adi2255 Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Od kilku dni mam problem z ikonką ABSu. Zauważyłem, że jak odpale samochód i ruszam, to po pewnym momencie mignie ABS. Dzieje się tak również gdy zapale długie światła, ale nie za każdym razem. Jeszcze w jednej sytuacji mrugnie, gdy koło zamiesza delikatnie na piasku. Pytanie czy to prędziej cos z czujnikiem, czy elektronika? Bo dziwna sprawa jest z tymi długimi światłami.. Dodam, że na VAGu nie ma żadnych błędów, ani w sekcji silnika, ani ABS, ani licznik. Poprostu zero błędów.
Fr0styyy. Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Alternator/akumulator? Wiem, że jak aku jest słaby to kontrola hamulców/abs się świeci więc może jak zapalasz długie to taki spadek napięcia jest, że ABS głupieje?
pepik Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Koledze zapala się kontrolka w czasie jazdy, więc jakieś gwałtowne spadki napięcia raczej nie wchodzą w grę. Stawiam na problem z czujnikami abs-u.
adi2255 Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Opublikowano 28 Lutego 2012 hmm podmienie jeszcze dzisiaj akumulator na inny i sprawdze to. Z tymi długimi światłami to nie jest za każdym razem tylko co jakiś czas. A jeszcze pytanie można jeszcze jakoś sprawdzić alternator prócz miernika? Bo takowy mam niesprawny aktualnie.
Rekomendowane odpowiedzi