Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Q7, BTR 4.2TDI 326PS, S-line, Panorama, Pneumatyka, itd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
jakie tam tarcze masz?

360 chyba. Nie mierzyłem dokładnie.

Opublikowano
jakie tam tarcze masz?

360 chyba. Nie mierzyłem dokładnie.

W Q7 z przodu jest tarcza 350mm i 420mm przy ceramice.

Z tylu sa juz 3 rodzaje w zalaeznosci od silnika - 330mm, 358mm i 370mm dla ceramiki.

W naszych na tyle siedzi 358mm.

Jakiś czas temu wymieniałem komplet - tarcze+klocki przód+tył i wyszlo ok 6tys w ASO (czesci i robocizna)

Opublikowano
  • Autor
jakie tam tarcze masz?

W Q7 z przodu jest tarcza 350mm [...] W naszych na tyle siedzi 358mm.

Zaraz zaraz, to by wychodziło że z tyłu jest większa tarcza niż z przodu? :)

Opublikowano

Ostatnio leciałem 7 Gdańsk-Wawa i myślałem że Ty mi mignąłeś ale niestety a furacz podobny był jak cholera :whistling:

Opublikowano
jakie tam tarcze masz?

W Q7 z przodu jest tarcza 350mm [...] W naszych na tyle siedzi 358mm.

w porządnych furach tak jest :wink:

Opublikowano

Ano.... to nie A4 :)

Ten slon wazy 2,5t i nie zatrzyma go tarcza 280

Opublikowano

gril na duży plus, koło średnie, ale kurde po foto nie dałbym że to 20cali :shock3:, aż prosi się o więcej :tongue4:

Opublikowano

Wg. mnie optycznie wyglądają na 18", przy takim wielkim koxie trzeba by było z 22" zapodać ale to już nie na nasze drogi :)

Teraz jest optymalnie i dużo gumy bo profil 45 przy takiej szerokości sprawia że o dziury nie musimy się martwić :wink4:

22" w Q7 np. z oponami 265/35 R22 to jak np. 205/45 R16 w Seacie Ibiza czyli bez większych problemów można jeździć :naughty:

Opublikowano

optycznie te 20-tki wyglądają słabo w aucie takich gabarytów

może inny model felgi z bardziej agresywnym wzorem lub wyprofilowaniem felgi i powinno być już nieźle :thumbup1:

a co do opony 205/45/16 śmigałem na takiej jak miałem kiedyś golfa i przy mocy 190@400 było całkowicie bezproblemowo :gicior:

Opublikowano
  • Autor

Specjalisci :) A mieliscie kiedys okazje jechac chocby na tych 20"? Ja nie ukrywam, ze przezylem szok. Glownie jesli chodzi o szerokosc opony 275 i to jak sie na tak szerokiej oponie prowadzi auto. Dla mnie to jest granica nie do przeskoczenia i pewnie dlugo nie zdecyduje sie na wieksze felgi.

Opublikowano

Nie przesadzaj , Gośka lata na 21 cali i tylko 6 razy ro***bała oponę , a opona 4 tyś , hahaha

Opublikowano
Nie przesadzaj , Gośka lata na 21 cali i tylko 6 razy ro***bała oponę , a opona 4 tyś , hahaha

eee chyba teraz to Ty troche przesadzasz ;-)

ja jezdze od 2lat na 21 (295/35) i 1) ani razu ni euszkodzilem opony a 2) dobra nowa opona kosztuje ok. 1,2-1,4tys (letnia) i ok 1,6-1,8tys (zimowa)

Opublikowano

dokładnie... zamawiałem w styczniu dla ojca Michelin Latitude 275/45/20 i koszt ok 1200 sztuka na oponeo

Opublikowano

To jakoś tanio , kiedyś kupowałem do X6 to właśnie 4 tyś kosztowała , ale może tam jakieś inne są .

Opublikowano
dokładnie... zamawiałem w styczniu dla ojca Michelin Latitude 275/45/20 i koszt ok 1200 sztuka na oponeo

co ciekawe to praktycznie nie ma roznicy w cenie miedzy 275/45/20 a 295/35/21

---------- Post added at 10:34 ---------- Previous post was at 10:33 ----------

To jakoś tanio , kiedyś kupowałem do X6 to właśnie 4 tyś kosztowała , ale może tam jakieś inne są .

Moze w ASO kupowales? :decayed:

No i pewnie RunFlaty...

Opublikowano

Tak w ASO , ale nie wiem czy RunFlaty , pewnie tak bo w betach to standard .

Opublikowano

to co się dziwisz, że taka cena.. w ASO pytałem o zimówki do A5 z ciekawości i krzyknęli mi 4000 za 225/50/17 (bez felg) :decayed:

Opublikowano

A bo wymyślają jakieś pojebane rozmiary , wersje żeby tylko w ASO były dostępne , jakiś czas temu kumpel chciał kupić zimówki do Raw4 , okazało sie że nie ma zimówek na tą felge , można kupić z felą za 20 tyś , masakra !

Malik , rezaj blachy od spodu , za***iście wygląda .

Opublikowano
Tak w ASO

:facepalm:

Opublikowano

No niestety , jak brak zamienników , albo wiesz że zamiennik jest do bani to lecisz do ASO . Fakt 4 tyś za oponę to w pytę , ale jak kupujesz nową brykę za 500 to 4 tyś za opone wydaje sie na miejscu :D