Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moze kurna bo w garazu nie mam za dobrego swiatla i tyle co do lampki udalo mi sie poskladac myslalem ze jest ok , jutro w dzien sprawdze co tam siedzi

---------- Post dopisany 18-01-2014 at 08:41 ---------- Poprzedni post napisany 17-01-2014 at 20:54 ----------

no wydaje mi sie ze wszystko ok hmmm dziwne tez dokrecalem z wyczuciem

to nie dokrecenie tylko zle załozyłes moduł , zdejmnij fajere i obudowe , poluzuj ten torx od dołu którym dokrecasz moduł i docisnij wsio w strone licznika , potem poskładaj i bedzie cacy:naughty:

dzieki Domin za podpowiedz miales racje teraz wszystko gra:thumbup1:

Opublikowano
moze kurna bo w garazu nie mam za dobrego swiatla i tyle co do lampki udalo mi sie poskladac myslalem ze jest ok , jutro w dzien sprawdze co tam siedzi

---------- Post dopisany 18-01-2014 at 08:41 ---------- Poprzedni post napisany 17-01-2014 at 20:54 ----------

no wydaje mi sie ze wszystko ok hmmm dziwne tez dokrecalem z wyczuciem

to nie dokrecenie tylko zle załozyłes moduł , zdejmnij fajere i obudowe , poluzuj ten torx od dołu którym dokrecasz moduł i docisnij wsio w strone licznika , potem poskładaj i bedzie cacy:naughty:

dzieki Domin za podpowiedz miales racje teraz wszystko gra:thumbup1:

:thumbup1::drinks:

Opublikowano

mam pytanie czy każda kierownica multi z TT pasuje do b7 bez problemu ? bo widzę po etce ze jest kilka rodzajów z tego co widzę , chodzi mi o poduszkę i podłączenie , nie ma jakiś różnic ? są bez pokręteł i z ale z tego co wiem to tylko z pokrętłami podchodzą tak ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzentelmeni znacie może nr zaślepki poduszki 3ramiennej?

Opublikowano

witam. zbieram graty na ten mod i tak sobię to wszystko układam w głowie, myślę do czego i gdzie to ma być Łącznik 4 Pin - 4E0-972-133

Opublikowano
witam. zbieram graty na ten mod i tak sobię to wszystko układam w głowie, myślę do czego i gdzie to ma być Łącznik 4 Pin - 4E0-972-133

potrzebujesz go, żeby podmienić ten obecny łącznik i wpiąć się do taśmy, bez tego ani rusz :wink:

Opublikowano

ok. dzięki wiązka i łącznik zamówione :decayed:

Opublikowano

Witam. Moja audi a4 b7 ma zwykła kierownice czteroramienna i mam zamiar wymienić na multifunkcyjna. Mam moduł o numerach 8E0 953 549 L kupiona na allegro wraz tempomatem. Został już zamontowany i działa. Moje pytanie jaka muszę kopić kierownice o jakim numerze katalogowym aby współpracowało z modułem w/w i co jeszcze muszę dokupić?. -taśmę to o jakim numerze katalogowym? okablowanie poduszki o jaki numerze katalogowym i chyba czujnik kata skrętu G85.

Opublikowano

Tak chodzi i mam zamiar zmienic kierownice na multi

Opublikowano

Qfa... tu tez to pytanie zadales kristof741... pobijasz rekordy... to samo pytanie w trzech watkach :)

Opublikowano

Montował ktoś podobną kierownice tylko że z A5 do AUDI a4 B5 i nie oryginalnego radia Allpine bo takie posiadam nigdzie nie mogę znaleźć informacji o podobnej kierownicy i nie oryginalnym radiu ? :kwasny:

Opublikowano

witam. jestem własnie po wymianie kiery a4 b6 taśma A moduł kiery Q kodowanie zrobione vin chyba przypisany a le naliczniku nie gasną kontroli abs esp i na fise bremse . wie ktoś o co chodzi?

Opublikowano
witam. jestem własnie po wymianie kiery a4 b6 taśma A moduł kiery Q kodowanie zrobione vin chyba przypisany a le naliczniku nie gasną kontroli abs esp i na fise bremse . wie ktoś o co chodzi?

Coś się widocznie źle zakodowało, rób wszystko tak jak tu masz opisane, krok po kroku... później zgas silnik, po chwili zapal auto i powinno byc ok :wink:

---------- Post dopisany at 14:23 ---------- Poprzedni post napisany at 14:21 ----------

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wymiana-modulu-kierownicy-tempomat-kierownice-multifunkcyjna-15393/

Tu masz całe kodowanie, krok po kroku...

Opublikowano

tak taż myślałem że trzeba będzie z tego skorzystać

Opublikowano

Witam z kierownica i poducha b8 dostałem razem okablowanie kierownicy o nr. 8K0 971 589 G czy takie okablowanie bedzie pasowalo do tasmy 4E0-953-541 z końcówką A, B lub E ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Pany ma ktoś nr tego żółtego łącznika z poduchy B7 ?

ten do modułu Łącznik 4 Pin - 4E0-972-133 - ASO - około 15PLN

Opublikowano

U siebie przerzuciłem tylko żółtą wtyczkę z poduchy z B7 do tej z R8 i wszystko działa. Nie podmieniałem modułu i taśmy, bo u mnie już była MF i tempomat. Myślałem żeby dokupić wtyczkę do poduchy z B7 ale to chyba jest dostępne tylko w kpl.

Opublikowano

U siebie przerzuciłem tylko żółtą wtyczkę z poduchy z B7 do tej z R8 i wszystko działa. Nie podmieniałem modułu i taśmy, bo u mnie już była MF i tempomat. Myślałem żeby dokupić wtyczkę do poduchy z B7 ale to chyba jest dostępne tylko w kpl.

a o ta Ci chodzi , jak cos to penie mam na stanie ale sprawdzic musze :naughty: