Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Trzy stluczki w dwa tygodnie . Pechowe auto?? ( JUZ CZTERY !!!!)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chyba jestem jakis pechowy, albo ewentualnie moja a4. Po zarejestrowaniu autka wsiadam do niego, przejechalem 200m i zatrzymalem sie na parkingu, az tu nadjezdza gosc i zarysowuje mi zderzak :evil: . Na szczescie tylko klilka rys , dostal konkretna zje.... i go puscilem ( nie chcialo mi sie meczyc z ubezpieczalnia ) . Mija dokladnie tydzien od tego momentu i jade autkiem do Poznania. Na skrzyzowaniu zatrzymuje sie zeby przepuscic pieszego, a tu wali w moja niunie Fiat doblo :evil: . Spislaem umowe ( wgnieciony zderzak, zbita tylna lampa, wgnieciony delkatnie blotnik i rysa na tylnej klapie ,a doblo rozwalone mialo pol przodu i nawet nie mogl otworzyc drzwi :polew: ). Zaraz w ten dzien jade do ubezpieczalni "Uniqa" ( w celu zgloszenia szkody odsylali mnie do trzech placowek, w trzeciej Pani powiedziala mi ze szkody zglasza sie telefenicznie !!!!! :wallbash: ) po 3 dniach przyjechal pan i zrobil zdjecia. powiedzial ze do wymiany jest zderzak i lampa, a do naprawy blotnik i tylna klapa ( malowania ) . Malo tego ! Na nastepny dzien jadac do pracy zatrzymuje sie pod sklepem, gasze silnik , w tym momencie widze jak odpala przede mna peugot, wlacza wsteczny i wali mi w przedni zderzak !!! :evil: Tym razem nie przepuscilem i spisalem z nim oswiadczenie ( do malowania zderzak ) .

Czy ma ktos taka pechowa niunie? W dzien stluczki mialem auto 2 tygodnie, czyli srednio 1,5 stluczki na tydzien !! Masakra!

Moje dwa pytania -

1. Ile powinienem dostac za pierwsz stluczke

2. Ile za druga :) , a tak powaznie ile firmy ubezpieczeniowe placa srednio ze jeden element do malowania?

Opublikowano

...nie ważne ile za element...teraz nie zarobisz. Radzę Ci rozliczyć się bezgotówkowo, bo jeszcze wtopisz.

Opublikowano
  • Autor

wlasnie nie wiem co z tym zrobic, bo nie chce go miec w laty. Tyl 3 elementy pomalowane i przod zderzak , reszta lakieru stara ( ktora ma juz 12 lat ) Jak dostane jakies wmiare normalne pieniadze to moze pomaluje ja cala

Opublikowano

Słuchaj kolegi Orfeusza.

Jak chcesz sprawdzić temat, to powiedz kolesiom z Uniqi że chcesz rozliczenie do ręki (ewent r-k bankowy) z możliwością zamiany po otrzymaniu ich opinii od rzeczoznawcy, ale w międzyczasie (wycena i opis szkód trwa około 3 dni roboczych) pojedź do jakiegoś warsztatu i niech z kolei lakiernicy i inni wycenią co i ile ma kosztować u nich.

Nie chcę być złym prorokiem, ale po drugiej wycenie to błyskawicznie polecisz do Uniqi odkręcać temat na naprawę bezgotówkową. Przeszedłem to 2 razy i wiem coś o tym. :)

Zdrowaś

Kamyk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wreszczie jest jakas decyzja. Z tej stluczki w tyl ( czyli lampa i zderzak do wymiany, i blotnik i klapa do naprawy, wszystko do malowania ) . Daja mi za to 2130zl :rolleyes: Moze mi by to wystarczylo na naprawe ( bo zderzak wystarczylo tylko puknac i odskoczyl ) lampy kupilem za 400zl i wystarczy go teraz pomalowac. Tylko zastanawiam sie, bo z cenami serwisowymi to napewno nie dal bym rady go naprawic za ta kwote, zastanawiam sie czy odwolywac sie. Chyba zo zrobie :chytry:

