tabar Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Opublikowano 21 Marca 2012 Na obecną chwile audi wygląda dobrze,lampy dużo dały szkoda tylko,że z przodu nie są zespolone ale i te złe nie są.Nie myślałeś nad progami i dokładkami w kolor zwłaszcza,że i tak auto u lakiernika stoi do tego zdjąć oznaczenia z klapy zostawić tylko OOOO ? Cały czas myślę o usunięciu znaczków:) Dokładki zawsze można podmalować- a teraz już fundusze się kurczą... Gdyby nie przekładania, to pomalowałbym od razu:D ---------- Post added at 15:03 ---------- Previous post was at 15:01 ---------- aaa i auto już pomalowane;D jutro odbieram, a w piątek jadę montaż centralnego:)
koman Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 Kolor idealny do tego samochodu wiem bo sam mam taki ... Tylne lampy Red Withe mam takie u siebie i bardziej widza mi sie niż org. Kolega już wyżej napisał dobra uwagę co do zmian zbędne są boczne emblematy zostaw tylko 0000 mało pracy przy usunięciu a efekt dobry,warto by pomyśleć nad przyciemnieniem całego autka wiem że nie jesteś za tym ale pomyśl na tym efektem ....
tabar Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Opublikowano 22 Marca 2012 Kolorek też mi się podoba:) Jutro zobaczę auto i od razu jadę na przegląd i ustawienie świateł- trochę świeciły po drzewach:D Muszę jeszcze opanować silnikowe sprawy... Trochę ciężko mi odpala po nocnym postoju.... I teraz nie wiem, czy to broi listwa od gazu, czy akumulator, czy świece, cewki, czujnik temperatury... Macie może jakieś sugestie? Muszę to ogarnąć, żeby mieć spokojną głowę Za co najpierw mam się zabrać?
koman Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 A auto stoi na zewnątrz jest poddany dużej wilgotności powietrza ?
tabar Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Opublikowano 22 Marca 2012 Auto stoi na zewnątrz:) i jak było ciepło nie zauważyłem tego problemu. Rano jeszcze jest chłodno i wtedy był problem. Problem pojawił się też dzisiaj, kiedy teść odbierał auto od lakiernika. Odbierał je o 15, ale nie było odpalane jakiś czas- pewnie od poniedziałku, kiedy je zostawiłem do malowania. Dodam też, że czasami podszarpuje na gazie- przy wciśnięciu gazu, lub przy puszczeniu, a także na biegu jałowym potrafi mieć wahania, a po chwili wszystko się normuje.
koman Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 Sprawdź przewody moze mają przebicie i dla tego tak sie dzieje Wjedź do ciemnego miejsca podnieś maskę,odpal auto i sprawdz czy jest przebicie (iskrzy sie )
tabar Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Opublikowano 22 Marca 2012 ja tam w ogóle nie widzę przewodów:D tam nie ma samych cewek nachodzących bezpośrednio na świece? nawet nie miałem okazji przyjrzeć się temu wszystkiemu dokładnie:) Jak to tam dokładnie jest zorganizowane?
Magicbattle Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 przewody WN sa ale pod cewka ktora jest przykrecona do pokrywy wiec nic nie zobaczy czy iskrzy czy nie. jesli przerywa to listwa wtryskowa od gazu. czy taki problem jest na benie. vag podstawa zobacz co powie chodz moze tez nic nie powiedziec i ciezko wtedy stwierdzic o co chodzi.
