wicio82 Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Witam, mam zagadke odpalam zimny/cieply jak zawsze a tu nagle slysze takie chrobotanie co kilkadziesiat sekund sie powtarza podczas pracy na postoju. Jezdze ktorys dzien i zagladalem pod maske i nie mam pojecia co jest. Przy gaszeniu zauwazylem ze chrobocze mocniej tzn dluzej takie hrhrhrhrhrhr oraz taki sam dzwiek jak ruszam z jedynki bez dodawania gazu. Co to moze byc? pozdrawiam
Jey_Di Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 ? Wstaw jakieś nagranie bo takie hrhrhrhrhrhr może wiele znaczyć.
Musashi Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 byc moze dwumas, alternator, kompresor klimatyzacji, pompa wspomagania, ktoras z rolek paska osprzetu lub rozrzadu, itp, itd.... odsluchania trudno stwierdzic mozesz czesciowo eliminowac, demontujac jeden odluc**jac i pozniej drugi pasek osprzetu ( odsluchanie).
maestrus Opublikowano 23 Marca 2012 Opublikowano 23 Marca 2012 A ja myślę, że mam to samo i dzwięk wydobywa się z zaworu EGR. Hrym,hrym hrym.... przerwa kilka sekund i tak w kółko...non stop. Czy to normalne? Wydaje mi się, że przed wymianą zaworu na nowy tak nie miałem. (Zawór wymieniony bo stary ciekł).
wicio82 Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Opublikowano 28 Marca 2012 mi egr tez cieknie od ponad roku ale to raczej nie z zaworu slychac. Co dziwne te odglosy ustapily juz prawie ich nie slychac sam juz nie wiem chrobotalo czesto i wyraznie. Na blacie mi pokazuje przy odpalaniu temp 73 stopnie a dochodzi do 103 stopni czy to mialo wplyw powiazanie z tym chrobotaniem czy czujnik temp mi polecial? Dodam ze cisnienie sie nie wytwarza uszczelka pod glowa rok temu wymieniona
Rekomendowane odpowiedzi