Filutek Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Witam problem polega na tym ze po włączeniu tempomatu nic sie nie dzieje. Kumpel podłączał kompa i powiedział ze niema tam funkcji tempomatu. Co robić jak to mogę sprawdzić?
demoralizator Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 W ACK przepustnica jest sterowana linką więc o tempomacie nie ma mowy masz tylko manetkę założoną i nic więcej
komar865 Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 a ja mam 1.8 tq APU i na bank mam tempomat ale po wcisnieciu nic sie nie dzieje kompletnie nie zapala sie zadna kontrolna nic na kompie, wyczytalem na forum ze problem moze byc z czujnikami w pedalach lub bezpieczniku lub jakies bledy na kompie tak? pomocy!
szogun0 Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 W silnikach benzynowych, gdzie przepustnica jest sterowana linką, tempomat jest wykonywany przy pomocy pompki vacu i odpowiedniego urządzenia. Oczywiście nie ma wtedy elektronicznej diagnostyki tego.
komar865 Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 czyli co nie da rady tego jakos zdiagnozowac dlaczego nie dziala?
gregor a4 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Opublikowano 9 Czerwca 2011 W moim ACK 97r żadna kontrolka się nie świeci po włączeniu tempomatu ,tak jak wyżej pisali sprawdź czujniki przy pedałach hamulca i sprzęgła czy wężyk z czujnika nie spadl , jak długo nie używałem tempomatu to przycisk od włączenia muszę chwilę przytrzymac a czasami dwa razy włączac
Rekomendowane odpowiedzi