Norbi Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Temat był już na Elektrycznym, ale wrzucę też tu. Panowie otóż podczas jedynego postoju tej zimy mojej bepiuntki na dworzu, przy rannym zapalaniu był problem bo się okazało że aku jest mocno słabowity. Generalnie próbami odpalenia dobiłem aku i odpaliłem z kabli. Skutkiem takiego odpalania był błąd poduszki, nr błędu : 65535-Internal Control Module Memory Error 00-10 - --Intermittent Po polskiemu takie coś znalazłem: 65535 P0603 Błąd jednostki kontrolnej lub modułu wewnętrznej kontroli. Błąd pamięci podtrzymującej (KAM) lub brak zasilania jednostki kontrolnej lub zły kontakt z uziemieniem lub nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony) A 65535 Nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony) A 65535 Błąd jednostki kontrolnej – w którymś systemie Podobny problem, (problemy)już był opisywany na forum i wiem że koledzy wymieniali ów sterownik, ja natomiast dowiedziałem się że w takim przypadku jak rozładowany aku doprowadzi do tego błędu, sterownik wystarczy ponownie zakodować. Orientujecie się w jaki sposób lub kto ogarnie taki temat? Pozdrawiam.
pieciajek Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Dość częsta sprawa w tych sensorach, trzeba wgrać na nowo wsad do procesora i jakiś czas bedzie okej lub wymienic.
Norbi Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Opublikowano 4 Marca 2012 Dość częsta sprawa w tych sensorach, trzeba wgrać na nowo wsad do procesora i jakiś czas bedzie okej lub wymienic. Rozumiem żeby to zrobić trzeba wytargać sterownik na wierzch, poprzez złącze diagnostyczne jest to niewykonalne tak?
Norbi Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 zależy jaki numer sterownika.8d0 959 655f
wrclaguna Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 A ile jest poduch wszystkich ? Pewnie to bedzie kodowanie Coding 0?x0x: Passenger Airbag Key Switch 0 = Passenger Airbag Key Switch not installed 1 = Passenger Airbag Key Switch installed 0x?0x: Side & Head Airbags +1 = Front Side Airbags +2 = Head Airbags 0xx0?: Rear Belt Tensioner 4 = 2 Rear Belt Tensioners 6 = 3 Rear Belt Tensioners
Norbi Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 A ile jest poduch wszystkich ?Pewnie to bedzie kodowanie Coding 0?x0x: Passenger Airbag Key Switch 0 = Passenger Airbag Key Switch not installed 1 = Passenger Airbag Key Switch installed 0x?0x: Side & Head Airbags +1 = Front Side Airbags +2 = Head Airbags 0xx0?: Rear Belt Tensioner 4 = 2 Rear Belt Tensioners 6 = 3 Rear Belt Tensioners Podudszek jest 10, ale w ETCE wyczytałem,że ten sterownik odpowiada za poduszkę kierowcy ,pasażera oraz boczne(cokolwiek miałoby to znaczyć., może te w fotelach) Jakiś pomysł jak to kodować, tak jak wrclaguna napisał??
wrclaguna Opublikowano 6 Marca 2012 Opublikowano 6 Marca 2012 10 poduszek masz ? Jakie masz obecne kodowanie ?
Norbi Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Opublikowano 6 Marca 2012 10 poduszek masz ?Jakie masz obecne kodowanie ? Wiesz co policzyłem oznakowanie AirBag i tyle wyszło. Fotele x2, kiera, pasażer, i po trzy znaczki lewa i prawa strona nad głową(słupek przedni, środek nad słupkiem środkowym i nad głową z tyłu) być może te trzy z każdej strony oznaczają jedną kurtynę, nie mam pojęcia...Jakie mam kodowanie, nie mam pojęcia. Mam wejść w Vagiem w opcje kodowania i podać co jest tam napisane?
