Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] Demontaż przedniej lewej lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. rozkręciłem wszystkie śruby przedniej lewej lampy Audi A4 8E została mi kostka jak ja odczepić podważam śrubokręt i nic dalej trzyma.

Opublikowano

Jeśli odkręciłeś cztery śróbki to pozostaje kostka.Należy delikatnie podważyć sróbokrętem tak na sztorc zaczep w kostce elek.

Czasami ciężej wyjąć wytczkę ale spróbuj delikatnie,usłyszysz delikatne trzaśnięcie i to TO.

Cięzko opisać to.

jak masz kostkę i i klips wkładasz sróbokręt od czoła/tam gdzie jest szpara i pchasz w dół delikatnie[br]Dopisany: 23 Kwiecień 2008, 22:09 _________________________________________________jak nie dasz rady juro mogę zrobić fotki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja niestety połamałem zatrzaski od kostki ale kostke wkoncu wyjełem

• 1 rok później...
Opublikowano

ja tam tylko dwie śruby widzę :wallbash: a mam żle spasowaną lewą lampę, jak ją poprawić gdzie tam są jeszcze dwie śrubki?

Opublikowano

Szukaj mniej więcej w miejscu zaznaczonym strzałką

http://img143.imageshack.us/my.php?image=073yn0.jpg

Zdejmij czarną osłonę która jest po prawej od grotu strzałki - ułatwi to poszukiwanie śrub które są dość głęboko

(Jesli już odnajdziesz tą srubę to nie musisz jej odkręcać do końca, wystarczy poluzować aby wyjąć reflektor )

Opublikowano

ja tam tylko dwie śruby widzę :wallbash: a mam żle spasowaną lewą lampę, jak ją poprawić gdzie tam są jeszcze dwie śrubki?

Masz dwie śruby do góry - na uchwytach reflektora, oraz dwie na dole (tych nie wykręca się całkowicie). Jedna jest po lewej stronie lampy (blisko chłodnicy) natomiast do drugiej jest nieco utrudniony dostęp - znajduje się między tyłkiem lampy a zbiorniczkiem znajdujacym się tuż za nią.

Opublikowano

reflektor.jpg

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

wyjąłem dzięki za wskazówki, ale nie spasowałem lampy żeby prawidłowo leżała :wallbash: :wallbash: czyby było bum :gwizdanie:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

A czy tak samo jest w B7. Muszę wymienić żarówki od bi-ksenonów i nie wiem jak się do tego zabrać.

W serwisie powiedziano, że trzeba demontować przedni zderzak :(

Dziękuję

Koczis81

Opublikowano

Witam.

A czy tak samo jest w B7. Muszę wymienić żarówki od bi-ksenonów i nie wiem jak się do tego zabrać.

W serwisie powiedziano, że trzeba demontować przedni zderzak :(

Dziękuję

Koczis81

Z tego co się orientuje to tak niestety jest

pozdr

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam!

odsiweze troche temat .... :hi:

Czy afktycznie zeby wyjac lampe Xenon to musimy demontowac zderzak?? czy jednak wyciaga sie ja tak ja na rysunku przedstawionym powyzej???? TEMAT PILNY prosze o odpowiedzi!!!!!!

Opublikowano

Witam!

odsiweze troche temat .... :hi:

Czy afktycznie zeby wyjac lampe Xenon to musimy demontowac zderzak?? czy jednak wyciaga sie ja tak ja na rysunku przedstawionym powyzej???? TEMAT PILNY prosze o odpowiedzi!!!!!!

Jest tak jak na rys powyzej.