Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwny dzwięk (pisk) podczas skrętu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Mam problem, otoz w mojej niuni cos zaczelo piszczec, nie skrzypiec tylko piszczec z dnia na dzien. Mianowicie objawia sie to podczas gwaltownego szybkiego skrecenia w prawo przy malej predkosci max 30km/h, w lewo jak skrecam nic sie nie dzieje, natomiast jak w prawo to przy otwartych oknach mozna uslyszec delikatne piszczenie jakby dzwiek nienaoliwionych drzwi. Dodam jeszcze ze stojac w miejscu i krecac kierownica do oporu w prawo, raz wolniej raz szybciej nic nie slychac. Co to moze byc panowie ?? jak nie ten dzial to przepraszam z gory

Opublikowano

gdzie to piszczenie?? moze opony Ci piszcza, cieplo sie zrobilo to piszcza, a masz zimowki zalozone?? opisz cos wiecej skad te piski dochodza.

Opublikowano

Sprawdź sobie klocki hamulcowe, ja miałem tak w poprzednim aucie tez piszczało przy skręcaniu aż w końcu okazało sie że klocków już nie ma i blacha trze o tarcze

Opublikowano
  • Autor
Sprawdź sobie klocki hamulcowe, ja miałem tak w poprzednim aucie tez piszczało przy skręcaniu aż w końcu okazało sie że klocków już nie ma i blacha trze o tarcze

Z toba akurat w tym przypadku sie zgodze, klockow prawie juz niemam ale z tylu, nie z przodu :) z przodu jest na okolo z 40% klocka, wiec to moze byc wina klockow hamulcowych ???

Opublikowano

a sprawdzałeś od wewnątrz klocki??? bo tam zużywają się szybciej!

Opublikowano
  • Autor

Nie sprawdzalem wewnatrz zadych klockow z przodu ale patrzac po grubosci to watpie aby byly juz do wymiany, poza tym chyba jest jeszcze czujnik zuzycia ktory powinien sie zalaczyc jak juz bedzie kiepsko :) chyba tak ;p

Opublikowano
poza tym chyba jest jeszcze czujnik zuzycia ktory powinien sie zalaczyc jak juz bedzie kiepsko :) chyba tak ;p

chyba, że ktoś wymieniając klocki, zamiast podłączyć przewód do klocka, zwarł go do masy.... :wink:

---------- Post added at 09:24 ---------- Previous post was at 09:23 ----------

sprawdzałeś czy klocki w jarzmie nie są za luźno osadzone?

Opublikowano
  • Autor

Nie nie sa,dzisiaj wymienialem opony i wszystko jest z klockami ok z przodu. To napewno tez nie sa wahacze, 32 kkm temu byly wymieniany 4 gorne wahacze na OOOO Lma na dole mam TRW. Amory tez sa ok, jeszcze fabryczne, chociarz pewnie poduszka powoli siada tylko niewiem czy amora, jak zjezdzam z wysokiego garba slysze delikatne skrzypniecie z przodu , ale nie zawsze, wracajac do tego pisku czy to moze byc drązek kierowniczy itp ?? a moze po postu bylem przewrazliwiony bo byly zimowe oponki ;) teraz mam letnie pojezdze poslucham i napisze czy sie cos zmienilo :P