Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BUTCH,

ja mam to stare RNS-E z karta SD 2GB i czyta spokojnie.

Nagrane mam 300MB i nic nie zniknelo.

Jedynie gdy karte sie wlozy i ekranik rns-e sie zamyka, pokazuje jej pojemnosc u mnie 192MB.. hmmm

Ale nic ponadto nie stracilem, wszystkie utwory sa i je odczytuje poprawnie.

Problemem znikajacych plikow sa ich nazwy/znaki w nazwach i tyle.

Gdy poprawilem i poskracalem nazwy, wszystko mi sie wyswietla i odczytuje.

Opublikowano

jedna rzecz ktora ostatnio odkrylem jest taka, ze RNS-E nie widzi w pojedynczym katalogu wiecej niz 99 plikow. jezeli macie ponad 100 utworow w jednym katalogu to proponuje przeniesc wszytkie pliki powyzej 99-tego do innego katalogu.

Opublikowano

Z ciekawości zajrzałem do tematu więc może się wypowiem i pomogę mniej obeznanym z informatyką, w instrukcji, którą podlinkował BUTCH jest napisane że obsługiwane systemy plików to FAT i FAT32, maksymalna długość nazwy pliku to 64 znaki (najprawdopodobniej z . i mp3, więc zostaje 60 znaków na artystę i tytuł). Z tego co widzę maksymalną długość nazwy pliku może skrócić nazwa folderu, w którym plik się znajduje. Tekst zawarty w metadanych mp3 (ID3 Tag v1, ID3 Tag v2) również nie może być dłuższy niż 64 znaki. Z doświadczenia wiem że lepiej unikać znaków specjalnych jak !, #, @ oraz polskich literek, a "spacje" zastępować "_". Z tego co widzę nie ma specjalnych ograniczeń co do przepływności 32-320 (kbps, Kb/s), pliki ze zmienną przepływnością mogą powodować złe wyświetlanie czasu ich odtwarzania. Można tworzyć playlisty, ale muszą mieć one rozszerzenie m3u. Na karcie może być maksymalnie 400 plików i 256 folderów.