Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Audi A4 B6 Avant 1.9 TDI by Patryś - Heble S4, RNS-E, Kiera B8, 164KM/367Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

4.07.13 r. No to podsumuję ostatnie 5 tyg:

- Gwint KW V2 :decayed:

- Nowy ori rozrząd: rolka napinacza, rolka prowadząca, pasek rozrządu + elementy przydatne do wymiany, pompa wody, uchwyt z rolką napinającą pasek klimy, pasek klimy i alternatora, napinacz paska alternatora z tłumikiem drgań Dzięki Hammer :thumbup1:

- Nowy olej Motul 5W40 + filtr MANN

- Nowy płyn chłodniczy G12++

- Nowy płyn hamulcowy

- Nowy wysprzęglik i pompka sprzęgła SASCH i łożysko igiełkowe wałka prowadzącego

- Nowa szyba czołowa

- Nowe dywaniki na przód LUX- Poliamid

- Nowa rączka drzwi wraz z przełącznikiem szyb pasażera

- Zmiana podświetlenia przełącznika świateł

- Nabita i odgrzybiona klimatyzacja

- Zamontowany (w końcu) czujnik poziomu płynu spryskiwaczy

- Kosmetyki i akcesoria:

Szampon: Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner,

Wosk: Collinite no. 476 Super Doublecoat Auto Wax,

Aplikator: Meguiars Soft foam,

Mikrofibra: ShowCarShine Microfibre,

Ręcznik: SHOWCARSHINE FLUFFY DRYER 90X60CM,

Rękawica do mycia z mikrofibry

Klucze: BLACK&DECKER A7144

Nalepka wymiana rozrządu 028 010 227 E

I użyłem takiego oto środka do czyszczenia wtryskiwaczy: LIQUI MOLY DIESEL SYSTEM REINIGER 5156

Auto zaliczyło przez te 5 tyg ok 6 tys km, polskie morze i zlot VAG w Nysie. :naughty:

Chyba to wszystko a jak coś mi się przypomni to dopiszę. :wink:

Najgorsze jest to że nie zrobiłem praktycznie żadnych zdjęć. :facepalm:

Przed Nysą auto wyglądało tak:

947058_493754767360672_889826347_n.jpg

Ale jechałem nad morze i troszkę podniosłem i aktualnie jest tak:

IMG_20130703_234824.jpg

dsc0590cs.th.jpg obraz002wb.th.jpg obraz038db.th.jpg obraz034n.th.jpg obraz004zv.th.jpg

Opublikowano

piekny masz ten kolorek no i jak wejdzie v2 to bedzie :slina:

Opublikowano
  • Autor

V2 jest w miarę rozsądnie dane ale po dzisiejszej przycierce podłogą pod CH chyba pójdzie jeszczę troszkę do góry bo moja okolica nie sprzyja zglebionym samochodom. :kwasny:

Opublikowano
V2 jest w miarę rozsądnie dane ale po dzisiejszej przycierce podłogą pod CH chyba pójdzie jeszczę troszkę do góry bo moja okolica nie sprzyja zglebionym samochodom. :kwasny:

nie poddawaj się :wink: a masz osłonę pod silnikiem i skrzynią? jeśli tak to zdejmuj i będzie lepiej:wink:

Opublikowano

Dawno tu nie zaglądałem, a auto zmieniło się na duży + przez ten gwint :wink:

Opublikowano
  • Autor

Mam osłony wszędzie ale to nie osłonami przytargałem tylko jak auto zjechało przednimi kołami z progu to podłogą przetargałem tzn.chyba progami głównie. :facepalm:

Na przyszły sezon musowo inna felga to mam nadzieję że się będzie prezentować o wiele lepiej. :wink:

Opublikowano

też tak mam ale nie wymiękam... jak chcesz to Ci moje 18tki pogonie bo chce wrzucic 19 cali :wink:

Opublikowano
  • Autor

Nie lubię felg z rantem jakoś do mnie nie przemawiają. :wink:

Opublikowano

Oj tak nie powiem, że u mnie jest inaczej, mimo że mam 19, to nie raz na progach zwalniających już lekko przytarłem, napewno nie osłonami :wink: ale gleba ma to do siebie że lubi sie ocierać :grin:

