Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Sprzęgło - wymiana plus koło dwumasowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Objawy mam chyba klasyczne-czyli co do sprzegla

- strasznie wysoko bierze-mialem tak w sumie od poczatku ale nalatalem przez ten czas jeszcze 50tys i czuje ze to juz naprawde koniec-chociaz sie nie slizga jeszcze

Co do kola dwumasowego

- skakanki przy ruszaniu jak mam rozgrzany silnik-czyli pomecze sie w korkach czy tez po dluzszej trasie mam jazde miejska-po prostu zabka i musze ruszac przy zwiekszonym ostro przygazowaniu

-skakanie przy gaszeniu-trzesie cala buda-wiem ze to moga byc poduchy lub plecionka-ale skoro mam objawy zaby to moze byc to tez objawy kola

Teraz wiadomo ze jak wymieniac to najlepiej komplet-czyli i sprzeglo i kolo zeby zaoszczedzic na robocie.Z grubsza odwiedzilem intercarsa i kolo stwierdzil ze moga miec jakis komplet-sprzeglo+kolo (chyba mowil o valeo???-ale nie jestem pewien-skleroza) za 1864zl - gdzie zastapiono kolo dwumasowe jakims innym kolem -cos tam mi tlumaczyl ale skleroza :P

Pytanie do fachowcow-co kupic i gdzie-jakie sa mi potrzebne czesci przy takiej wymianie-co jeszcze oprocz sprzegla i kola przy takiej wymianie (skoro jest okazja jak bedzie rozebrane)??

Czy moze ma ktos dostep do czesci w jakichs normalnych cenach (pytanie tez jakie ceny sa normalne) a moze kogos mozecie polecic?? Chcialbym sie zaopatrzyc juz w potrzebne czesci zanim przekaze woz do mecha-zeby pozniej nie czekac kilka dni.

pzdr

Bartek

Opublikowano

sprzeglo kpl z sachsa SAC3000815001 - 610,00 brutto , kolo dwumasowe SAC2294000453 -960,00 brutto to sa bardzo dobre ceny :naughty:

Opublikowano
  • Autor

No fakt-ale skad to wziasc??? Sklepy?? Znizki?? Alllegro??? Oto jest pytanie :(

Opublikowano

No fakt-ale skad to wziasc??? Sklepy?? Znizki?? Alllegro??? Oto jest pytanie :(

ja to moge miec w tej cenie po znajomosci :wink4:

ps.ktos zdajesie oferowal w podobnej na forum poszukaj :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Ktos oferowal-chodzi mi o to zeby tego ktosia ktos polecil-lub nawet kilku ktosiow.Pierwszego lepszego ktosia moge poszukac na allegro-a ja chce ktosia sprawdzonego przez forumowiczow i z ktorym jasno i szybko uda sie przeprowadzic transakcje:P

Czy ja tak duzo wymagam?:)

Opublikowano

zglos sie do Misiora on otworzyl teraz sklep z czesciami i dla wiary z forum sprzedaje taniej :>

Opublikowano

allegro firma autoforum to sprzedaje sprzęglo komplet 670 dwumas 890

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

strefamoto tam sa bardzo dobre ceny i komplety sprz+dwumas

Opublikowano

Ja bym najpierw wyjął to sprzęgło (czyt. komplet sprzęgła +dwumas) i obejrzał. Bo może dwumas nie jest walnięty?

Jak skakał przy ruszaniu to kpl sprzęgło na pewno ale co do koła to wstrzymałbym się z zakupem, abo zapytał czy w razie czego można odesłać (oddać).

Opublikowano

a nie zastanawiales sie nad jednomasem?zamaist 2 masa juz na forum chyba ktos to wstawial do AFN i zasatanawiam sie co intercars ci chcial wcisnac?czy tylko sprzeglo VALEO czy poprostu ,jak mowil o zastapieniu to nie oferowal ci tego co ja...tylko ich cena to kox....bo taki kpl.sprzeglo i jednomas od 700-1000zl kupisz plus krotsze lub dluzsze szpilki do mocowania juz nie pamietam...nie wiem czy ktos to montowal do PD ale skoro do AFN

to czmu nie i do PD

kurde nawet nie przyjzalem sie jaki stary watek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czy afn z 1997 ma dwumas . moje sprzeglo tez bierze wysoko trzesie po czestym wciskaniu ale jak jest malo wciskane to nic sie nie dzieje

Opublikowano

czy afn z 1997 ma dwumas . moje sprzeglo tez bierze wysoko trzesie po czestym wciskaniu ale jak jest malo wciskane to nic sie nie dzieje

Jak się nie mylę to wszystkie afn-y mają dwumasy. Jak ci trzęsię po częstym użyciu sprzęgła to na pewno masz tarcze i docisk do wymiany. Koło musisz oblukać jak je wyjmiesz z auta. Niektórzy radzą wymieniać cały kpl sprzęgła czyli docisk+ tarcza+ łożysko+ koło dwumasowe. Ja mam trochę odmienne zdanie

Sprzęgło do wemiany, dwumas tylko jeśli jest zużyty.

Opublikowano

dzieki Rudi za odpowiedz ja zamirzalem tak zrobic a Ty utwierdziles mnie w tym przekonaniu

Opublikowano

No to się cieszę. Daj znać jak wymiana. Pozdro.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

bartlo79 i andej - jak po wymianie?? Skakanki ustąpiły po wymianie sprzęgła czy dwumasu?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

ja jeszcze sie nie zabralem za wymiane bo fundusze mnie hamuja jak znajde kase to zaraz to zrobie i opisze na forum . pozdro[br]Dopisany: 31 Maj 2009, 18:15_________________________________________________witam panów właśnie wymieniłem sprzęgło ale dwumas był dobry więc go nie ruszałem jak pojeżdżę trochę to opiszę wrażenia ::

Opublikowano

miałem to samo i okazało się że to głownie wina docisku :) także wymieniłem sprzęgło i wszystko jest ok, a dwumas mimo 230.000 jest w porządku i niema co go ruszać :tongue4: ach i każdy afn ma dwumas :rolleyes:

Opublikowano

też to miałem, co 100 tys. km sprzęgło do wymiany, ale podejrzewam że w m mojej poprzedniej niuni latało 206 tys.km :blink:

Opublikowano

miałem to samo i okazało się że to głownie wina docisku :) także wymieniłem sprzęgło i wszystko jest ok, a dwumas mimo 230.000 jest w porządku i niema co go ruszać :tongue4: ach i każdy afn ma dwumas :rolleyes:

Mój przy wymianie sprzęgła miał ponad 340 000km :naughty:i dalej lata.

Opublikowano

Stąd wniosek że w audi dwumas sprawa porządna :>