Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jak zdjąc dekielki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tego jeszcze nie bylo... mam repliki od S5 no i mam problem, tzn moge miec jak bede potrzebowal zdjac kolo np po przebiciu. rozchodzi sie o takie dekielki http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/52/52/89/2152528914 jak te dziadu zdjac zeby dostac sie do srub? Siedza bardzo mocno i boje sie ze je polame przy podwazeniu? Niby jest ta mala dziurka ale jest jakas sciagaczka do tego czy cos? Zdejmowal juz ktos to?

Opublikowano

myślę ze wystarczy zrobić haczyk z drutu,na środku jest dziura i tam wkładasz ten haczyk i wyciągasz :cool1:

Opublikowano

W oryginalnych zestawach Audi, znajduje się zawinięty drut z haczykiem + plastikowa tulejka wkładasz, zapierasz, ciągniesz i wszystko gra :)

Opublikowano

Dokładnie jak kolega wcześniej napisał, w zestawie: lewarka, śruby itp. powinien być haczyk ala spinacz.

A jak nie posiadasz to rękodzieło lub grubszy spinacz biurowy myślę że również pomoże :)

Opublikowano
  • Autor
myślę ze wystarczy zrobić haczyk z drutu,na środku jest dziura i tam wkładasz ten haczyk i wyciągasz :cool1:

dobra mysl! musze cos takiego dorobic, bo pewnie kupic sie tego nie kupi, kurde tylko skad wziasc taki cienki a zarazem mocny drut?

huberts masz moze tego zdjecie?

Opublikowano

Spróbuj ze szprychy rowerowej.

Opublikowano

Dobra myśl,proste jak drut, a najlepiej poszukać w zestawie awaryjnym takiego specyficznego drucika.

Opublikowano
  • Autor

spinacz biurowy nawet jakis wielki bedzie za miekki na to, te dekielki siedza baardzo sztywno, ale dobry patent bedzie ze szprycha rowerowa, fajnie by bylo jakby ktorys z kolegow posiadajacy takie cudo wrzucil zdjecie

Opublikowano

Ja zrobiłem taki haczyk ze stalowego drutu (chyba szprycha motocyklowa ) i zdaje egzamin celująco :thumbup1:

36b4a863023bd990.jpg

Opublikowano

Mocny drut załatwi wszystko :thumbup1:

Opublikowano
Mocny drut załatwi wszystko :thumbup1:
dokładnie :guma:
  • 7 lat później...
Opublikowano
32 minuty temu, rafalpe napisał:

no dobrze, jak dekielek ma dziurkę to jego zdjęcie jest bezproblemowe.

natomiast jak zdjąć dekielki okrągłe, które nie mają otworków? w ogóle da się czy trzeba ściągać koła?

mam na myśli oryginalne okrągłe dekielki

Lepiej ściągnąć i zdjąć bezproblemowo niż modzić z cienkim płaskim śrubokrętem. Przy zdjętych kołach dekielek wypychasz , przy założonych jest bardzo trudno ponieważ krawędż pod którą mógłbyś podważyć jest dość głęboko i można uszkodzić i felgę i dekielek.