Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale mi narobiles strachu Cycu jeden z ta poducha :decayed::decayed::decayed: ze wystrzelila :decayed::decayed::decayed:

Opublikowano
więc jestem po montażu :( i niestety poduszka wystrzeliła .... :(:P

Nie wiem od czego jest ale jest wszystko ok i klakson działa i poduszka siedzi na swoim miejscu , także jestem bardzo zadowolony , zdjęcia u mnie w temacie , dziękuje za wskazówki biggman , pozdrawiam , jak dojdą graty tj taśma i moduł obsługjące MF to będe się dalej bawił dzięki jeszcze raz za pomoc.

Spoko :):hi:

Opublikowano

co trzeba zrobić by łopatki działałby

zmiana kierwonicy standart B6 na s-line B6 z łopatkami

4144565659_6

Opublikowano
Zakodowac

tylko ?

bo z tego co się dowiedziałem to jest kiera z C5 i nie wiem czy w B6 bedzie działać :whistling:

Opublikowano

jak rozumiem łopatki służą do zmieniania biegów w tiptronic tak ? jest możliwość zmiany w vag żeby były za coś innego odpowiadały w normalnej skrzyni manualnej np za jakieś sterowanie w RNS ? czy raczej nie bardzo?

Opublikowano
jak rozumiem łopatki służą do zmieniania biegów w tiptronic tak ? jest możliwość zmiany w vag żeby były za coś innego odpowiadały w normalnej skrzyni manualnej np za jakieś sterowanie w RNS ? czy raczej nie bardzo?

Nie.

Opublikowano

thx za odpowiedź zawsze można je odkręcić ale mi w niczym w sumie nie przeszkadzają :)

Opublikowano
Zakodowac

podpowiesz jak ?

czy moduł kierownicy trzeba zmienić, obecnie jest założony Q i nie bardzo to chce trybić :kwasny:

---------- Post dopisany at 22:54 ---------- Poprzedni post napisany at 20:38 ----------

Zakodowac

podpowiesz jak ?

czy moduł kierownicy trzeba zmienić, obecnie jest założony Q i nie bardzo to chce trybić :kwasny:

manetki działają , ale cały czas jest błąd z esp i abs :kwasny: nie wiedzieć dlaczego ?

Opublikowano
Zakodowac

podpowiesz jak ?

---------- Post dopisany at 22:54 ---------- Poprzedni post napisany at 20:38 ----------

Zakodowac

podpowiesz jak ?

manetki działają , ale cały czas jest błąd z esp i abs :kwasny: nie wiedzieć dlaczego ?

Robiłeś kalibrację czujnika kąta skrętu?? A adaptację kierownicy??

Tu masz opisane:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/wymiana-modulu-kierownicy-tempomat-kierownice-multifunkcyjna-15393/

Opublikowano
Zakodowac

podpowiesz jak ?

Zakodowac

podpowiesz jak ?

Robiłeś kalibrację czujnika kąta skrętu?? A adaptację kierownicy??

tak robiłem , i nic

wczesniej był zmieniany moduł na Q bo dokładany był tempomat i adaptacja przebiegła bez problemu

teraz zmieniona taśma + kiera i robiłem chyba ze 3 razy kalibracje czujnika kąta skretu i dalej błedy :kwasny:

co masz na myśli adaptacja kierownicy ??

Opublikowano

Zobacz do tematu, który wskazałem na wszystkie kodowania, jakie musisz wykonać. Może pomyliłeś się w kodowaniu, a może taśma poduszki jest walnięta. Prześlij kody błędów jakie wyrzuca Ci vcds do kolegi domin79, On jest niezłym magikiem w tych sprawach :wink:

Opublikowano

Pajda, pamiętasz jak wymienialiśmy kierę u mnie z tolkiem, to też nie szło się błędów z esp i abs pozbyć, potem to jakoś ogarnął, zapytaj go co zrobił - przyczyna może być podobna jak u mnie wtedy :wink:

Opublikowano

Witam, jeśli chciałbym wymienić kiere od b7 to wystarczy że kupię kiere i poduchę czy też muszę jakiś moduł i taśmę dokupić?, w tej chwili mam multifunkcję

Opublikowano

w 1 wątku jest wszystko napisane co potrzebujesz, łącznie z numerami i opisem :whistling: moduł i taśmę też musisz zmienić, i pamiętaj o łączniku 4pin do poduszki, bo kosztuje nie wiele a warto zmienić

Opublikowano

w b6 do modulu tez byl taki zolty lacznik i nie moge go dostac , ma ktos jakis numer bo w etce w aso nie moglismy znalesc odpowiedniego

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam kiere z b8 w b6 oraz rns-e led wszystko dziła oprucz przycisku mode (powinno chyba zmieniac radio- sd ) wyskakuje na fisie no function co moze byc ?

Opublikowano

Czy występowala wersja S4 w B6 z multimedialna kierownica, bo z łopatkami widzialem, ale z przyciskmi nie. Ciekawe czy dałoby wsadzic do takiej S4 B6 kiere z łopatkami i mutimediami od B7, albo TT/R8?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak jest różnica miedzy poduszką w B6, a w B8, w kierownicy oczywiście? w b8 jest lepsza, bardziej bezpieczna, niezawodna? Czy może to po prostu jest to samo. Mam na myśli właśnie takie porównanie.

Opublikowano

Koledzy moze mi ktos powiedziec bo jestem w trakcie wymiany kiery na b7 multifunkcje z b6 4ramiona i mam kostke w kierownicy plaska 6 pinowa ale nie mam jej gdzie wpiac co mam z tym zrobic?

Opublikowano

druga czesc kostki powinna byc w okablowaniu poduszki, okablowanie miedzy tasma airbag a poduszka. ta wiazka tez przy zmianie kiery musi byc inna...