tony84 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 witam.mam pytanie odnośnie oleju firmy NESTE. czy ktoś to lał do swojego silnika?? co to wogóle za oleja?? w środe w końcu stawiam niunie na warsztat i przy okazji chce wymienić olej. mechanik u którego będe robił ma tylko oleje tej firmy. mówi, że niby tak samo dobre jak np. castrol, że wszystkim to leje i nie było jeszcze reklamacji. ja jednak mam pewne obiekcje gdyż nie wiem co to za olej. w tej chwili mam zalany mobil1 5w50 i nie wiem czy lać taki sam czy jednak może ten neste o takich samych parametrach.
adamq Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jeżeli wszystko jest OK, to lepiej nie zmieniać oleju. Mobil1 jest bardzo dobry. Jeżeli masz zamiar zmieniać olej to lepiej na LM, albo Motula.
Musashi Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 neste? to mrozona herbata? :gwizdanie: ja jednak lalbym olej silnikowy
adamq Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 http://www.narzedziowy.pl/index.php?manufacturers_id=&filter_id=&cPath=132_145_146&sort=3d - w tym sklepie mają te oleje. Chcą 600zł za 20l syntetyku (na dodatek najlepszego w ich ofercie) Coś tani ten olej Widzę, że kolega ma instalację LPG, więc polecałbym pozostać przy Mobilu, albo zmienić na te, które podałem wyżej.
marcin j Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 zostań przy mobilu, a nie wlewaj tego badziewia neste.
tony84 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2008 no właśnie też mi nie pasuje, bo tak na dobrą sprawe to nie wiem co to za syf. rozmawiałem z kilkoma kolesiami co jeżdżą na tym i mówią że ok. ale ja jednak nie będę ryzykował do audini.co chodzi o olej to zawsze wolałem zalać droższy ale lepszy. na aucie nie będe oszczędzał, a już napewno nie na oleju.
Musashi Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 na aucie nie będe oszczędzał, a już napewno nie na oleju. o to chodzi. oleje tylko markowe zadnych wynalazków
Rekomendowane odpowiedzi