Łukasz13 Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam dzisiaj probując naprawic słaby odbiór fm radia i troszke je popsułem Po pierwsze szukałem wzmacniacza ale niestety go nie znalazłem pod antena na dachu go nie ma, tak samo nie ma go pod lewym boczkiem w bagazniku, nie wiem gdzie on może być ? dodam że mam fabryczna nawigacje i złącze do telefonu i wszystkie trzy kable podłączone są do antenki na dachu. Ale to nic spóbowałem potem wyciągnąc radio za radą forum pilniczkami, kluczem wyciętym z karty sim i niestety lipa nie dałem rady, no i jeszcze najlepsze potem włanczam radio i nic nawet się nie włancza Czy merdając tam metalowymi rzeczami mogłem zrobić jakieś zwarcie? bezpiecznik jest nie przepalony ale nie wiem jak ten w radiu? tylko jak je wyjąc. Próbowalem zrobić takie ja tu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=220713.0 I nie wiem te otwory sa w końcu potrzebne? próbowałem dojśc od tyłu ale po odkręcniu schowka nie ma dojścia, trzeba chyba konsole zdejmować? Prosze o pomoc
krzysaudi Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Albo wydrapałeś przez te szczeliny jakiś element - lub zrobiłeś zwarcie na lini zasilania i lipka jest teraz.
miro1983 Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 najlepiej podjedz do jakiegos elektryka samochodowego za 10 zylka Ci je wyjmie i w cenie obada co jest grane. Ciezko teraz opisac sposob jak wyjac to radyjko. Z grubsza chodzi o to zeby tymi plaskimi kkuczami zwolnic blokadki ktore blokuja je przed wyjeciem. Chyba ze ktos poda linka z fotkami.
Łukasz13 Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Opublikowano 18 Lutego 2012 No dzisiaj będe jeszcze próbował, czyli trzeba zwolnic te blokady i pociągnąc za np. otwór na kasety i powino wyjść? moje wychodzi tak koło 2 mm i dalej ani rusz.
miro1983 Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 zazwyczaj bezproblemowo wychodzi. Moze jeszcze jakas blaszka jest odgieta i blokuje. Mozliwe tez, ze poprzedni wlasciciel juz cos kombinowal przy wyciaganiu lub dodatkowo je zabezpieczyl.
Łukasz13 Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Opublikowano 18 Lutego 2012 Ok wkońcu sie udało po krótkiej walce, musiałem zdjąć ramke, wyciągnąc panel klimatronika i od tyłu zaatakować radio wychodziło dosłownie centymetr po centymetrze blokowało sie z lewej strony, az w końcu wyszło wypadła z nim jakaś blaszka domyślałem się że to ta co blokowała. Na szczęście przepalony był bezpiecznik tylko i po wymianie radio gra i o dziwo poprawił sie odbiór łapie teraz rmf a przedtem nic, w zasadzie to nie wiem co się dzieje może nie łączyła wtyczka od anteny, w sumie na vagu dalej wyskakuje bład przerwanego obwodu anteny ale troche sie poprawiło. Tak więc panowie gdzie w końcu znajduje sie ten wzmacniacz od anteny w avancie bo nie mooge go znaleźć? Potem jeszcze walczyłem z termostatem, ale to juz inny temat tez nie obyło sie bez problemów ale teraz jest git
Rekomendowane odpowiedzi