Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Olej Agip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Interesuje mnie wasza opinia na temat oleju AGIP 5w30 Formula Future[br]Dopisany: 18 Luty 2012, 20:17_________________________________________________widze ze nikt nie ma pojecia na temat tego oleju ;) dlateog tez uwazam ze mozna go lac , bo marka istnieje od 1926 roku, maja za soba formuje 1 i nie tylko, a im mniej cos znane tym lepsze;)

Opublikowano

oleje AGIP to raczej do motocykli:)

Opublikowano

a im mniej cos znane tym lepsze;)

:polew:

Opublikowano

Możesz śmiało lać ten olej, dobry jest i spełnia normy VW 504 00 i 507 00. Agip dobre oleje robi :)

Opublikowano

a im mniej cos znane tym lepsze;)

:polew:

A co w tym śmiesznego? Przynajmniej wiadomo, że nie trafi się na podróbkę jak w przypadku innych znanych marek jak Mobil, Castrol, Motul czy inne.

Opublikowano

Interesuje mnie wasza opinia na temat oleju AGIP 5w30 Formula Future[br]Dopisany: 18 Luty 2012, 20:17_________________________________________________widze ze nikt nie ma pojecia na temat tego oleju ;) dlateog tez uwazam ze mozna go lac , bo marka istnieje od 1926 roku, maja za soba formuje 1 i nie tylko, a im mniej cos znane tym lepsze;)

Jest już temat o olejach więc śmiało mod. może tą gadkę tam przeżucić :gwizdanie:

Swoją drogą ja bym wolał zalać Elfa albo Schella :wink4:

Opublikowano

BP też malo znany jest, a w srodku jest castrol :thumbdown:.Stwierdzenie ze jak cos jest malo znane to jest lepsze ,jest smieszne

Opublikowano
  • Autor

No tak ale Agip ma renome na innych rynkach... a slyszalem o nim same dobre rzeczy... i nie porownywalbym jego do Shella albo Elfa bo to inna polka... [br]Dopisany: 20 Luty 2012, 20:02_________________________________________________

BP też malo znany jest, a w srodku jest castrol :thumbdown:.Stwierdzenie ze jak cos jest malo znane to jest lepsze ,jest smieszne

Wgabor widac ze slabe pojecie masz o olejach... :wallbash:

Opublikowano

:polew: :polew: Oleje to najpopularniejszy temat na forum :polew: :polew:

Ja leje agipa, olej jak olej, spełnia normy,jest stosunkowo tani,co więcej trzeba?(3auta x120tys.) Longerooo :hi: napisal ze do motocykli, to chyba dobrze :mysli: te silniki kręcą do 20 tys obrotów? :wink4:

Opublikowano

ralal-l ale ze co castrol jest ok , bo nierozumiem skad wiesz ze sie nieznam :cool1:

Opublikowano

ralal-l ale ze co castrol jest ok , bo nierozumiem skad wiesz ze sie nieznam :cool1:

Czemu uważasz, że Castrol jest zły? :) We wszystkich wcześniejszych samochodach używałem właśnie Castrola i nie miałem żadnych zastrzeżeń, silniki pracują do dzisiaj i są w świetnej kondycji. Podstawa to sprawdzone źródło pochodzenia oleju bo łatwo trafić na podróbkę ale to dotyczy wszystkich olejów. Teraz używam Valvoline bo mam w dobrej cenie z pewnego źródła.

Opublikowano

Czemu uważasz, że Castrol jest zły? :) We wszystkich wcześniejszych samochodach używałem właśnie Castrola i nie miałem żadnych zastrzeżeń, silniki pracują do dzisiaj i są w świetnej kondycji. Podstawa to sprawdzone źródło pochodzenia oleju bo łatwo trafić na podróbkę ale to dotyczy wszystkich olejów. Teraz używam Valvoline bo mam w dobrej cenie z pewnego źródła.

A jaki dokładnie rodzaj tego oleju używasz jakiś link mile widziany :good:

Opublikowano

Dokładnie taki:

http://www.valvolineeurope.com/english/products/engine_oils/synpower/cid%28805%29/SynPower%205W-40/product-information

Po zakupie samochodu zalałem taki tylko 5W30 a przy następnej wymianie zmieniłem na 5W40. Według Valvoline do tego silnika zalecany jest 5W30 ale wolałem zalać olej o wyższym indeksie temperaturowym. Olej kupuję u kumpla, który ma przedstawicielstwo Valvoline.

Opublikowano
  • Autor

wgabor nie bede tutal polenizowal ani sie z Toba spieral, bo niema to najwiekszego sensu, chcialem jedynie poznac wasze opinie na temat tego oleju, zreszta uszanuje kazda opinie nawet Twoja kolego;) :notworthy::hi: Jasne ze ufamy abrdziej znanym marka jak Valvoline i Motul, sam leje od zawsze motula ;)

Opublikowano

Polecil bym jeszcze millersa [ najwyższa pulka]od niedawna mamy dystrybutora w polsce i fuchsa

Opublikowano

Dokładnie taki:

http://www.valvolineeurope.com/english/products/engine_oils/synpower/cid%28805%29/SynPower%205W-40/product-information

Po zakupie samochodu zalałem taki tylko 5W30 a przy następnej wymianie zmieniłem na 5W40. Według Valvoline do tego silnika zalecany jest 5W30 ale wolałem zalać olej o wyższym indeksie temperaturowym. Olej kupuję u kumpla, który ma przedstawicielstwo Valvoline.

A gdy będę zmieniał oliwę to jest możliwość zamówienia u twojego kolegi? :hi:

Bo skoro mówisz, że ma przedstawicielstwo to byłbym spokojny bo dzisiaj łatwo trafić na podróbkę :angry:

Opublikowano
  • Autor

Dopisany: 22 Luty 2012, 11:37_________________________________________________

Polecil bym jeszcze millersa [ najwyższa pulka]od niedawna mamy dystrybutora w polsce i fuchsa

wiem ze Dziki ma obecnie Millersa w swojej ofercie... ale mi chodzi o informacje na temat Agipa... rozumiem ze albo nie mieliscie z nim doczynienia, albo bo nie ma waszej aprobaty :) Sam oczywiscie znowu kupie od Dzikiego pewnie Motula albo Liquid Moly :)

Opublikowano

Dokładnie taki:

A gdy będę zmieniał oliwę to jest możliwość zamówienia u twojego kolegi? :hi:

Bo skoro mówisz, że ma przedstawicielstwo to byłbym spokojny bo dzisiaj łatwo trafić na podróbkę :angry:

Spoko, wysłałem PW.

Opublikowano

Agip jest super. :tongue4:

Opublikowano

oleje Agip kilka lat temu były dostepne w PL, potem jakos sie to rozmyło

osobiście polecam, bardzo dobrej jakosci oleje silnikowe i nie tylko