scholl22 Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 Witam. Wymieniłem rozrząd w ajm i regeneracja turbo. Po tym wszystkim turbo super ale po rozgrzaniu zaczął dymić na biało , siwo na wolnych obrotach. Odma sprawdzona.ok Nie wiem czemu tak się stało. Przed wymianą rozrządu tego nie było. Co to może być? Czy kąt synchronizacji ma tu znaczenie?
scholl22 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Dymi po rozgrzaniu silnika na biało. Może ktoś podpowie co to może być? Czytałem, że może turbo puszcza oliwę, uszczelniacze zaworów lub pompowtrysków. Ubywa oleju w silniku wcześniej tego nie było. Czy ktoś może pomóc zdiagnozować usterkę? Pozdrawiam
daniel40 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Dokladnie tak jak wyzej. Turbina prawdopodobnie zle zregenerowana. Podepnij Vaga to wszystko bedzie jasne.
adrian998998 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 A wyczyscili Ci dolot? po tym rozpadzie turbo? moze poprostu oliwe z dolotu przepala? Jaki zapach ma dym? Badz dmuchawa zle trybi:)
scholl22 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Turbinę regenerowałem bo już raz była czyszczona i cały czas łapała tryb awaryjny( okazało się uszkodzenia wirnika). Silnik nie brał oleju wcześniej, czyli rozumiem że nie puszczała oleju. Teraz dolałem na 800 km ok. 0,5 l
flex78 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 U mnie 0,5 litra to nawet na 10 000 km nie weźmie, coś masz nie tak Turbinę regenerowałem bo już raz była czyszczona i cały czas łapała tryb awaryjny( okazało się uszkodzenia wirnika). Silnik nie brał oleju wcześniej, czyli rozumiem że nie puszczała oleju. Teraz dolałem na 800 km ok. 0,5 l
adrian998998 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 0,5 do 1.5 na 10tys to norma
D_Y_Z_I_O Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 0.5l na 800km to wiadomo dlaczego jest siwy dym za tobą ewidentnie turbo puszcza jeśli wcześniej nie miał apetytu na olej. Turbo to raczej do wymiany bo te regeneracje to szkoda gadać
scholl22 Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Opublikowano 14 Maja 2012 Dzięki za pomoc. Reklamowałem turbo i teraz po reklamacji wszystko wróciło do normy.
Rekomendowane odpowiedzi