tabar Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Opublikowano 22 Marca 2012 podczas jazdy na benzynie nie występuje taki kłopot. Zaraz po odpaleniu na benzynie jakby trochę nierówno pracował, po czym się ogarnia, przełącza na gaz i jeździ normalnie- czasami tylko szarpnie na gazie... Najbardziej mnie martwi to ciężkie odpalanie po dłuższym postoju... Listwę wtryskową gazu i tak będę wymieniał kabel i program mam, błędy ostatnio były kasowane w warsztacie, jutro zerknę co tam pokazuje i wrzucę Wtryski od gazu to zwykłe, czerwone Valteki... Możliwe jest, że to ciężkie odpalanie rano na benzynie jest jakoś powiązane z uwaloną listwą wtryskową gazu? Bo takie teorie pojawiały się dzisiaj kilkukrotnie, jak szukałem informacji w internecie:)
tabar Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Opublikowano 23 Marca 2012 Panowie! Czy taka listwa wtryskowa nada się do mojego auta? http://allegro.pl/nowa-listwa-wtryskiwaczy-omvl-dream-fast-reg-4cyl-i2216411283.html Chyba lepiej kupić samemu i dać do montażu- będzie trwało to krócej i przynajmniej będę wiedział co mam:) Jeśli ta z jakiegoś powodu się nie nadaje, to może wkleicie tu jakiś link z taką, którą powinienem kupić Będę bardzo wdzięczny ---------- Post added at 07:34 ---------- Previous post was at 07:31 ---------- Wymienię najpierw listwę i świece, gdyż i tak chciałem to zrobić. Jeśli sytuacja dalej będzie się powtarzała, to auto wróci do mechanika:) Jest zaufany i wymienia to, co naprawdę trzeba, więc nie naciągnie mnie na milion innych, faktycznie nie potrzebnych rzeczy:)
przemciotorun Opublikowano 23 Marca 2012 Opublikowano 23 Marca 2012 zapraszamy na spoty kuj-pom http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?13383-Meetingi-KUJAWSKO-POMORSKIE
tabar Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Opublikowano 24 Marca 2012 zapraszamy na spoty kuj-pom http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?13383-Meetingi-KUJAWSKO-POMORSKIE Z przyjemnością podjadę na spota, jeśli akurat będę miał wolną chwilkę ---------- Post added at 17:55 ---------- Previous post was at 17:49 ---------- Auto odebrane od lakiernika, przeszło przegląd, założyłem 4 takie same oponki Michelin Energy... - od razu inny komfort jazdy:) Niestety nie może być tak kolorowo- jeden wtrysk od gazu przestał pracować i auto nie pali na wszystkie gary... Ale już dzwoniłem do gazownika, na wtorek jestem umówiony na wymianę całej listwy wtryskowej na Reg Fasta wraz z regulacją Cała przyjemność ma mnie uczynić 350 zł - Jest to "normalna" cena, czy trochę zawyżona?
Robert0392 Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 fajna:) bedziesz zakładał takie same tylnie światełka jak ja a tak ps. to masz odwrotnie zamontowany siłownik machy. Pozdro
M.Arrkadiusz Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 Kolego krok po kroku i będzie lalka powodzenia w modach
tabar Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 Nowe wtryski założone:D Instalacja ustawiona, wszystko uporządkowane, śmiga aż miło- jak dla mnie rewelacja:D Jednak założyłem inną listwę- ale zapomniałem nazwę- jutro sprawdzę A jeśli ktoś będzie szukał dobrego ogarniętego gazownika w bardzo przystępnej cenie, to polecam zakład Arkadiusza Szynalskiego na Grudziądzkiej 159 A Arkadiusz Szynalski. Bardzo przyjemna obsługa, tak jak powinno być!
tabar Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Opublikowano 30 Marca 2012 Niestety dalej mam problemy z porannym odpalaniem- potrafi odpalić i zgasnąć po chwili, bo nie trzyma obrotów... Na gazie też czasami poświruje. Pojeżdżę jeszcze trochę i będę obserwował co tam się dzieje. Myślicie, że to może być czujnik temperatury? Auto odebrałem z myjni- wyczyszczone, ale spełniły się moje najgorsze przypuszczenia- odkleiła się podsufitka:( Cała... Ale w poniedziałek jadę po nową, tzn z innego modelu i będę przekładał, bo ze starą nic nie da się już zrobić... Nie ma ryzyka, nie ma zabawy:P Niedługo będą zdjęcia:)
tabar Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Podsufitka doszła! Dzisiaj zabiorę się za montaż xD
tabar Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2012 no tak nie mam kiedy się zebrać i zrobić jakieś sensowne zdjęcia... Ale mam nadzieję, że już niedługo:D ---------- Post dopisany 14-06-2012 at 18:35 ---------- Poprzedni post napisany 09-04-2012 at 18:59 ---------- Ale mnie długo nie było... pochłonęły mnie naprawy bieżące i studia:D Trzeba wywiązać się z obietnicy i cudować dalej:) Miałem kiedyś problem z gaśnięciem silnika po odpaleniu- problem został częściowo rozwiązany - wymiana czujnika temperatury- znacząca poprawa- nie gaśnie:D czasami tylko trochę się zdławi. Ale świece, filtr powietrza i formuła do czyszczenia wtryskiwaczy są następne na liście:D ---------- Post dopisany at 18:36 ---------- Poprzedni post napisany at 18:35 ---------- Oczywiście podsufitka wymieniona- nie było to wcale takie proste, ale się udało:) nie obyło się bez połamania jednego plastiku (od pasów)- nie chciał skubaniec puścić... ale za to już po tej akcji wiedziałem jak zabrać się do drugiego:D
Rekomendowane odpowiedzi