Tytus Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam Udało mi się wyłapać zawieszenie 1BE, cały komplet - amortyzatory i sprężyny. Czy ich wymiana to ciężka sprawa? Czy jest to tylko odkręcenie amorów/sprężyn, wyjęcie i włożenie nowych. Da radę samemu czy lepiej jechać do mechanika? Może ktoś umieści jakiś opis? Na co uważać przy tej operacji? Dodam jeszcze że dysponuje garażem z kanałem.
sokolnh Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 roboty troche jest, sam to zrobisz jak masz troche zdolnosci manualnych teoretycznie pasowało by po zmiane zawieszenia podjechac na zbierznosc
tomi147 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Jestem w trakcie poszukiwania takiego zestawu i jak możesz to napisz jakie są oznaczenia tych sprężynek?
lukaszek13ns Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Da radę samemu czy lepiej jechać do mechanika? troszke zabawy jest, zanim sie za to zabierzesz zalatw sobie sciski do sprenzyn znacznie latwiej i szybciej bedzie.
adamooo Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 jak nie kumaty to roboty na 3 godziny..generalnie łatwa sprawa..musisz mieć tylko ściągaczke do sprężyn..a i pamiętaj o odbojach i osłonach..powinno się wymieniać za każdym razem..
Tytus Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2008 roboty troche jest, sam to zrobisz jak masz troche zdolnosci manualnych zdolności mam (nie chwaląc się ) teoretycznie pasowało by po zmiane zawieszenia podjechac na zbierznosc a tak wiem Da radę samemu czy lepiej jechać do mechanika? troszke zabawy jest, zanim sie za to zabierzesz zalatw sobie sciski do sprenzyn znacznie latwiej i szybciej bedzie. tak, wiem, nie mam, musiałbym pożyczyć od kogoś lub kupić jak nie kumaty to roboty na 3 godziny..generalnie łatwa sprawa..musisz mieć tylko ściągaczke do sprężyn..a i pamiętaj o odbojach i osłonach..powinno się wymieniać za każdym razem.. o nawet nie wiedziałem że sie wymienia, a to czemu? Jestem w trakcie poszukiwania takiego zestawu i jak możesz to napisz jakie są oznaczenia tych sprężynek? Wysłałem Ci odpowiedz na prv Najbardziej mnie martwi żebym nie utknął z jakimś problemem z rozebranym zawieszeniem Dzięki Panowie za odpowiedz
Wąski Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Powodzenia,ale będzie bardzo trudno,
adamooo Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 zbieżności nie musisz ustawiać..a jeśli chodzi o rozkładanie zawieszenia to rozładasz tylko górne mocowanie wahaczy.. jak ktoś chce to mam amorki na sprzedaż czerwone oryginalne w bardzo dobrym stanie..
Tytus Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Powodzenia,ale będzie bardzo trudno, No to mnie trochę zmartwiłeś.... zbieżności nie musisz ustawiać.. jesteś pewny na 100%? Wydawało mi się że po jakiejkolwiek zmianie w zawieszeniu - wahacze, sprężyny trzeba ustawić zbieżność jak ktoś chce to mam amorki na sprzedaż czerwone oryginalne w bardzo dobrym stanie.. Ja dorwałem komplet, ale jakby amorki miały słabe tłumienie to pewnie był zakupił od Ciebie Czerwone ??
Tytus Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2008 A czerwone Kontynuując temat... Byłem dzisiaj w dwóch serwisach w jednym zaśpiewali 350zł a w drugim 500zł Ten drugi znacznie lepszy. To chyba jednak jest z tym sporo roboty Musze to przemyśleć przy :beer1: na weekendzie
pablo666 Opublikowano 8 Maja 2008 Opublikowano 8 Maja 2008 i jak udało ci sie wymienić? napisz jaki koszt wymiany i jak czasowo to trwało pozdro.
Tytus Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Opublikowano 8 Maja 2008 i jak udało ci sie wymienić? napisz jaki koszt wymiany i jak czasowo to trwało pozdro. jeszcze nie, zdecydowałem się oddać do mechanika, dalszy ciąg możesz przeczytaj tu: http://www.a4-klub.pl/smf/spociki_krakowskieniedziela_1800_galeria_kazimierzparking_dach_info_1_post-t23938.0.html;msg373000#msg373000 + pare postów dalej
Gość Szubek-line Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 przyłaczę sie do tematu i zapytam: jestem na etapie wymiany sprężyn i amorków tylko w drugą stronę na standard/komfort. Zmieniam amorki i sprężyny. Mam prośbę o sprawdzenie w etce czy sprężyny o nast. kolorach nadają się do mojego autk: kolory: rózowy/czerwony/niebieski- paski ( nie wiem od której strony czytać więc kolejnośc może odwrotna) kolory:biały/różowy/różowy/różowy- kropki (j.w) auto 2.5 tdi BDG avant manual 2003 model 04( obecnie mam oryginalny pakiet s-line)
otles Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 koledzy a ja bym kupil sprezynki od s-line te -20 mm jak by ktos mial moze ty jak chcesz zmienic na org to bysmy sie dogadali ja mam org komofort ale chyba lepiej je sobie zostawic i jajpierw sprawdzic te -20 co sadzicie? bo bez tech spezyn alusy wygladaja marnie mam a4 b6 2,5tdi quaattro powiedzcie czy wystarczy zmieic same sprezynki czy amory tez musza czy sie obejdzie/
MARCIN607 Opublikowano 6 Października 2008 Opublikowano 6 Października 2008 ale wahacze jakieś trzeba odkęcać?? czy tylko amory, ja mam ze spręzynami razem
Tytus Opublikowano 6 Października 2008 Autor Opublikowano 6 Października 2008 Trzeba górne z przodu, z tyłu nie trzeba, później także musisz ustawić zbieżność.
MARCIN607 Opublikowano 6 Października 2008 Opublikowano 6 Października 2008 a dam radę sam je zdemontować czy oddać do mechaniora??? jak to tam wygląda??
Tytus Opublikowano 6 Października 2008 Autor Opublikowano 6 Października 2008 a dam radę sam je zdemontować czy oddać do mechaniora??? jak to tam wygląda?? No trudno powiedzieć, nie znam Twoich umiejętności Lepiej oddaj do mechanika, bo czasem są problemy z zapieczonymi zwrotnicami z przodu.
boberek Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 w B6 zeby wsadzic lub wyjąć spręzyne to masakra sam napewno nie zorbisz musisz miec kogod kto ci pomoże chyba ze odkrecisz gorny drążek i pojedzies zpotem na geometrie
Rekomendowane odpowiedzi