danielturbo Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 witam mam pytnie musze wymienic sprezyny tylne poniewa strasznie stukaja na dziurach i niewiem jakie sa dobre moze ktos wymienial???
yayo Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 witam, aktualnie mam ten sam problem. oglądałem swoje zawieszenie i okazało się ze mam krzywą spręzynę która ociera o amortyzator, i przy wyboju , krawezniku, czy też zwalniaczu(ten leżacy gliniarz) to słychać metaliczny dźwięk, a może raczej jak puknięcie spręzyny. Wybieram się do mechanika ale już rozglądam się za spręzynami i amortyzatorami, więc może ktoś nam coś poleci, bo wybór jest spory. m@riusz
.:campino:. Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 osobiście polecam LESJOFORSA-a ale opinie mile widziane :> a co do stuków to najpierw kolego dobrze obejrzyj czy to sprążyna , może być kielich od sprężyny albo jeszcze coś innego
yayo Opublikowano 23 Maja 2009 Opublikowano 23 Maja 2009 Tak więc odwiedziłem specjalistę od zawieszenia, okazało się że sprężyna pękłą, i póki co siedziała. Szukałem w miarę tanio tych sprężyn, ale że zależało mi na czasie to zakupiłem w INTERCARS, moze nie bylo taio bo po 200 za komplet Lejsforsa, ale na drugi dzień odebrałem i wymieniłem. Teraz zostały mi tuleje do wymiany i klocki i będzie git. Tak jak ktoś szuka dobrego specjalisty w okolicach Warszawy, polecam www.blonski.com.pl z Zielonki. Szerokości życze ;]
Rekomendowane odpowiedzi