predki74 Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 Witam u mojej kuzynki zamontowano gaz przed zamontowaniem sprawdzałem silnik żadnych błędów nie było opis instalacji to tak silnik 1,6 reduktor KME silver, Wtryskiwacze Valteki czerwone , Stag 4 ,po zamontowaniu gazu jak silnik jest zimny to odpala za 5 razem co może być źle zrobione mnożnik troszkę nie zaciekawy coś mi tu nie pasuje ?Proszę o ocenę.
grzemo Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zapewne za małe dysze i ktoś próbował nadrobić mnożnikiem ale przy waltekach to nie jest dobre.
honda Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 Mapka nie jest taka zła ale w ustawieniach trochę nie bardzo, masz nie podpiętą sondę, z cewkami też nie wiem czy jest dobrze. Elektrozawory nie najlepsze ale to nie powinno mieć wpływu na zapalanie sam.
uris Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 Auto odpala na benzynie to prawdopodobnie masz uszkodzony elektrozawór lub reduktor i puszcza ci gaz do kolektora lub podciśnienia .
predki74 Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Opublikowano 20 Lutego 2012 wszytko ma przejechane 1000km i nic więcej spróbuje dysze rozwiercić ciśnienie 1,1
Magicbattle Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 nic nie rozwiercaj samemu. jesli przejchales dopiero 1tysiak to masz jeszcze gware. jedz i powiedz jaki masz problem. czy bylo tak od samego poczatku. przy zapalaniu samochodu masz juz wlaczone kontrolki gazu czy wylaczone? sproboj na wylaczonym. tak czy siak masz cos skopcone albo elektro zawor sie zablokowal i odrazu probuje ci na gazie zapalic albo gdzies jakis kabelek jest przerwany i nie daje prawidlowego sygnalu,
uris Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 wszytko ma przejechane 1000km i nic więcej spróbuje dysze rozwiercić ciśnienie 1,1 A po co ty chcesz te dysze rozwiercić ?? roboty chcesz sobie narobić ! chyba logiczne jest że jak odpalasz na zimnym silniku to auto pali z PB to co maja dysze do tego ? Nowa instalacja to jedz na gwarancje zgłoś bo ewidentnie coś jest źle podłączone albo się zepsuło .
predki74 Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Opublikowano 21 Lutego 2012 temat zamknięty źle podłączona instalacja immobilizer robił problemy z odpalaniem poprawili i jest już oki.
Rekomendowane odpowiedzi