Patrykkk3 Opublikowano 12 Marca 2012 Opublikowano 12 Marca 2012 Witam. Posiadam b5 z 2000r. z silnikiem 1.9 ajm. Zdecydowałem się na wycięcie katalizatora. Po wjechaniu na kanał okazało się że na wydechu mam 4 puszki. Pierwsza - katalizator tuż za plecionką, druga niezidentyfikowana (kolor wpadający w fiolet z tabliczką znamionową), trzecia tłumik środkowy, czwarta końcowy. Czy możliwe że mam dwa katalizatory?
machina Opublikowano 13 Marca 2012 Opublikowano 13 Marca 2012 Dwa katalizatory? niby w jakim celu:facepalm: Dobry fachman powie co to za wynalazek ktoś zamontował.
kuba84 Opublikowano 13 Marca 2012 Opublikowano 13 Marca 2012 Być może jest to dołożony DPF, jeśli auto jest z Niemiec to całkiem możliwe. Niemcy dokładają DPF żeby uzyskać zieloną plakietkę. Sam osobiście spotkałem się z tym w AJM'ie i AVG.
Patrykkk3 Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Opublikowano 13 Marca 2012 Tak, auto jest z Niemiec. Czy bez problemu mogę to wyciąć?? Tzn bez błędów na komputerze??
kuba84 Opublikowano 13 Marca 2012 Opublikowano 13 Marca 2012 Wg mnie spokojnie można do usunąć i nie powinno nic się wydarzyć. Nie jest to połączone ze sterownikiem itp także żadnych błędów nie będzie.
M.Arrkadiusz Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 Przy okazji tematu wywalał ktoś z Was wnętrze katalizatora i wspawywał rurę na przelocie chodzi mi tu o średnicę wewnętrzną rury do wnętrza kata
Patrykkk3 Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Opublikowano 24 Maja 2012 Wyciąłem obie puchy okazało się, że miałem 2 katalizatory. Autko oddycha pełną piersią: lepiej się wkręca na obroty i ten miły świst z rury wydechowej
Mati_23 Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 no to fajnie kolego a sam wycinałeś puchy ???
Patrykkk3 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Opublikowano 29 Maja 2012 Wycinałem razem z kuzynem, wystarczy dobra tarcza i spawarka
M.Arrkadiusz Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 Kolego, a jakiej miej więcej średnicy może być średnica wewnętrzna katalizatora , chcę się rozeznać w temacie, przed demontażem i czyszczeniem swojego
Patrykkk3 Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Opublikowano 30 Maja 2012 Wewnętrzna średnica katalizatora to średnica rury - grubość ścianki. Średnica rury to w moim przypadku 50mm. Ewentualnie możesz kupić odpowiednią strumienice, łudząco podobna do katalizatora.
Rekomendowane odpowiedzi