Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem kupilem na forum graty do montarzu tempomatu i kiery multi , i tak po zamontowaniu wszystkiego kiera od razu dziala pozniej po kodowaniu tempomatu dziala ok ale jest taki problem swieci sie esp caly czas dzwonilem do znajomego i powiedzial ze po zmianie tasmy trzeba zakodowac na nowo sterownik esp tylko jak to zrobi moze ktos z was wie prosze o pomoc

Opublikowano

Wszystko jest opisane na forum. Poszukaj.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Witaj moze bys mnie nakierowal na strone byl bym wdzieczny robilem jazdy testowe kier w lewo prawo nic nie pomaga .

Opublikowano

Dziekuje za pomoc . wesolych swiat i szczesliwego nowego roku .

---------- Post dopisany at 19:22 ---------- Poprzedni post napisany at 19:21 ----------

Witaj moze bys mnie nakierowal na strone byl bym wdzieczny robilem jazdy testowe kier w lewo prawo nic nie pomaga .

Opublikowano
Dziekuje za pomoc . wesolych swiat i szczesliwego nowego roku .

---------- Post dopisany at 19:22 ---------- Poprzedni post napisany at 19:21 ----------

To moze tasme wasz walniętą :wink:

Opublikowano

Graty kupilem od kolegi lukaszxxx , ale kieramulti dziala poducha nie swieci sygnal tez dziala . Vag wywala blad czujnik kata skretu .

Opublikowano

Bo trzeba zrobic kalibracje. W linku ktory podalem masz wszystko opisane.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
Vag wywala blad czujnik kata skretu .

Robiłes wg.tego ?

Nie wychodząc z ABS wykonujemy procedurę kalibracji czujnika skrętu kierownicy (G85) :

Wchodzimy do grupy 03-ABS Brakes

[Fault Codes - 02] i [Done, Go Back]

Skręcamy kierownicą co najmniej 30° w lewo i z powrotem.

Wchodzimy do : [Meas. Blocks - 08]

Kanał 005 pole 1 (Steering Angle Sensor -G85-)

Specification: 0.0 °

Tolerance (when straight): ±5.0 °

[Done, Go Back]

[Login - 11]

Wpisz 40168

[Do It!]

[basic Settings - 04]

Group 001

[Go!]

[Done, Go Back]

[Fault Codes - 02]

Nie powinno być już żadnych błędów

[Done, Go Back]

[Close Controller, Go Back - 06]

Opublikowano

Jak wpsuje login 40168 to pisze ze nie moze sie polaczyc ze steronikiem i mnie wywala . Nie mam pojea co z tym robic jeden gosc ze serwisu powiedzial ze trzeba zakodowac na nowo caly sustem a jak wchodze w kaanal 005 to ruszajac kierownica nic sie nie zmienai caly czas pokazuje 0 stopni i gosc mowi ze sterownik nie widzi tasmy . Sptkall sie ktos z tym

Opublikowano

Vag can pro

---------- Post dopisany 27-12-2012 at 20:10 ---------- Poprzedni post napisany 25-12-2012 at 23:00 ----------

Witam problem rozwiazany tu jest podane login-11 i kod40168 a w b7 nieszlo tak poszlo dopiero login 16 i kod 40168 dzieki za rady

Opublikowano

Witam serdecznie z zapytaniem.

Dołożyłem do mojej Audiczki A4 B6 2.5Tdi 163KM [bDG] moduł od kierownicy i tempomat.

Teraz myślę o kierownicy multifunkcyjnej i tu pytanie czy kierownica od Audi A8 2004 rok będzie pasowała?

Czy taśmę i coś jeszcze musiał bym wymienić??

Jak z kodowaniem???

Dzięki z góry za podpowiedzi

Opublikowano

Pytanie czy poduszka zadziała ...

Opublikowano
Pytanie czy poduszka zadziała ...

Kurcze przestań już z tym czy poduszka wystrzeli czy nie , bo już od tego głowa boli.

Wsiądź do B6 która ma założoną inna kierownicę niż tą która została założona w fabryce, walnij dzwona to się przekonasz czy wystrzeli czy nie. Połowa forum tak jeździ a ty się bawisz w jakąś matkę Teresę z Kalkuty.

Każdy zrobi jak chce i sorry że tak się uniosłem ale trochę przesadzasz z tą ciągłą nagonką odnośnie tych innych kierownic w modelach B6.

Opublikowano

A mi ktoś odpowie:-)

Opublikowano
A mi ktoś odpowie:-)

Żeby założyć multifunkcję to tak jak jest wyżej napisane musisz mieć moduł kontrolny pod kierownicę- 8E0 953 549 R lub 8E0 953 549 Q i taśmę - 4E0 953 541 z końcówką A, B lub E

Chociaż tez nie jestem pewny , najlepiej żebyś pokazał o jaką kierownicę chodzi

---------- Post dopisany at 22:44 ---------- Poprzedni post napisany at 22:42 ----------

chodzi ci o ta kierownicę do 2004 roku czy już po 2004 roku

Opublikowano

Wrzuciłem dzisiaj kierę z TT Moduł Q taśma z końcówką A i multifunkcja nie świeci. W błędach brak komunikacji:kwasny:

Co to moze być panowie. Taśmę dzisiaj wrzuciłem nową. Czyli chyba pozostaje uszkodzony moduł:kwasny:

Opublikowano

Pewnie moduł, lub ew. kiera sama w sobie ale to raczej rzadko się zdarza

Opublikowano

To nic trzeba dzwonić do siemana