Opublikowano

nie pisz odwolanie bo ci nic nie da, znajdz rzeczoznawce - najlepiej bieglego - zrobi ci kosztorys naprawy i to bedzie sluzylo jako podstawa do odwolania

Opublikowano

hmm ja na twoim miejscu jednak rozliczł bym się bezgotówkowo przez warsztat, sam w przeciągu pół roku miałem 2 razy "przykasowany" samochód i dwa razy przez autobus,

a najlepiej wogóle nie kombinuj tylko jak zależy ci na samochodzie jedź do ASO i w d... wszystko.

co do innych zakładów mam obecnie dosyć mieszane uczucia

pozdro. :audi::a4fan::evil:

Opublikowano

Sprawdz czy nie masz nigdzie znaczka (naklajki) WAL ŚMIAŁO :gwizdanie:

Poważnie to współczuję.

Opublikowano

Sprawdz czy nie masz nigdzie znaczka (naklajki) WAL ŚMIAŁO :gwizdanie:

Poważnie to współczuję.

:polew: :polew: :polew:

kolego naprawde wspolczuje takiego pecha.ja tylko raz tak mialem i za drugim razem pewnie byl dal upust emocjom :baseball:na twoim miejsu nie chcialbym byc,ale gdybym byl to najlepiej zrobic to bezgotowkowo.pzdr

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie nie mam nigdzie WAL SMIALO , a i tak to robia :( . Nie wiem jak na to patrzec bo juz dwa tygodnie minely i jeszcze mi nikt nie wiechal w autko, a byem nawet nad morzem :) . Mam nadzieje, ze przy najblizszym piatku nie bede mial potrojnej kumulacji :disgust:

Opublikowano

i jak tam kolego bintom, autko całe czy daje pech prześladuje?

Opublikowano
  • Autor

Musze powiedziec ze juz 4 piatki ( bo 2 z kolizji byly w piatek,a trzecia w czwartek ) minely i nadal spokoj. Gorzej jest z ubezpieczalniami. Pierwsza miala 30 dni na wyplate,a teraz juz jest prawie 40dni, a kasy nie widac. Na dodatek nie moge sie dodzwonic do osoby ktora prowadzila ta sprawe. Potrafia tylko brac kase ....pi......pi.....pi...pi........!!!!!! :evil:[br]Dopisany: 12 Maj 2008, 16:52 _________________________________________________Pisalem o potrojnej kumulacji, nie bylo jej. Pozniej minal tez 4-ty piatek i tez jakos sie udalo. A teraz jest 5 tydzien , (ale czwartek) i co jest ????

Nie to nie wypadek tylko zapsula mi sie 5-tka w aucie !!!

Pieciokrotna kumulacja ujawnila sie zapsuciem 5-tego biegu . Czy to nie sa czary? Wydatki tez moga byc z 5-cio krotna kumulacja, bo z tego co widze to koszty moge byc bardzo rozne od kilku set do nawet 1500zl ( koszt skrzyni plus przelozenie ) .

Nie wiem co mam zrobic, chyba pojade do ksiedza, zeby mi poswiecil samochod. Zaczynam naprawde wierzyc juz wrzyc w jakies klatwy czy inne pierdolstwa.

Opublikowano

Mnie znowu znajomy dobry lakiernik mówił że jak auto było bite, to to bicie będzie za nim chodziło (wie z doświadczenia). Tłumaczy mi że czasami to można nieźle zarobić na tych stłuczkach tylko trzeba mieć stalowe nerwy i czas.

Opublikowano

Musze powiedziec ze juz 4 piatki ( bo 2 z kolizji byly w piatek,a trzecia w czwartek ) minely i nadal spokoj. Gorzej jest z ubezpieczalniami. Pierwsza miala 30 dni na wyplate,a teraz juz jest prawie 40dni, a kasy nie widac. Na dodatek nie moge sie dodzwonic do osoby ktora prowadzila ta sprawe. Potrafia tylko brac kase ....pi......pi.....pi...pi........!!!!!! :evil:[br]Dopisany: 12 Maj 2008, 16:52 _________________________________________________Pisalem o potrojnej kumulacji, nie bylo jej. Pozniej minal tez 4-ty piatek i tez jakos sie udalo. A teraz jest 5 tydzien , (ale czwartek) i co jest ????

