opublikowano

a gzie ta pestka znajduje sie w kluczyku ?? bo mam kluczyk od jakiego innego, grot juz dorobiłem jeszcze tylko uporanie sie z immo (bo odpukać jakbym zgubił jedyny kluczyk, to otworzyć otworze samochód ale już nie pojade hehe)

Opublikowano

a gzie ta pestka znajduje sie w kluczyku ?? bo mam kluczyk od jakiego innego, grot juz dorobiłem jeszcze tylko uporanie sie z immo (bo odpukać jakbym zgubił jedyny kluczyk, to otworzyć otworze samochód ale już nie pojade hehe)

w tej części gdzie jest grot
Opublikowano
  • Autor

Napiszcie proszę, czy aby odczytać PIN i dodać nowe klucze a także dokonywać typowej diagnostyki wystarczy mi VAG K+Can Commander /-czy poradzi sobie z moim autem/, czy muszę inwestować w droższy Vag Tacho USB, który jest droższy, ale ma znacznie węższe zastosowanie?

Czytałem gdzieś tu na forum, że VAG K+Can Commander nie zawsze jest w stanie sobie poradzić i lepiej brać Tacho, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.

Wciąż nie znalazłem odpowiedzi :no:

Opublikowano

a jak sie dostac do tej pestki?? trzeba zepsuć kluczyk czy sie otwiera go?

Opublikowano
a jak sie dostac do tej pestki?? trzeba zepsuć kluczyk czy sie otwiera go?

jaki masz klucz??

Opublikowano

scyzoryk

Opublikowano

ważne jest też gdzie masz zapisany kod bo moze być w liczniku bądź też w puszce.Ja odczytywałem u siebie z puszki a kabel kupiłem z Chin za 70zł z przesyłka.

Opublikowano
scyzoryk

to musisz odkleić logo pod nim jest wkręt i dalej juz chyba sie domyslasz