Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od forumowicza zakupiłem moduł z literką Q.

Tempomat zakodowany, jednak w blokach pomiarowych w grupie 6, zmienia się tylko wartość przy włączeniu/wyłączeniu manetki. Manetka z FISa uruchomiana, jak było wiadomo świeci kontrolka poziomu płynu spryskiwaczy.

Zmiana piosenek/fali działa, głośność też.

Przycisk MOPE powinien działać jeśli posiadam radio concert 2?

Kodowania zmieniałem w kierownicy jak i radiu.

W kierownicy dalej został błąd 01044- sterownik zakodowany nieprawidłowo. Może to być wina nie zaadoptowanego czujnika skrętu?

(Audi b7 2005r, 2.5Tdi)

Opublikowano

ADAM PRZECZYTAJ TEN WATEK, PRE_PL TEZ MIAL TEN BLAD, A TO BLAD ZLE ZAKODOWANEGO MODULU ALE CHODZI O TO DRUGIE KODOWANIE.

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wymiana-modulu-kierownicy-tempomat-kierownice-multifunkcyjna-15393/

Opublikowano

Czytałem, błędne kodowanie mam tylko w grupie 16 - kierownicy...co mnie dziwi bo tak jak pisałem rolki działają. W ABSie mam jedynie błąd czujnika skrętu (muszę adaptacje/kalibrację), a nie błędne kodowanie. I sądząc po wpisie pre_pl ma boscha 5.7, ja mam 8 - nie muszę się logować.

Opublikowano

skoro modul masz dokladany to pochodzi z innego auta

o to kodowanie mi chodzi:

* 0?xxx: Model auta

o 9 = Audi A4

* 0x?xx: Hamulce

o 2 = Brembo 17" (PR-1LJ)

o 3 = FN3 16" (PR-1LT/1LF)

o 4 = HP2 16" (PR-1LX)

o 4 = FNR 16" (PR-1LA/1LG)

o 5 = FN3 15" (PR-1LB/1LE)

o 6 = C54 (PR-1LZ)

* 0xx?x: Silnik

o 5 = 4/6 Cyl. Diesel

o 7 = 4/5 Cyl. benzyna

o 9 = 6/8 Cyl. benzyna

* 0xxx?: Skrzynia biegów

o 5 = Manualna

o 7 = Automatyczna (5HP19, 5HP24, AG4, AG5)

o 9 = Multitronic

Opublikowano

Moduł z literką Q, kierownica trójramienna.

Login który podałeś jest wymagany przy kodowaniu w ABSie, tak jak pisałem wyżej błędne kodowanie mam w grupie 16 - kierownicy. Błąd dokłądnie taki: 01044- sterownik zakodowany nieprawidłowo

W ABSie natomiast jedyny błąd to właśnie błędna kalibracja czujnika skrętu. No i umnie w ABSie login nie jest wymagany.

Najbardziej zastanawiające jest to, że pomimo błędu multi działa...

Opublikowano
Witam

Mam problem,,, a mianowicie ktos odciol kable od tiptronica w kierownicy czy moze mi ktos podpowiedziec gdzie ma byc jaki kolor.

Przegladalem zdjcia kierownic ale wtyczka do tasmy jest zawsze zamknieta wiec nie jestem w stanie zobaczyc jaki kolor idzie na ktory pin.

Strzelam ze ma byc masa i plus oraz pewnie CANy ale gdzie jaki ma byc

Komus chyba byly potrzebne piny albo cos wymienil

Moze ktos udzieli pomocy

http://s22.postimg.org/b59bkqxh9/20131113_193132.jpg

Jesli kiedys ktos by mial taki problem lub chcialby przemontowac kiere z C5 lub wczesnej B6

PINY WE WTYKU

Piny_we_wtyku.jpg

PINY W KLAWISZACH ( i analogicznie po kolorkac )

( po lewej klawisz z C5 )

Piny_w_klawiszach.jpg

Opublikowano

Panowie a okablowanie poduszki od B8 czy tam A5 przypasi do tasmy z b7?

Opublikowano
Panowie a okablowanie poduszki od B8 czy tam A5 przypasi do tasmy z b7?

Pasuje ale trzeba przyciąć dwa małe garby na żółtej kostce którą wpinasz w taśme. No i pare pinów trzeba przełożyć.

A tak na marginesie to ma ktoś może moduł kierownicy z literką Q albo R na końcu?

Opublikowano

Ja mam z koncowka Q jak cus to pw

Opublikowano

Jest sprawa panowie. Więc założyłem kiere od b8 z mf ale działa mi tylko rolka głośności. Mam concerta2. A pytanie moje jest takie: czy jak założe przyciski i wiązke od mf z b7 to zadziała mi też druga rolka z concertem?

Opublikowano

Pewnie sie myle,a moze i nie, ale z concertem tak bedziesz mial - teraz dokup do tego RNSe i bedziesz mogl uzywac drugiej rolki :wink:

Opublikowano

Jak Concert jest z 2001-2004 roku, to pewnie tak będzie. Przy Concertach od 2005 roku już chyba powinno działać normalnie, albo jak Stichy pisze RNS-E:wink:

Opublikowano

Panowie posiada ktoś taśmę kierownicy / pierścień ślizgowy o numerze 4E0 953 541 B? (4E0953541B)

Chętnie nabędę drogą kupna :decayed:

Opublikowano

Witam,

Zakupiłem kierownicę MF z Audi A6 C6 i chcę ją założyć do Audi B6 więc będę potrzebował modułu z B7 8E0953549Q i taśmy z B7 4E0953541, tak??? Czy taśma musi mieć na końcu jakąś konkretną literkę???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Albo końcówka taśmy B też może być, ona jest z opcją grzania

Opublikowano

Koledzy mam drobny problem, mianowicie nie pasuje wtyczka od poduszki do taśmy z B7... trzeba coś piłować czy wtyczke wymieniać?

lc0p.jpg

Opublikowano
Koledzy mam drobny problem, mianowicie nie pasuje wtyczka od poduszki do taśmy z B7... trzeba coś piłować czy wtyczke wymieniać?

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/4/lc0p.jpg

Czytałeś pierwszy post tematu? Potrzebujesz łącznika 4PIN o nr 4E0-972-133

Opublikowano

I rozumiem że powinienem go podmienić pod ten stary..? (pinów nie trzeba zamieniać..)

Tak też sądziłem tylko potrzebowałem potwierdzenia.

Dzięki I Wesołych Świąt...

to ten..

Kostka wtyczka złącze AUDI, VW 4E0972133 (3749492335) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano
I rozumiem że powinienem go podmienić pod ten stary..? (pinów nie trzeba zamieniać..)

Tak też sądziłem tylko potrzebowałem potwierdzenia.

Dzięki I Wesołych Świąt...

to ten..

Kostka wtyczka złącze AUDI, VW 4E0972133 (3749492335) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Nie zamieniasz pinów, wyjmujesz piny ze starej kostki i wkładasz do nowej. W ASO kupisz za 15-16zł ten łącznik

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

takie pytanko...

Jeżeli chodzi o zmianę w b6 4 ramienne kiery (bez multi) na 3 ramienna b6 ( bez mulit) muszę kupować "taśmę" czy wchodzi p&p.

oczekuje tylko potwierdzenia że będzie zmiana kiery p&p ; )