Nie to nie wypadek tylko zapsula mi sie 5-tka w aucie !!!

Pieciokrotna kumulacja ujawnila sie zapsuciem 5-tego biegu . Czy to nie sa czary? Wydatki tez moga byc z 5-cio krotna kumulacja, bo z tego co widze to koszty moge byc bardzo rozne od kilku set do nawet 1500zl ( koszt skrzyni plus przelozenie ) .

Nie wiem co mam zrobic, chyba pojade do ksiedza, zeby mi poswiecil samochod. Zaczynam naprawde wierzyc juz wrzyc w jakies klatwy czy inne pierdolstwa.

A opiłeś dobrze zakup auta :naughty: ???

Ja jeden swój kiepsko opiłem i...wwaliłem w niego sporo kasy.

Każdy kolejny był opijany mocno, czasem do utraty przytomności i ...narzekać nie mogę :polew:

Opublikowano
  • Autor

To prawda, ale w miom przypadku nie pomoga. Bo tak właściwie to moje drugie auto, które ma takie przygody ( a pierwsze było tak opite,że musiałem je poźniej czyścić po :sick3: , a i tak to nie pomogło ). To był golf. Który rególarnie co miesiąc miał wyjebki. Jeździłem nim trzy miesiące i miałem trzy wypadki z tego dwa razy był skasowany. Po drugim razie juz go nie naprawiałem, bo wyglądał jak banan :( . Wychodzi na to, że każde auto które mi się podoba jest skazane na wyjeby. A jak kupuje auta ktore mi siie nie podobaja ( toyota corolla, renault megane ) to jezdze nimi i nikt mi nie chce walnac.[br]Dopisany: 19 Maj 2008, 18:16 _________________________________________________

Tłumaczy mi że czasami to można nieźle zarobić na tych stłuczkach tylko trzeba mieć stalowe nerwy i czas.

Swiete slowa . Stalowe nerwy i nawet bardzo duzo czasu. Pierwsza ubezpieczalnia napisala mi pismo, ze nie wyplaci mi kasy w 30 dni , bo ten gosc ktory mi walnal nie odsyla im ( nie wiem jak sie to nazywa ) potwierdzenia ze to on. Jak do nich zadzwonilem to powiedzieli mi ze narazie wysylala monity i mam czekac :wallbash:

Opublikowano

hmm to nie wezwałeś policji przy pierwszym dzwonie?

hmm nie bardzo rozumiem jakie potwierdzeni ma facet wysłać?

nie spisywaliście oświadczenia winy na miejscu? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Nie, policji nie bylo. Spisalismy oswiadczenie winy. Jak zglosilem szkode to przekazalem im to oswiadczenie razem z innymi dokumentami do ubezpieczalni. Oni zeby mi wyplacic kase szacuja szkode i wysylaja jakis papier do sprawcy zeby potwierdzil ( i im odeslal podpisany papier ) ze to on mi przydzwonil ( w ubezpieczalni nazywaja to ustaleniem odpowiedzialnosci cywilnej za powstala szkode )

Opublikowano

hmm ja z własnego doświadczenia wiem że nie ma co się patyczkować tylko policję odrazu wzywać, kiedyś podobnie się bujałem ok 2-3 tygodnie, jak mi kumpla brat wjechał motocyklem w samochód na skrzyżowaniu na czerwonym, później z matką wpierali mi że to moja wina byla, na szczęście jakoś udało się dojść prawdy po szukaniu świadków a miałem kilku bo akurat przez 5 min było zablokowane skrzyzowanie i stał autobus,

ale od tamtej pory nie ma "to...tamto" policja i koniec

Opublikowano

no dokladnie - zawsze najlepiej wezwac policje. Przynajmniej nie bedzie takich niemilych niespodzianek.

Opublikowano

Zawsze wzywać policję na miejsce stłuczki, wtedy nie ma problemów chociaż z ustaleniem kto jest winny i ubezpieczyciel musi sie wywiązać w 30 dni (swoja drogą te 30 di to rozbój w biały dzień)