Opublikowano

no ładne cacko i wielki plus za kolor :wink:

ps. czym robisz zdjęcia że są jakieś takie dziwnie ostre , czy obrabiasz jakimś programem

Opublikowano
  • Autor

Dzieki wielkie. Zdjęcia niektóre robię lustrzanką (której jeszcze nie ogarniam bo używam jej okazyjnie, nie wiem po co kupiłem :facepalm:) i telefonem. Wybrane lekko tuninguje potem programem bo jak pisałem nie ogarniam tego żeby fajnie wyszły a nie ma mnie kto podszkolić. :wink:

---------- Post dopisany 20-07-2013 at 20:12 ---------- Poprzedni post napisany 14-07-2013 at 18:37 ----------

Znalazłem chwilkę na umycie autka i zerwanie naklejek z tylnej szyby.

:decayed: Jedna została bo nie chciało mi się już drapać hehe :wink:

fksh.jpg

a4qj.jpg

plyl.jpg

dr0o.jpg

4u2r.jpg

1cj8.jpg

i8y1.jpg

eiwj.jpg

I takie tam :naughty: Niby ładnie ale to i tak jest lipa. Na wiosnę już jest pewna profi korekta lakieru musowo. :wink:

qwii.jpg

Opublikowano

az sie prosi zeby wskoczyl full s-line :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Pablo jeszcze tylko wymienię EGR, założę większe heble no i soft i już będę działał z wyglądem auta. Narazie chcę doprowadzić auto w mechanicznym stanie tak jak chcę i będziemy coś myśleć. :wink:

---------- Post dopisany 29-07-2013 at 20:54 ---------- Poprzedni post napisany 21-07-2013 at 10:16 ----------

Ostatnio udało się wytargać przełącznik chromowany z Q5 do modzenia za grosze, dzisiaj osłonę na zbiorniczki w komorze silnika. Zobaczymy co uzbieram jeszcze do połowy września nim zjadę na urlop :naughty:

---------- Post dopisany 04-09-2013 at 22:28 ---------- Poprzedni post napisany 29-07-2013 at 20:54 ----------

Z nowości to narazie nic specjalnego graty składają się w domu a tymczasem wczoraj wracając z pracy pykło 250000 km :a4fan:

8e9n.th.jpg

Opublikowano

Ja bym tu widzial 19" z x5:-D

Opublikowano

kristof ile chcesz za te 19 ?? :wink:

Opublikowano
  • Autor

Czyżbyś próbował mi wcisnąć swoje fele :eusathink: Zapodaj jakiś VT :decayed:

Opublikowano

Fantowski myśle te 4200 z oponami i dystansami musialbym dostac. Nie wciskam ale wygladało by to dobrze jakbys to spasowal na gwincie:D Mozesz podjechac na przymiarke kiedys:D

---------- Post dopisany at 01:13 ---------- Poprzedni post napisany at 00:50 ----------

Tak bym to widzial VT na szybko:D

1cj8_kopia.jpg

Opublikowano
Fantowski myśle te 4200 z oponami i dystansami musialbym dostac. Nie wciskam ale wygladało by to dobrze jakbys to spasowal na gwincie:D Mozesz podjechac na przymiarke kiedys:D

---------- Post dopisany at 01:13 ---------- Poprzedni post napisany at 00:50 ----------

http://s24.postimg.org/9hjzwwh69/1cj8_kopia.jpg

Ja tez lubie bez gumy ale gdzie tutaj guma jest ;)

Sent from my 3310

Opublikowano

http://s24.postimg.org/9hjzwwh69/1cj8_kopia.jpg

jedziesz na Summers C do Katowic na ten weekend? :wink: ja tam pojadę chyba w niedziele to możnaby jakoś przymiarke zrobic :decayed:

Opublikowano

Ja tez lubie bez gumy ale gdzie tutaj guma jest ;)

Sent from my 3310

Przy profilu 35 nie wiele tej gumy jest jak jest naciag:P

Krzysiek nie jade. A skad ty jestes?