Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moduł na 90% masz dobry. Tak jak Grzesiek pisał do zmiany będzie taśma. I dodatkowo musisz mieć taki specjalny moduł do kierownicy

Taki:e3upysyt.jpg

I oczywiście inne przewody do poduszki i multi.

A tak nawiasem mówiąc to na aukcji cena jest o 100% przesadzona. Ja za 400pln kupiłem komplet z modułem okablowaniem i taśmą.

Jak szukać to kompletnej kierownicy bo inaczej wyjdzie cię drogo.

Opublikowano

dzięki za odpowiedzi,

jakbyście wiedzieli o takiej kierownicy albo zestawie do sprzedania to dajcie znać

Opublikowano

A do b7 tez jest potrzebny ten specjalny modol do kierownicy? Tak wogole to co potzrebuje zeby mogl zrobic multifunkcje z b6 na b7

Opublikowano
A do b7 tez jest potrzebny ten specjalny modol do kierownicy? Tak wogole to co potzrebuje zeby mogl zrobic multifunkcje z b6 na b7

A może przeczytasz pierwszy post?

Opublikowano

Zapytam inaczej czy potrzebuje zmieniac ten modol jezeli mam oryginalna MF od b6 czy ten modol jest taki sam jak w b7

Opublikowano

Do zmiany jest moduł i taśma. Moduł z końcówką R lub Q lub T (obsługuje grzaną kierownicę)

I zapoznaj się z tym tematem żeby potem nie było rozczarowania

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-poduszka-kierownicy-b7-zamontowana-b6-wystrzeli-prawidlowo-przypadku-kolizji-221988/

Opublikowano

No wlasnie czytalem to juz wczesniej i jak to jest tak do konca z tym to dalej nie wiadowmo czy wystrzli czy nie??

Opublikowano

Na 99% nie wystrzeli. W B7 poduszka ma dwa ładunki odpalane nie w tym samym czasie. B6 tego nie obsłuży.

Opublikowano

A ja mam pytanie dotyczące modułu - trapezu, czy jeśli miałbym np. jakąś kiere z tym modułem ale by był inny kolor kier. niż mój albo była by mocno styrana, czy jest możliwość przełożenia tego trapezu do swojej nie multi i później założenie poduszki z przyciskami (oczywiście z taśmą pod MF)?

Drugie moje pytanie. Są też wersje z tiptronic - czy różnią się czymś trapezy w wersji "z" i "bez" przycisków tiptronic i pytanie jak wyżej czy da się wtedy taki trapez założyć do zwykłej kier. itd. ?

Opublikowano

Moduł można przełożyć. Moduł obsługuje przyciski Tipa, jak będziesz szukał to zwróć uwagę na to żeby była z A4 b6 bo w A6 C5 jest inny moduł i nie pasuje do wiązki B6.

Opublikowano
Moduł można przełożyć. Moduł obsługuje przyciski Tipa, jak będziesz szukał to zwróć uwagę na to żeby była z A4 b6 bo w A6 C5 jest inny moduł i nie pasuje do wiązki B6.

Rozumiem. Dzięki bardzo za informację :)

Opublikowano

ja mam moduł z literką N, czy on obsłuży MF z B6, tempomat i pełny FIS z manetką ?

Opublikowano
ja mam moduł z literką N, czy on obsłuży MF z B6, tempomat i pełny FIS z manetką ?

na 99,9% tak obsłuży MF, właśnie taki moduł zakupiłem z tempomatem i taśmą multi od kolegi z forum i teraz czeka na montaż :wink::wink:

---------- Post dopisany at 20:25 ---------- Poprzedni post napisany at 20:15 ----------

aha pełny FIS obsługują wszystkie moduły, a właściwie przeczytaj ten temat w pierwszym poście masz opisane wszystko o modułach kier. http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wymiana-modulu-kierownicy-tempomat-kierownice-multifunkcyjna-15393/

Opublikowano

mam jeszcze pytanie odnośnie kierownicy multi z B6, bo widze że są jakieś dwa rodzaje, na dolnych przyciskach na jednym rodzaju są trujkąty a na drugim rodzaju z prawej słuchawka a z lewej R/T,

różnią się tylko nadrukiem czy nie obsługują wszystkich funkcji ?

ja mam telefon w aucie i sterowanie głosem i chciałbym też tym sterować z kierownicy

Opublikowano
mam jeszcze pytanie odnośnie kierownicy multi z B6, bo widze że są jakieś dwa rodzaje, na dolnych przyciskach na jednym rodzaju są trujkąty a na drugim rodzaju z prawej słuchawka a z lewej R/T,

różnią się tylko nadrukiem czy nie obsługują wszystkich funkcji ?

ja mam telefon w aucie i sterowanie głosem i chciałbym też tym sterować z kierownicy

To są tylko różne ikonki (po prostu były dwie wersje), a działa pod to pod co zakodujesz, nie wiem jak jest z wybieraniem głosowym, bo jeszcze nie mam MF, ale też będe chciał używać pod telefon i myślę ze to będzie działać. Ten temat (przycisków) poruszany był w wymienionym przeze mnie linku na 67 stronie (w postach #1671, #1672)

Opublikowano

właśnie to przeczytałem,

w takim razie jestem chętny do zakupu 4-ramiennej kierownicy z B6 z MF + trapezik + kabelki :-)

Opublikowano
właśnie to przeczytałem,

w takim razie jestem chętny do zakupu 4-ramiennej kierownicy z B6 z MF + trapezik + kabelki :-)

więc szukaj, czasem da się coś upolować w przyzwoitych kosztach, ja będę polował pewnie za jakiś czas, chyba że mi się trafi coś ciekawego szybciej, na razie moduł i tempomat założę, ale pierwszą rzecz pod MF już mam -taśmę 12 pin :wink:

Opublikowano

Czasem mozna trafić na kiere MF z grzaniem :wink: .....takze dodatkowy bayer by wleciał :decayed:

Kietownice mozna poznac po dodatkowych dwoch kabelkach wewnatrz po lewej stronie .

Opublikowano

2593036177

więc pewnie to tak wygląda z ogrzewaną kierownicą (oczywiście nie ma tu trapezu i są dziury po przyciskach tipa i nie mój kolor). Tylko do tego bajeru pewnie by się przydało mieć lepszy moduł niż "N" i być może lepsza taśma niż "D" (a takie właśnie mam).

Chyba że bym trafił na grzaną, to wtedy by się myślało nad zmianą tych rzeczy :wink: