schadook Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich!! Przeglądałem forum i nie znalazłem podobnego problemu jak mój. Mianowicie, jak włączam klimę słychać stukot podobny do odgłosu jaki wydaje uszkodzony wentylator lub wałek rozrządu, szczególnie słyszalny na niskich obrotach, po dodaniu gazu stukot słabnie aż w końcu ustępuje, jak wyłączę klimę -cisza. miał ktoś coś takiego? czy to sprężarka się kończy? jakieś łożysko? wentylator to nie jest bo wypiąłem mu zasilanie i stukało dalej. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, nawet nie wiem czy ryzykować włączanie klimy. Pozdrawiam
Doman13 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 pewnie sprzęgło sprężarki hałasuje, albo napinacz paska. podjedź na podnośnik i zbadaj sprawę. Od dołu wszystko widać jak na dłoni Mnie piszczało sprzęgło sprężarki i znajomy mechanik psiknął w nie jakiś smar i przestało piszczeć, kazał jeździć i jak zacznie piszczeć to przyjechać na psiknięcie
schadook Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Dzięki za podpowiedź, sprawdzę to ale to nie jest piszczenie tylko stukot więc raczej pasek i napinacz to nie jest tym bardziej że po wyłączeniu klimy nic nie stuka a pasek chodzi cały czas. Pzdr
LuCaS_gr44 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Opublikowano 4 Czerwca 2008 też mam podobny problem z klimą po włączeniu klimy jest jakiś dziwny hałas niewiem co to pomożecie
schadook Opublikowano 4 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2008 Witam! u mnie niestety okazało się że padła sprężarka
LuCaS_gr44 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Opublikowano 4 Czerwca 2008 hymmm umnie klima chłodzi wiec niewiem co to jest czy to spreżąrka bedzie skoro klima działa i chłodzi
schadook Opublikowano 4 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2008 u mnie też chłodzi ale się trzaska bo kompresor jest uszkodzony, fachman mi wytłumaczył ze tłucze się na jakichś zaworach ale póki jest środek chłodniczy to musi chłodzić chyba że pierdzielnie i się rozleci wtedy już nie będzie chłodzić, właśnie szukam kompresora bo naprawa nie opłacalna Pzdr
Musashi Opublikowano 4 Czerwca 2008 Opublikowano 4 Czerwca 2008 sprezarka to lozyska, to uklad korbwodowo-tlokowy, zawory, to ze dziala nie znaczy ze jest sprawna. pukac moze rowniez rolka napinajaca pasek. uszkodzone sprzeglo,
schadook Opublikowano 4 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2008 No właśnie, a u mnie działa ale odgłos jest jakby był wałek rozrządu wywalony Pzdr
Musashi Opublikowano 4 Czerwca 2008 Opublikowano 4 Czerwca 2008 no to radzilbym sie szybko tym zainteresowac
schadook Opublikowano 4 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2008 no właśnie szukam sprężarki, klimy póki co nie włączam chociaż przydała by się. Pzdr
LuCaS_gr44 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Opublikowano 4 Czerwca 2008 nop ja też używam ale bardzo rzadko bo niewiem dokońca co w klimie piszczy na dniach wybiore sie do mechaniora
Bronek98 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Witam! mam podobny problem, tyle że umnie klima przestała działać, mechanik stwierdzil że, to sprężarka.Po wypompowaniu czynnika i odkręceniu rurki (taka krutka koło przegrody z zaworkiem do napełniania układu) okazalo sie że, opiłki z uszkodzonej sprężarki zatkaly przepływ.Sprężarka do wymiany, cały układ do płukania.Ale boli...Wszystkie objawy,ktore wymieniles u mnie sa takie same. Podobno przyczyną była zbyt mała ilość oleju jaką wlał do układu inny mechanik który, ostatnio napełniał mi układ(było ok. 20g a powinno być 150-200g).
LuCaS_gr44 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 no umnie wyszło że to napinacz przy okazji wymiany rożrządy sie zrobi czyli niebawem
schadook Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2008 Hejka! a ja niestety poszukuję sprężarki Zexel o symbolu 8DO260805 506031-0601 jakby ktoś chciał się pozbyć to pisać Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi