fiszmenbrzeg Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witam Chciałbym kupić sobie jakiś zestaw 13-tek(nie większe) do 350zł Mam radio sony 4x50.Myślałem nad kupnem PowerBass ES-5C lub inne. Czytałem że głośniki firmy Tec też są dobre tylko nie wiem które.Nie zależy mi aż na tym żeby głośniczki łupały bo mam tubę (osobne wyjście z radia),tylko na lepszym i głośniejszym dźwięku od oryginalnych.I jakiej średnicy mogą być tweeatery do A4b5 bo przeważnie są 25mm czy nie będę miał problemu z zamontowaniem.Gdzieś przeczytałem ktoś komuś doradzał żeby podłączyć tweeatery za miast tylnych głośników a woofery do przednich,tylko jak wtedy podłączyć zwrotnice,i czy w ogóle jest sens takie podłączenie.Jeśli np.zdecydował bym się na ten zestaw to potrzebny będzie wzmacniacz i cały zestaw podpiąć pod niego,czy w zupełności radyjko se poradzi,jak to obliczyć kiedy potrzebny będzie dodatkowy wzmacniacz w stosunku głośnik do radia.Sorki że się tak rozpisałem ale czym więcej czytam na forum tym bardziej baranieje,a nie chciał bym kupić jakąś kiche. Pozdrawiam
Nowak_zg Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 http://www.nokaut.pl/glosniki/glosniki-tec-xp-5-k.html
moskal Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 http://www.nokaut.pl/glosniki/glosniki-tec-xp-5-k.html Mówisz ze te TEC-ki sa takie dobre ????
Nowak_zg Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 wg mnie graja lepiej niz pb w tej cenie a najlepiej to odsluchac samemu i zobaczyc co sie komu podoba
moskal Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 wg mnie graja lepiej niz pb w tej cenie a najlepiej to odsluchac samemu i zobaczyc co sie komu podoba Zawsze tak mówisz :> a od hertz-dsk165 ????
fiszmenbrzeg Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2008 A jakie mają parametry te XP/5K nigdzie nie piszą,i czy pod te PB trza by było wzmacniacz jak tak to jaki
Nowak_zg Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 wg mnie graja lepiej niz pb w tej cenie a najlepiej to odsluchac samemu i zobaczyc co sie komu podoba Zawsze tak mówisz :> a od hertz-dsk165 ???? bo tak jest :gwizdanie: wg mnie te tec`i to najlepszy wybor do 350zl jesli chce sie 13cm glosniki
Krycha Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Nie lepi odrazu 16cm? Po co bawić się w półśrodki. Sam przez to przechodziłem i wiem jak to jest.
Nowak_zg Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 lepiej ale widac kolega z jakis powodow nie chce 16 wiec doradzamy 13 ;p
fiszmenbrzeg Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Chcę zamontować 13,nie chcę się bawić w przeróbki ogólnie chciał bym żeby głośniej i lepiej grały na łupaniu mi nie zależy bo mam suba wystarczająco dobrze się sprawuje do tych tec-ów trzeba by było jakiś wzmacniacz mam cd 4x50[br]Dopisany: 26 Kwiecień 2008, 16:59 _________________________________________________Jeszcze jedno nie wiecie gdzie we Wrocławiu jest duży wybór głośników najlepiej to żeby były te wyżej wymienione
Watson Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Pamietaj ze pomiedzy czestotliwosciami ktore efektywnie przetwarza subwoofer a czestotliwosciami ktore przetwarza zestaw odseparowany z glosnikiem 13cm (w tym przedziale cenowym) jest cos jeszcze. I to wlasnie "cos jeszcze" jest najwazniejszym (dla ludzkiego ucha) w calym pasmie a subbas i sopran sa tylko uzupelnieniami. Nie istnieje cos takiego jak "cd 4x50" bo z koncowki radia otrzymujesz ok 16W na kanal i to pod warunkiem ze jest to przyzwoite radio , wiec taki zestaw napewno zagra lepie pod wzmacniaczem ale pod warunkiem ze bedzie przyzwoity.
Rekomendowane odpowiedzi