Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Webasto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sadzicie o zamontowaniu Webasta do 1.9 TDI AHU ??? Znajomy sprzedaje Vento również 1.9 TDI 1Z i chce mi sprzedać (po rozsadnej cenie) z tego pojazdu Webasto fabrycznie montowane. Nie przygladałem sie jeszcze jakie są mozliwości (miejsce) do zamontowania tego w A4.

Opublikowano

własciwie co to takiego? ;) bom ciekaw..

Opublikowano
  • Autor

Jest to Urzedzenie podgrzewające układ chłodzenia gdy nie pracuje silnik, zasilane paliwem ze zbiornika, posiada sterownik czasowy. Bardzo przydatne na w niskich temperaturach. Programujemy sobie np. aby webasto załączyło sie o godz. 6:30 przychodzisz do autka o godz. 7:00 autko juz ma rozgrzany ukł. chłodzenia, palisz normalnie ciepły samochód, chociaż tem. na polku jest np -20 C

Opublikowano

Albo kladziesz sie spac nastawiasz temperaturke i mozna sobie nocowac nawet w zime w samochodzie. Fajna sprawa, ale droga, zadko spotykana aczkolwiek najczesciej widzialem webasto w audi i mercedesie (mowiac o osobowkach).

Opublikowano

fajne to moze i jest :D ale jak sie ma za duzo kasy na benzyne ;)

zreszta ja nie narzekam kilka min. i caly samochod mi sie elegancko nagrzewa przy duzym mrozie i szyby tez b. szybko odparowywuja ;)

Opublikowano
fajne to moze i jest :D ale jak sie ma za duzo kasy na benzyne ;)

No i pod warunkiem że nietrzymasz auta w garażu.

Opublikowano

Jeżeli masz możliwość za rozsądne pieniądze i jezeli będzie pasowało na 100% to bierz naprawdę piękna sprawa zwłasza jak parkujesz pod chmurką, dobre dla człowieka i silnika 2W1 :D

Opublikowano

Co do webasto to super sprawa spotkalem sie z nimi pierwszy raz z 8 lat temu w ciezarowkach sa rozne rodzaje webast mokre suche, na gaz na rope na benze te pierwsze podgrzewaja odrazu caly silnik przez co nie ma problemu z rozuchem a co do spalania to to naprawde duzo nie pali a napewno lepiej odpalic webasto niz grzac silnikiem :P

Opublikowano

webasto jest bardzo przydatne zimom i wcale niepobiera zbyt dużo paliwa bo ok 0,6 litra na godzinę

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Dla odswierzenia tematu dopisze moje spostrzezenia.

Mam to cudowne urzadzenie fabrycznie zamontowane. Dziala super

U mnie specjalnie sie przydaje bo jak dojezdzam do pracy to dopiero zaczyna wiac cieplym powietrzem z silnika. A tak ustawiam sobie na 6:20 a z domu wychodze o 6:30 i caly samochod cieplutki az milo :D (żonka szczegolnie sie cieszy)

u mnie wg papierow pali to 0,12l/h i nie widze roznicy w spalaniu latem i zima.

A w ogole to mi mniej teraz pali bo od 2 miesiecy zaczalem stosowac tylko ON verwa i nie przekraczam 5,5l pomimo ze 90% jazdy to 4km do pracy rano i spowrotem ok. 16

BARDZO polecam webasto, fakt ze ja juz to mialem i wiem ze z zainstalowaniem sa pozniej duze problemy. Pytalem mechanikow i nikt nie podejmuje sie zalozeniem tego, jedyne miejsce gdzie to montuja to ASO ale jak uslyszalem cene to zbladlem, wolalbym kupic zonce samochod za to :P

POzdrawiam

• 8 lat później...
Opublikowano

Witam. Kolego bierz i nawet nie zastanawiaj się. Ja u siebie mam fabryczne i jestem bardzo zadowolony. Bardzo dobry wynalazek.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka