Przemek22 Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Witam mam audi A4 1.8T 96r i ostatnio wypatrzyłem że na róże doładowującej do kolektora ssącego spływa po niej olej oraz na turbinie czy to są oznaki umierającego turbo ? proszę o odpowiedz.
Mauros88 Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 zalezy wjakiej ilosci ten olej sie wylewa. w silnikach z tubro zawsze bedzie film olejowy w dolocie. No chyba ze juz zaczyna sie wylewac znaczna ilosc to moze byc turbo ale moze tez przez odme wywalac olej do dolotu
Przemek22 Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 Własnie co zrobić jeżeli to przez odme ?
Mauros88 Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 sprawdzic jej droznosc a w ostatecznosci zalozyc dodatkowy separator olejowy. Wyczysc sobie caly dolot z oleju, złóż i po jakims czasie zajrzyj tam znow zobaczysz co sie bedzie dzialo. Ile dolewaszoleju miedzy wymianami ijaki olej masz zalany?
Przemek22 Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 mam zalany castrol syntetyk dolewam gdzies o kolo litra
Rekomendowane odpowiedzi