sebul Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 (edytowane) Mam takie pytanie, czy warto kupować zamiennik czy oryginal z aso lepiej brać? I ile kosztuje w aso termostat i jaki ma kod do silnika AWX ? Bo nie wiem czy zamienniki sa cokolwiek warte ?Musze dac znac jutro gosciowi czy ma zamawiac z aso czy zamiennik.Ah i czy to na pewno termostat ? Objaw taki, ze nawet po 40 km jazdy, silnik nie ma 90 stopni, ma troszke ponad 70 ... powietrze nawet cieple leci, jezdzilem i na econ i na auto. Edytowane 8 Grudnia 2014 przez wrclaguna 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Było już milion razy Termostat tylko ORI z ASO ( nie z Allegro itp. ) koszt ~ 100 zł + ~ 7 zł oring 044 121 113 - termostat 038 121 119 B - oring Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziako Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Mam takie pytanie, czy warto kupować zamiennik czy oryginal z aso lepiej brać? I ile kosztuje w aso termostat i jaki ma kod do silnika AWX ? Bo nie wiem czy zamienniki sa cokolwiek warte ?Musze dac znac jutro gosciowi czy ma zamawiac z aso czy zamiennik. Ah i czy to na pewno termostat ? Objaw taki, ze nawet po 40 km jazdy, silnik nie ma 90 stopni, ma troszke ponad 70 ... powietrze nawet cieple leci, jezdzilem i na econ i na auto. Na 99% termostat. Ja tak miałem aby aby ponad 50st. może 60 po 20-30km. Wymiana termostatu i po kilku kilometrach widoczna poprawa. A ogrzewanie myślałem, że też ciepłe, ale po wymianie to gorące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebul Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Dzięki panowie, zamawiam więc z ASO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebul Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Ciekawa sprawa, mechan mi uswiadomil, ze w aso jest termostat wahlera i tam kosztuje 98 zl, a normalnie w sklepie ponad 30 zl. Sa zatem jakies roznice oprocz opakowania ? Ktos sie temu moze przygladal ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fayera Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Zamów u kolegi z forum i będziesz miał pewność.Ja ostatnio płaciłem 42 z przesyłką..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musti Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 sebul napisz od kolegi TOM77 i będziesz miał pewniaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Ciekawa sprawa, mechan mi uswiadomil, ze w aso jest termostat wahlera i tam kosztuje 98 zl, a normalnie w sklepie ponad 30 zl. Sa zatem jakies roznice oprocz opakowania ? Ktos sie temu moze przygladal ? Termostaty dla VW/Audi/Skoda robi firma Behr/Hella , na pewno nie Wahler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Termostaty dla VW/Audi/Skoda robi firma Behr/Hella , na pewno nie Wahler Dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_stg Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Trochę nie tak. Jakieś dwa lata temu wstawiłem jakiś termostat z zamienników i działa!!! . Nie zastanawiałem się nad tym czy to ma być orginał. Nie pamiętam ile kosztowal ale pewnie za jeden z ASO kupiłbym ze 4 inne. Pomijam fakt ,że robocizna jest tak prosta i nie wymaga pomocy mechanika no chyba że jesteś mieszkańcem bloku i nie masz gdzie zrobić naprawy.Dodam , że jak na złość, padł przedwcześnie orginalny niemiecki termostat ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebul Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Termostacik wymieniony, niestety wlasnie w bloku mieszkam i nie mam za bardzo gdzie takich rzeczy robic, mam co prawda garaz, ale nie za duzo tam miejsca i kanalu brak, z czasem tez nie za wesolo. No ale juz widac poprawie , przejechalem 2 km i juz bylo 70 stopni , jutro smigne do roboty gdzie mam ok 33 km w jedna strone i potestuje jak smiga, ale mysle ze juz bedzie ok Dobrze wiedziec, ze to inna firma robi, jak sie popsuje, to bede reklamowal u niego Chociaz mowil mi ze montuje te i jeszcze sie nie spotkali z kims kto by zaraz wracal. No nic, pojedzimy, zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziako Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Tak jak Ci już piasłem ja też wymieniłem na zamiennik za 30zł i wymiana drugie 30zł. I tak jak piszesz poprawa po kilku km, a jak przejedziesz więcej to na 100% będzie ok. Ten sam efekt co ori, ale 1/4 ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Podłącz VAGa i napisz ile trzyma Założę się , że ~ 83-84oC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziako Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Podłącz VAGa i napisz ile trzyma Założę się , że ~ 83-84oC Jeśli chodzi o vaga to jaki najlepszy do a4 b6? Może jakieś linki do aledrogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebul Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Nie wiem ile trzyma, ale temperatura juz fajnie rosnie i na 90 sie zatrzymuje i trzyma ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryś Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Ja kupowałem termostat w ASO Lellek i dawałem 120 zł. Wszystko działa elegancko po wymianie. Nie ma to jak oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Jeśli chodzi o vaga to jaki najlepszy do a4 b6?Może jakieś linki do aledrogo Kupujcie na alledrogo Auto za kilkadziesiąt koła a termostat najlepiej taki za 11,49 zł :glupek2::glupek2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebul Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 To by byla przesada Ale wiesz, kazdy wsadza to co chce To jego auto i najwyzej on bedzie wymienial czesciej Ja nie mam jakiegos ciulowatego za 10 zl, wiec mysle ze posmiga, poki co s[pelnia swoje zadanie i tyle O to mi chodzilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Spełnia swoje zadanie Jak napisałem podłącz VAGa/VCDSa i powiedz ile trzyma Ale każdy łoże jak może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 też się zastanawiałem jaki kupić ,a że do aso daleko więc kupiłem w sklepie za 40zł i temp równo 90 trzyma wcześniej skakała 70-80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi