jacownik Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Witam wszystkich Mam problem. Na wolnych obrotach silnik nie równo pracuje. wyczuwalna jest wibracja i obroty delikatnie spadają. Może ktoś miał już taki problem. Mam silnik V6 2.8 ( a4 99 rok ) Wymieniłem już świece, przewody, czyściłem przepustnice i wymieniłem wężyki podciśnienia. Co ciekawe motor rozwija moc płynnie, tylko jak delikatnie dodaje gazu to przebiera.
grzemo Opublikowano 15 Marca 2012 Opublikowano 15 Marca 2012 A4-2.8-V6-QUATTRO Sprawdź odmę i ezektor.
paput Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 do sprawdzenia świece, kable, cewka, a przede wszystkim
michal_g84 Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 jak sprawdzić czy cewka prawidłowo działa?
jacownik Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Opublikowano 19 Marca 2012 Z VAGa nie ma żadnych błędów, odma była czyszczona przed zimą. Dopowiem jeszcze, że jak włączę klimę i silnik dostanie obciążenia to wibracja jest mniejsza. Najbardziej wyczuwalne jest to przerywanie silnika jak dodam bardzo mało gazu ( powiedzmy tak na 1100 obrotów ) myślałem że potencjometr pedału gazu bo na większych obrotach moc rozwija płynnie.
kicker Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 a sprawdzałeś na VAGu ten potencjometr ? zrób logi i wrzuć na forum
jacownik Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Opublikowano 19 Marca 2012 na VAGu potencjometr jest ok czy fakt że zamiast katalizatorów mam strumienice może byś powodem tego typu problemów ??
Rekomendowane odpowiedzi