Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Woda wewnątrz pojazdu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Od pewnego czasu mam pewien problem i nie wiem co może być przyczyną - w aucie z tyłu na podłodze od strony kierowcy znajduje sie woda . Dodam iż nie mam mokrych foteli ( znalazłem podobny temat gdzie przyczyną była uszczelka w szybie) . Woda pojawia się w jednym miejscu . Wycieranie szmatką i gąbkami nic nie pomaga , gdyż zbiera sie ona ponownie . Mam pytanie do doświadczonych użytkowników , czy pod posloga idą jakies rury ( np. klima , bo mam w samochodzie lub gaz [zainstalowana sekwencja]) które są nie szczelne , lub czy może szukać przyczyny w nieszczelnej podłodze ? Proszę o pomoc i po porade pozdrawiam

Opublikowano

ja mialem wode po prawej stronie i okazalo sie ze uszczelka w scianie grodziowej w miejscu gdzie przewody klimy wchodza do auta byla uszkodzona. po naprawie jest git.

standardowo do sprawdzenia droznosc odplywow w podszybiu pod akumulatorem, uszczelki przy kompie, filtra kabinowego, linki otwierania maski

Opublikowano

Kiedys wracalem z Polski i juz 30 km od domu tak zaczelo lac, ze nie szlo jechac autem poza tym miałem cale buty mokre. Zjechalem na stacje, otworzylem maske a woda na wysokosci akumulatora przy podszybiu. Oczywiście niedrozne odplywy to raz. Ale nadal lecialo okazało sie, ze sparciala uszczelka pod kompem ja zasilikonowalem i jest ok.

Opublikowano

a masz wode z przodu? po stronie kierowcy i pasażera masz otwory, jak nie są zatkane gąbka nasiąka wodą i bedziesz miał całą stronę zalaną ewentualnie nie domknięta szyba :)

Opublikowano
  • Autor

Szyba napewno szczelna , wode mam tylko z tylu od strony kierowcy , jeden "kwadrat zalany" . Musze skołowac jakis kanał i zerkjnąc czy przewody z klimy tamtędy jakoś nie idą . Filtr kabinowy wymieniałem , nie ma tam wody , nie jest wilgotny. A gdzie znajduje sie ta ścianka grodziowa ? W aku też sucho . Jakby uszczelka od kompa poszła to powinna woda byc też z przodu prawda ?

Opublikowano
  • Autor

Poprawka Woda znajduje sie tez z przodu od strony kierowcy, tylko jest duzo mniej , wszystko scieka do tylu , odpływ przy kompie musi byc zapchany . teraz jest problem jak sie do niego dobrać ? czy trzeba odkrecać cały komputer ? w ktorym miejscu dokladnie sie znajduje . Mozna by bylo jakis rusunek, schemat ewentualnie zdjęcie ?

Opublikowano

Wyjmij ecu, wypinij kostki, Odkręcasz puszke od ecu i sprawdzaj co się dzieje, zobaczy w jakim stanie uszczelka.

Wiele roboty z tym nie ma. :)

Opublikowano
  • Autor

A jak wyciagne i odepne sterownik to nic sie nie popierdzieli ? dodam ze mam sekwencyjny gaz , czy nie wpłynie to na złe dawkowanie albo cos w tym stylu ?

Opublikowano

Ja nie wyciagalem tylko odkrecilem obudowe i podnioslem ile mogłem do góry bo bałem sie odłączyć

Opublikowano
A jak wyciagne i odepne sterownik to nic sie nie popierdzieli ? dodam ze mam sekwencyjny gaz , czy nie wpłynie to na złe dawkowanie albo cos w tym stylu ?

możesz spokojnie odpiąć nic się nie stanie tylko nie włączaj stacyjki

Opublikowano

miałem ten sam problem w lato rok temu wszystko musiałem wywalać i suszyć też miałem mokro z lewej strony auta czyli z przodu po stronie kierowcy i z tyu za kierowcą, oczywiscie z tyłu bardzo było mokro. najperw przepchałem odpływy pod aku potem komputer w góre i sprawdzałem uszczelkę ale była sucha i w dobrym stanie i co sie okazało woda wlatywała tą gumą uszczelniającą gdzie wychodzi z auta linka do maski na pierwszy rzut była ok ale jak zaczełem ją naginać to było widać pęknięcia zaklejiłem to slikonem i próba wody i woda leciała już o połowę mniej ale jeszcze leciała i winą była pod komputerem gdzie jest ta rynienka mała ryska o wielkośći 1cm i szerokości dosłownie włos, zamalowałem to czarnidłem i do dzić mam sucho i spokój więc kolego jak wywalisz komputer to zwróć uwagę na jakieś tez przy okazji pękniecia zeby 2 razy roboty nie robić jak ja to robiłem:)