Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Problem z filtrem paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie dzis robilem wymiane oleju oczywiscie filtra oleju ,powietrza a takze paliwa z tym ze tego ostatniego nie zdolalem wymienic poniewaz nie moglem go odkrecic i w zwiazku z tym pytanie...czy macie moze jakis sposob zeby go odkrecic nie wykrecajac wezykow czy jest to konieczne?prosze o podpowiedzi dzieki :wink:

Opublikowano
Tak jak w temacie dzis robilem wymiane oleju oczywiscie filtra oleju ,powietrza a takze paliwa z tym ze tego ostatniego nie zdolalem wymienic poniewaz nie moglem go odkrecic i w zwiazku z tym pytanie...czy macie moze jakis sposob zeby go odkrecic nie wykrecajac wezykow czy jest to konieczne?prosze o podpowiedzi dzieki :wink:

2 osoby jedna trzyma góre , a druga rączkami odkręca filter jak niedasz rady rękami klucz do filtrów mile wskazany. Dobrze jest sobie odkręcić przewód do intercoolera wtedy będziesz miał więcej placu

Opublikowano
  • Autor

probowalem roznych sposobow a rekach nie ma co marzyc nie idzie tak mocno sie trzyma ze nie wiem jak mam go dkrecic mysle zeby powyjmowac wezyki i wziac go na stol moze wtedy...

Opublikowano

tak własnie dzisiaj wymienialiśmy takowy filter i poszedł dosc fajnie rączkami nawet bedz sciągacza.Tylko 4 ręce i troche siły..

Opublikowano
  • Autor

to ja nie wiem jak ty to rekami wykreciles u mnie nie da rady a jesli bym probowal rekami to bym te wezyki z gory pozrywal przeciez to sie za dobrze nie trzyma :neutral:

Opublikowano
to ja nie wiem jak ty to rekami wykreciles u mnie nie da rady a jesli bym probowal rekami to bym te wezyki z gory pozrywal przeciez to sie za dobrze nie trzyma :neutral:

Bo musza byc 2 osoby jedna trzyma za górę a druga odkręca filtr samemu tego niezrobisz

Opublikowano

na korpusie masz srube od odpowietrzania, w to miejsce ladnie tez pasuje klucz plaski, nie pamietam jaki ale napewno podpasujesz, na filtr opaska i sam dasz rade

Opublikowano

Ale macie problem ... wbić w filtr śrubokręt i wykręcić go przecięż i tak do wyrzucenia.

U mnie już jest tylko wkład filtracyjny więć może nico prościej.