gregor667 Opublikowano 10 Marca 2012 Opublikowano 10 Marca 2012 Witam. Mam problem z popielniczką przód. Niestety nie otwiera się sama, podejrzewam że może ktoś w przeszłości otwierał ją na siłę i przeskoczyły tryby. Miałem tak w starej B5. Mam pytanie jak ją zdemontować, trzeba wyciągnąć panel klimatronica ?? Z góry dziękuję za pomoc.
Góral.tz Opublikowano 10 Marca 2012 Opublikowano 10 Marca 2012 a ręką dasz rady ja otworzyć?? raczej tak musisz wyjąć klimatronik przykręcona jest na 2 śrubki o ile pamiętam
addassko Opublikowano 10 Marca 2012 Opublikowano 10 Marca 2012 a ręką dasz rady ja otworzyć??raczej tak musisz wyjąć klimatronik przykręcona jest na 2 śrubki o ile pamiętam tak, powinien byc na 2 albo 4
gregor667 Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Opublikowano 11 Marca 2012 popielniczka jest do otwarcia, jeśli ją czymś podważę albo gdy wyciągnę ramkę od biegów to wtedy od spodu pociągnę, całość się zabezpiecza tak żeby się nie otwierała, tylko nie wysuwa się sama.
Góral.tz Opublikowano 11 Marca 2012 Opublikowano 11 Marca 2012 to pękła ci taka sprężyna w środku ja przerabiałem ten temat u siebie, nie trzeba kupować nowej starą dorobisz a że będzie krótsza o 0.5cm nie przeszkadza
gregor667 Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Opublikowano 11 Marca 2012 no to fajnie pocieszyłeś mnie pierwsze muszę wyciągnąć radio, potem klimatronic a na końcu dopiero będę miał dojście do popielnczki, tak ??
Góral.tz Opublikowano 11 Marca 2012 Opublikowano 11 Marca 2012 możesz wyjąć klimę bez wyjmowania radia ale ona dość mocno siedzi przynajmniej u mnie łatwiej ją wyjąć jak radia nie ma
dobis1 Opublikowano 11 Marca 2012 Opublikowano 11 Marca 2012 najprościej tak jak koledzy mówią najpierw radio potem klimatronik i popiołka na 2 śrubki (klimatronika samego nie radzę dłubać bo możesz go porysować)
Rekomendowane odpowiedzi