Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pany ma ktoś nr tego żółtego łącznika z poduchy B7 ?

ten do modułu Łącznik 4 Pin - 4E0-972-133 - ASO - około 15PLN

U siebie przerzuciłem tylko żółtą wtyczkę z poduchy z B7 do tej z R8 i wszystko działa. Nie podmieniałem modułu i taśmy, bo u mnie już była MF i tempomat. Myślałem żeby dokupić wtyczkę do poduchy z B7 ale to chyba jest dostępne tylko w kpl.

a o ta Ci chodzi , jak cos to penie mam na stanie ale sprawdzic musze :naughty:

Jak nie potrzebna to biorę, a jak nie to proszę o nr i sobie w ASO zamówię :decayed:

Opublikowano

Tomek mam ale stan jak.widac , w razie cos sprawdz nr czy to nie czasem ta sama co przy tt ale.z.tego co pamietam od b7 byla:-)

e9atapu4.jpg

gejy3asa.jpg

Opublikowano

Sama wtyczka nie jest dostępna w ASO, bynajmniej w ETCE niema podanej ceny i na byłym sklep.gajos też nie występuje. Natomiast znalazłem na allegro z B7 i jest taka sama jak na foto :wink:

Opublikowano
Sama wtyczka nie jest dostępna w ASO, bynajmniej w ETCE niema podanej ceny i na byłym sklep.gajos też nie występuje. Natomiast znalazłem na allegro z B7 i jest taka sama jak na foto :wink:

nio to w poniedziałek wyyłam:wink: daj tylko adres na pw:naughty:

Opublikowano

Koledzu czy z poziomu multikierownicy po zakodowaniu moza zmieniac na fisie dane jak z manetki fisu-byli u mnie po graty i mowili ze tak da sie??

Opublikowano
Koledzu czy z poziomu multikierownicy po zakodowaniu moza zmieniac na fisie dane jak z manetki fisu-byli u mnie po graty i mowili ze tak da sie??

Chyba tylko jak jest kiera z RS

---------- Post dopisany at 23:55 ---------- Poprzedni post napisany at 23:55 ----------

I modul ;)

Opublikowano

A jaka masz kierownice mf czy zwykłą?

Opublikowano

Proszę o podpowiedź, jeśli mam kierownicę MF z c6 i chcę ją założyć do B7 to wystarczy moduł z literką "P" ( ewentualnie przełożenie pinów) czy konieczna jest wymiana modułu na lit. "R lub Q" żeby wszystko działało. Resztę mam OK, chodzi mi o sam rodzaj modułu. Rozumiem ze kodowanie takie samo jak w B6.

Opublikowano
A jaka masz kierownice mf czy zwykłą?

Czyli multifunkcyjną tak?

Nie, ja mam zwykłą, starą 4-ramienną.

Opublikowano

Chłopaki chciałbym podziękować wszystkim którzy przyczynili się do powstania tej porady gdyż od dzisiaj mam u siebie kiere z B7 na multifunkcji.:hi: wielkie dzięki.

Opublikowano

witam mam takie pytanie . Posiadam a4 b7 i wczesniej byla zwykla kierownica ale poprzedni wlasciciel zalozyl multufunkcyjna ze wzgledu na wyglad i nie podpinal jej pod radio bo jest nie fabryczne . Co teraz musze zrobic zeby mi ta kierownica dzialala jak kupie ori radio ? potrzebuje jakies dodatkowe okablowanie ?

Opublikowano

niby nie jesli masz ori przewody w radiu...

Opublikowano

Tak jak pisałem powyżej, założyłem moduł z literką "P" pod kierownicę MF czteroramienną do B7 i nie działają w niej przyciski i ponadto na liczniku mruga żółta kontrolka ciśnienia powietrza kół - ( a tego czujnika nie mam ). Jak można się tej kontrolki pozbyć, w którym miejscu vagiem trzeba ją wyłączyć. A co do modułu to można przełożyć piny czy wymienić na inny?

Opublikowano

Pytanie troche z innej beczki -jaki numer kiery 3ramiennej z MF szukać źeby bez problemu spasiła z poduszką od kiery MF z B7 (chodzi mi o kiere z wieńcem jak z B8), czy np. kiera z a5 i poduszka z b7 pasują do siebie :eusathink:

Opublikowano

Taa pasuja, pasuja z a4 a5 a6 i nie jestem pewien ale chyba jeszcze q7 inne które pasuja do siebie to a3 q5

Opublikowano
Taa pasuja, pasuja z a4 a5 a6 i nie jestem pewien ale chyba jeszcze q7 inne które pasuja do siebie to a3 q5

Tylko dziś jak rozmawiałem z gościem który ma kierę z a5 twierdzi źe próbował z poduszką z b7 i poducha z b7 kształtem pasuje a nie moźna jej założyć :eusathink:

, a nie chciałbym zaliczyć fakapu z wydaniem kasy na kiere ktora nie bedzie pasiła :whistling:

Opublikowano

Może nie pasować, poduchy wychodziły w 2 rodzajach i kierownice też. Np. Poduchy z B7 do kiery z A3 nie włożysz, musisz mieć ten drugi typ poduszki. Inne są mocowania

Opublikowano
Może nie pasować, poduchy wychodziły w 2 rodzajach i kierownice też. Np. Poduchy z B7 do kiery z A3 nie włożysz, musisz mieć ten drugi typ poduszki. Inne są mocowania

No właśnie o tym pisałem - jak ktoś wie jaki numery kierownic spasuja z poduchą z b7 nie podpowie :hi:

Opublikowano

no pisalem ci, a4,a5,a6 na bank pasuja do siebie, numerow niestety nie znam..