Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akjam obie podejda do kiery. Mam zestaw nr2 u siebie, nawet te same numerki

Wysłane z mojego MT11i

Opublikowano
:hi: No to wszystko jasne. W takim razie też wybiorę zestaw drugi bo ta poducha z chromem jest jakaś fajniejsza jak dla mnie. :wink4:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jest jakaś różnica w poduchach z B7 do kierownic 4 i 3 ramiennych ? :kox:

Opublikowano

Jest różnica w poduszkach B7, mają wycięcia pod trzy lub cztery ramiona.

Opublikowano

Jakimi śrubami przymocowana jest osłona stacyjni? Próbowałem je dzisiaj odkręcić, ale nic nie chciało wejść w śrubę i nie udało mi się zdjąć tej osłony :facepalm:

Opublikowano
Jakimi śrubami przymocowana jest osłona stacyjni? Próbowałem je dzisiaj odkręcić, ale nic nie chciało wejść w śrubę i nie udało mi się zdjąć tej osłony :facepalm:

jest albo mały torx, nie pamietam rozmiaru, albo krzyżak, poswiec latarka i powinienes zobaczyc..

Opublikowano

jest albo mały torx, nie pamietam rozmiaru, albo krzyżak, poswiec latarka i powinienes zobaczyc..

Tam idzie Torx T8 no i musi być trochę dłuższy z 8 cm :wink:

Opublikowano

Ja sie spotkalem z dwoma rodzajami srub. Najczesciej jest torx chyba 15 , ale kilka razy byly tam sruby na krzyzak , wiec jak Lukasz pisze przyswiecic a wszystko sie wyjasni.

Opublikowano

No właśnie zaglądałem tam i moim zdaniem była to jasna śruba imbusowa (na oko ok 4-3), ale żaden klucz nie chciał podejść - albo mam takiego zeza, albo faktycznie był to torx:wink:

---------- Post dopisany 10-04-2013 at 10:52 ---------- Poprzedni post napisany 09-04-2013 at 08:04 ----------

Ja sie spotkalem z dwoma rodzajami srub. Najczesciej jest torx chyba 15 , ale kilka razy byly tam sruby na krzyzak , wiec jak Lukasz pisze przyswiecic a wszystko sie wyjasni.

Niestety 15, ani 10 nie podchodzą, a tylko takie udało mi się wczoraj kupić. Dzisiaj jadę kupić długą 8, bo te co mam nie podchodzą

Opublikowano

Niestety 15, ani 10 nie podchodzą, a tylko takie udało mi się wczoraj kupić. Dzisiaj jadę kupić długą 8, bo te co mam nie podchodzą

u mnie właśnie była 8 torx

Opublikowano

Sory to torx 8 byl faktycznie. Teraz spojrzalem na swoj klucz bo mam dorobiony do tego celu :)

Opublikowano
Sory to torx 8 byl faktycznie. Teraz spojrzalem na swoj klucz bo mam dorobiony do tego celu :)

Potwierdzam. Faktycznie torx 8. Odpowiednio długie klucze udało mi się dostać w realu :) i w połączeniu z moim zestawem udało się odkręcić obudowę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy taka poduszka podejdzie pod kiere z b7 moduł Q 8k0 880 201 F 6PS?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy przed zmianą kierownicy odpinać akumulator. Gdzie w VCDSie zakodować multifunkcję pod navi RNS-E po zmianie kierownicy?

Opublikowano

Sorry, źle się wyraziłem. Z kodowaniem pod RNS-E dam sobię radę bez problemu, ale czy jeszcze gdzieś trzeba robić adaptację nowej kierownicy (np. przypisanie VIN do poduszki)??

I czy ktoś jest już wstanie odpowiedzieć jak w końcu jest z tą detonacją poduszki z kierownicy z B7 w B6??

Opublikowano

Kurcze im więcej czytam, tym więcej mam wątpliwości co do instalacji nowej kierownicy. Głównie chodzi o względy bezpieczeństwa i to, że w B6 raczej poduszka z B7 nie wypali :kwasny:

Opublikowano

panowie a czy kiera z rs4 b7 pasi p$p do b7 glownie chodzi o multifunkcje,koles ma kiere z multi i chce wziasc odemnie rs4 b7 ale niewiem czy multi bedzie dzialac u niego i wszystko bedzie p$p....pomijajac montaz?