Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Czy wymieniac rowież napinacz przy zmianie rozrzadu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jesli moge to podpowiem cos jeszcze od strony technicznej. Komplety oferowane teraz w sprzedazy przewaznie posiadają paski na 153 zeby. I ostatnio spotkalem sie z sytuacja ze mechanik powiedzial ze nie pasuje bo koles wlasnie nie wzial napinacza paska. A sprawa wyglada tak ze byla partia A4 i Passków z silnikiem AEB gdzie pasek mial 152 zeby i napinacz hydro nie pchał na rolke tylko ciągnał! I jakby ktos zmienial rozrzad i mial takiego zonka to prosze sie nie przejmowac bo jesli sie kupi komplet z "pchającym" napinaczem i paskiem 153 zebnym to pasuje zamiennie za tamte stare.

Opublikowano

a czy przy wymianie pozostałych pasków wymieniać tez napinacze :mysli: [br]Dopisany: 07 Maj 2008, 22:14 _________________________________________________aha a to ja w swojej :a4fan: mam pasek i łańcuszek czy tylko pasek?

Opublikowano

aha a to ja w swojej :a4fan: mam pasek i łańcuszek czy tylko pasek?

w A4 i pasatach w silnikach 20V wystepuje lancuszek walkow. oczywiscie ze masz tez rowniez lancuszek wymienia sie przewaznie co 200tys chyba ze zacznie rzesic wczesniej. U mnie wlasnie to nastalo tylko troche kiszka jest bo, do mojego APU nie ma zamiennika tylko orginal napinacz 420zl lancuszek 180zl ceny z aso i jestem zmuszony kupic orginal

a czy przy wymianie pozostałych pasków wymieniać tez napinacze :mysli: [br]Dopisany: 07 Maj 2008, 22:14

Alez oczywiscie ze tak napinacze zuzywaja sie tak samo jak i paski wymienisz sam pasek a za kilka tysiecy posypie sie napinacz, ja na tym nie oszczedam, i tobie tez tak radze.

Opublikowano

aha a to ja w swojej :a4fan: mam pasek i łańcuszek czy tylko pasek?

w A4 i pasatach w silnikach 20V wystepuje lancuszek walkow. oczywiscie ze masz tez rowniez lancuszek wymienia sie przewaznie co 200tys chyba ze zacznie rzesic wczesniej. U mnie wlasnie to nastalo tylko troche kiszka jest bo, do mojego APU nie ma zamiennika tylko orginal napinacz 420zl lancuszek 180zl ceny z aso i jestem zmuszony kupic orginal

a czy przy wymianie pozostałych pasków wymieniać tez napinacze :mysli: [br]Dopisany: 07 Maj 2008, 22:14

Alez oczywiscie ze tak napinacze zuzywaja sie tak samo jak i paski wymienisz sam pasek a za kilka tysiecy posypie sie napinacz, ja na tym nie oszczedam, i tobie tez tak radze.

Jak juz pisałem wymienilem bo zaczał zrzić napinacz zakupiłem nowy zamiennik dobrej firmy i dalej rzęzi (Nowy łańcuch i napinacz)

Czy pomoze zmiana oleju dodam ze jezdze na 0w40 ?? jaki wlac 10w40 ?