czarny007 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 z góry sorki jeśli juz to było obgadane :kwasny:ale moja turbina,lub coś z jej okolicy wydaje dość głosny wyjący dzwięk.na małych obrotach słychać ją najbardziej.czy tą awarie złapie vag?pozdrawiam
Musashi Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 byc moze masz w dolocie jakies cialo obce warto to sprawdzic jeden z kolegow mial w turbo spinke od filtra powietrza. zniszczyla turbine, a opilki lecialy dalej....
kudalty66 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 a moze poprostu lozyskowanie turbinki mowi papa, i dlatego go slychac na wolnych obrotach
czarny007 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2008 raczej nie,nie zaobserwowałem takiego zjawiska :wink4:ale z czym się wiąże taka naprawa?w sumie pytam o koszta ;(
Musashi Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 im pozniej sie tym zainteresujesz tym moze byc drozej.... nie warto zwlekac. jezeli nie puszcza dymka to lozyska turbiny ok, tylko moze wirnik o cos trze...
czarny007 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2008 dzięki od jutra szlifuję temat!
darulez Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 jeśli wyje jak stary odkurzacz...to już po łozysku. u mnie chwile przed całkowitą awarja tak było. zdejmij wąz dolotowy i zobacz luz poprzeczny na winrniku
Rekomendowane odpowiedzi