wrclaguna Opublikowano 6 Marca 2012 Opublikowano 6 Marca 2012 Raczej masz 8 jaśków Tak podaj aktualne kodowanie w [15] - Poduszki powietrzne
Norbi Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Opublikowano 6 Marca 2012 Raczej masz 8 jaśków Tak podaj aktualne kodowanie w [15] - Poduszki powietrzneChyba 10, teraz się przyjrzałem, ale to nie istotne.Jedyne co udało mi się znaleźć w sterowniku, tzn coś co można zmienić to pozycja RECODE: i tam są dwie pozycje które można zmienić (poniżej) SOFTWARE CODING-01306 WORK CODE-02325
Norbi Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Opublikowano 7 Marca 2012 Kodowanie masz OKPróbowałem zmieniać kodowanie i nawet po powrocie do ustawień które były, pojawiło się chyba z dziesięć błędów dodatkowych, których wykasować się nie da :/ napinacze, poduszki, wszędzie błędy... nosz kur...
wrclaguna Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 Próbowałes cos robić ze sterownikiem bo tam jest problem.
Góral.tz Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 jak jesteś z wawy to podjedź na Ursynów podepniemy restartera może coś pomoże
Norbi Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Opublikowano 7 Marca 2012 jak jesteś z wawy to podjedź na Ursynów podepniemy restartera może coś pomoże O której i gdzie wpaść? ---------- Post added at 13:20 ---------- Previous post was at 13:16 ---------- Próbowałes cos robić ze sterownikiem bo tam jest problem.Tzn. co mogę zrobić? Jak już go wytargam, to pewnie gdzieś go oddam żeby określić czy w ogóle się nadaje, czy wymiana. Miałem nadzieję,że da się poprzez złącze coś zdziałać.
Góral.tz Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 pw pw ---------- Post added at 15:09 ---------- Previous post was at 13:32 ---------- że tak powiem oby nigdy się nie przydały, i dzięki za przewózkę jak zwykle wszystko przy gardle
Norbi Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Opublikowano 7 Marca 2012 pwpw ---------- Post added at 15:09 ---------- Previous post was at 13:32 ---------- że tak powiem oby nigdy się nie przydały, i dzięki za przewózkę jak zwykle wszystko przy gardle Panowie Góral.tz jest WIELKI!!! dosłownie i w przenośni, ogarnął mi temat w 6 sek. Mój Vag i jego Vcds ni kuta nie chciał wykasować błędów, kodowanie jak pisał Wrclaguna miałem ok i dopiero po podłączeniutakiego ustrojstwa z przed 10lat, które Tomek kiedyś zakupił do reanimacji sterownika w Golfie, pomógło!!!Z tego wszystkiego zapomniałem jak się to nazywa, reseter, czy jak (Tomek zaraz mnie poprawi). Ustrojstwo ma 3 diody ,dwa przyciski i już, ale ku..rwa zadziałało bezbłędnie, dzieki Góral.tz jak nie wiem co, wdzięczny jestem jak cholera!!! Skąd wy chłopy bierzecie emotikony do pyty jaguara ?
Góral.tz Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 musisz w ustawieniach ogólnych sobie pozmieniać. Pozdrawiam, kiedyś można zrobić jakieś
KOR REX Opublikowano 14 Lutego 2021 Opublikowano 14 Lutego 2021 W dniu 7.03.2012 o 17:25, Norbi napisał: Panowie Góral.tz jest WIELKI!!! dosłownie i w przenośni, ogarnął mi temat w 6 sek. Mój Vag i jego Vcds ni kuta nie chciał wykasować błędów, kodowanie jak pisał Wrclaguna miałem ok i dopiero po podłączeniutakiego ustrojstwa z przed 10lat, które Tomek kiedyś zakupił do reanimacji sterownika w Golfie, pomógło!!! Z tego wszystkiego zapomniałem jak się to nazywa, reseter, czy jak (Tomek zaraz mnie poprawi). Ustrojstwo ma 3 diody ,dwa przyciski i już, ale ku..rwa zadziałało bezbłędnie, dzieki Góral.tz jak nie wiem co, wdzięczny jestem jak cholera!!! Skąd wy chłopy bierzecie emotikony do pyty jaguara ? Czesc koledzy czy Góral tz jeszcze gdzieś tu urzeduje ?
Rekomendowane odpowiedzi