Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cieknąca pompa przez sróbkę dekielka nastawnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Ostatnio zauważyłem ze wycieka mi ropa z pod dekielka nastawnika,wymieniłem uszczelkę dekielka ale po paru dniach zauważyłem ze ropa zbiera sie w tym wyżłobieniu w dekielku co wchodzi w nie śruba ta trójkątna oraz cieknie spod nastawnika.

Pytanie czy ropa może po tej śrubie wędrować do góry???Dodam że jest to ta najdłuższa śruba z dekielka.

Czy sama wymiana uszczelki pod nastawnikiem wystarczy????

Opublikowano

nie nie wystarczy,niekiedy tam wali jezeli zmienisz na inna sruba,tamta jest dosyc specjalna.A mi poprostu w jednym czy dwoch cieklo z powodu wyrobienia-dekielek do wymiany.Daj podkladke malutka i sprawdz

Moze byc opcja ze masz dawke zle ustawiona nastawnikiem i tez niekiedy pocieknie.

Opublikowano

Zdarza się pęknięcie gwintu pompy, i takie objawy jak piszesz mają miejsce.

Po wymianie uszczelek zgodnie ze sztuka nie ma prawa nic cieknąć, chyba że powierzchnia przylegania Stellwerk-a jest nierówna.

Powyższe to znikomy procent.

Opublikowano
  • Autor

Śrubka jest ta sama tylko ze spiłowałem ja w celu dopasowania do zwykłej nasadki.

Może być tak ze dekielek po prostu krzywo dolega???

Przed wymiana uszczelki i tak sprawdzę dawkę takze e jakby co to ja zmniejsze.

Czyli moze byś tak ze gwint w pompie jest zerwany??czy wtedy nie dałoby rady dokręcić śruby??

Już mam dość,bo po każdym odpaleniu zostaje plama pod samochodem,wstyd na maksa.

Opublikowano

Nie jeździsz na ropę a na olej napędowy... :P

Opublikowano
  • Autor
Nie jeździsz na ropę a na olej napędowy... :P

Jak zwał tak zwał:)

Przed wczoraj zabrałem sie za uszczelnienia nastawnika i w sumie to nie taki straszny diabeł....

Najtrudniej jest nacelowac bolcem w otwór gdyż ta tulejka w pompie ruchoma jest na 4 strony.

Juz drugi dzien suchutko i nie zostaje nawet kropka pod autem takze wychodzi na to ze jak uszczelniłem dekielek nastawnika przez otwór na śrubę,tą która przebiega przez dekielek oraz cały nastawnik paliwo zbierało sie i wyciekało,w sumie pewnie pod nastawnikiem tez przeciekało.

Jak znajdę chwiel to zmienie uszczelkę pomiedzy tłoko rozdzielaczem i w zaworkach chodz jest tam sucho ale zrobie to profilaktycznie

Dawka paliwa była ustawiona na 4 i taką zostawiłem bo nie moglismy zmienic jej Vag-iem.

Zauwazyłem ze autko z rana ciup ciężej pali trz nie ma mega różnicy,jeszcze sprawdze kąt a jak to nie on to zmienie dawke na 3.5.

Panowie mam pytanie ile powinno wynosić RSW???

U mnie wachało sie w granicach 1,61-1,75.

Opublikowano

Mógłbyś opisać jak uszczelniłeś pompę?

Opublikowano
  • Autor
Mógłbyś opisać jak uszczelniłeś pompę?

W sumie uszczelniłem tylko nastawnik bo z pod niego sie lało i to w nie małych iliościach:)

Wszystko jest opisane na klubie ale scos u nas nie wchodza zdjecia wiec zajrzyj tu

http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=1741

Jak masz pytania to wal smiało.