P.W. Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 Witam, Przepaliła mi się żarówka pokręteł nawiewu - zanim to rozbiorę chciałbym kupić odpowiednią na wymianę. Czy ktoś może podpowiedzieć jaka jest to konkretnie żarówka? Przykład z allegro mile widziany. Z góry dzięki, PW
morsdicti Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Ale po co to rozbierać ? Zarówka jest pod pokrętłem odpowiedzialnym za regulację obrotów wentylatora. POciągnij pokrętło do siebie śmiało az wyjdzie - i tam będziesz miał żarówkę. Żarówka to chyba T5 lub T3 - w każdym bądź razie dostepna jest w każdym zestawie podstawowych żarówek w każdym większym markecie (Tesco itd...) kosztuje 50gr w motoryzacyjnym. Ciężko ją wyciągnąć ja ją po prostu zbiłem
Szarik Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 W twoim przypadku czyli w audi do wrzesnia 1996 aby wymienic zarowke nalezy wymontowac oslone konsoli czyli ramke
krystiano91 Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Środkowe pokrętło ustawiasz w pozycji 2 ( tak żeby było ustawione pionowo ) i mocno je ciągniesz do siebie. Oznaczenie żarówki: W2x4,6d
Rekomendowane odpowiedzi