Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zmiana silnika z 1.6 na 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam A4 B5 z 1995r. i chciałbym zmienić silnik 1.6 na 1.8 ponieważ już jest całkiem zajechany i nie nadaje się już do niczego. Więc chciałbym zadać pytanie jakie części musiał bym wymienić oprócz oczywiście silnika 1.8.

Opublikowano

caly silnik z osprzetem , komputer, (niewiem jak jest z pułosiami)

Opublikowano

no właśnie interesuje mnie czy półośki są takie same.. i czy skrzynia by mi pasowała z 1.6..

Opublikowano

powinna pasowac napisz na pw do mie

Opublikowano

zmieniaj od razu na 1.8T..bo ma całkiem inną kulturę pracy..sam żałuję, że mam zwykłe 1.8 ADR...

Opublikowano
zmieniaj od razu na 1.8T..bo ma całkiem inną kulturę pracy..sam żałuję, że mam zwykłe 1.8 ADR...

:oklasky: dobrze gada

Opublikowano

a dziękuję dziękuję :D

Opublikowano

ostatnio widziałem na alledrogo silnik AJL za 2800pln chyba :naughty:

Opublikowano

hm..tylko teraz pytanie co bardziej mu się opłacę, czy nie lepiej sprzedać to i kupić od razu z 1.8T lub innym większym silnikiem ?

Opublikowano

wiem wiem ale ale jednak zdecyduje sie chyba na normalne 1.8.. więcej by mnie wyszło a raczej nie chce sie pakować w aż takie duże koszta..

---------- Post added at 18:13 ---------- Previous post was at 18:13 ----------

jak z tą skrzynia i półośkami...

---------- Post added at 18:14 ---------- Previous post was at 18:13 ----------

....?

Opublikowano

o tym to juz musi sam zadecydowac:decayed: nie wiemy takze z ktorego roku ma audi, no ale faktycznie turbo to turbo ale cały swap okolo 2,5-3tys + robota

Opublikowano

no zrobisz jak uważasz ale skoro i tak robisz SWAP to ja bym wolał trochę dołożyć i 1.8T kupić...uwierz, że nie pożałował byś w ogóle ani jednej wydanej złotówki na to... :hi:

Opublikowano

kasa to podstawa każdy robi to na co go stać, mam w głowie 2,5TdiV6 budaB7 Bale to wsystko zależy od funduszy, gdybym miał robić zmiankę motorku to pewnie bym zostawił też 1,8Adr najtaniej by wyszło:naughty:

Opublikowano
no zrobisz jak uważasz ale skoro i tak robisz SWAP to ja bym wolał trochę dołożyć i 1.8T kupić...uwierz, że nie pożałował byś w ogóle ani jednej wydanej złotówki na to... :hi:

Woleć to każdy by wolał ale różnica w kosztach między 1,8 a 1,8T jest duża. Słupek 1,8 kupisz za grosze. Sam gdyby mi się udało kupić angola z 1,8T na przekładkę to sprzedałbym swój słupek za 500-600 zł a za słupek 1,8T ludzie krzyczą sobie po 1-1,5tyś i w górę. A gdzie tu turbo, icek i pozostałe rzeczy. Wiadoma sprawa że 1,8 wyjdzie o wiele, wiele taniej niż przekładka na 1,8T.

Opublikowano
Woleć to każdy by wolał ale różnica w kosztach między 1,8 a 1,8T jest duża. Słupek 1,8 kupisz za grosze. Sam gdyby mi się udało kupić angola z 1,8T na przekładkę to sprzedałbym swój słupek za 500-600 zł a za słupek 1,8T ludzie krzyczą sobie po 1-1,5tyś i w górę. A gdzie tu turbo, icek i pozostałe rzeczy. Wiadoma sprawa że 1,8 wyjdzie o wiele, wiele taniej niż przekładka na 1,8T.

Dokładnie zgadzam sie.. narazie nie mam takich funduszy żeby zmienić na 1.8T wiec muszę zostać przy zwykłym 1.8...

Opublikowano

fakt miedzy 1.6 a jeden 1.8 jest znaczna roznica kpl silnik z osprzetem mozna nabyc juz za 1200-1400

Opublikowano

Dokładnie zgadzam sie.. narazie nie mam takich funduszy żeby zmienić na 1.8T wiec muszę zostać przy zwykłym 1.8...

Szkoda że nie mogę dorwać nigdzie Anglika z 1,8T to wtedy mógłby ci sprzedać swój silnik z tym co potrzebne do przekładki w dobrych cenach.