czajnik_1992 Opublikowano 18 Marca 2012 Opublikowano 18 Marca 2012 Witam Otóż tak jak w temacie mam problem z otwarciem klapy bagażnika. Nie wiem czym to jest spowodowane ponieważ jeszcze wczoraj było wszystko ok. Jak naciskam pod znaczkiem Audi ten przycisk do otwierania to słychać że działa ten silniczek bo coś tam chodzi ale nie mogę otworzyć. Bardzo proszę o pomoc bo muszę się jak najszybciej do tego bagażnika dostać. ---------- Post added at 13:58 ---------- Previous post was at 13:53 ---------- Niewiarygodne! samochód zostawiłem na 20 min na otwartych drzwiach i teraz się otworzył. O co chodzi?
czajnik_1992 Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Opublikowano 18 Marca 2012 Zauważyłem też że kiedy chce otworzyć tym przyciskiem pod znaczkiem to wszystko ok i otwieram klape ale kiedy odrazu ją zamknę i znowu chce otworzyć mam wrażenie że jak naciskam znowu ten przycisk to już nie ma siły jej otworzyć i muszę czekać 2 minuty żebym znowu mógł otworzyć. Mam wrażenie że ten silniczek jest na jakąś baterie bo jak zacznę porzyciskać ciągle to on coraz słabiej chodzi i wolniej aż całkiem przestaje reagować i nic nie słychać. Czekam 2 min aby się jakoś "podładował". Czy to na jakąś baterie jest ten silniczek? czy co?
zaksi81 Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 Miałem to samo wyciagnij owy silniczek i wymien w nim taka mała blaszke
slawek123 Opublikowano 21 Marca 2012 Opublikowano 21 Marca 2012 witam zrobiłem tak jak załączonym wyżej filmiku, dodatkowo przesmarowałem sam mechanizm zatrzaskowy ponieważ ciężko chodził i niby jest ok lecz nie wiem w jakiej pozycji ustawić ten plastikowy "wysięgnik" ma być odkręcony na najdłuższą długość czy skręcony by był jak najkrótszy do montażu ,próbowałem wielokrotnie i efektem jest fakt iż bagażnik otworze ale by ponownie zamknąć muszę pociągnąć ręcznie za drut połączony z owym wysięgnikiem by odrobinę się wysunął wtedy odblokowuje zatrzask w przeciwnym razie nie domknę klapy ponieważ haczyk się nie zatrzaskuje. wiem ze w/w opis jest nie zrozumiały dla osób,które nie miały tego problemu lecz licze na to iż osoby które z tym walczyły bedą wiedziały jak mi pomóc pzdr
slawek123 Opublikowano 21 Marca 2012 Opublikowano 21 Marca 2012 juz wszystko jasne koło zębate za cięzko pracowało w silniczku i nie miał siły odbijać pzdr
Rekomendowane odpowiedzi