Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 - II lift] Automatyczne ustawianie zegara i daty.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że ostanio pojawiły się zblizone tematy - czyżb jakaś plaga? A no było tak że Auto wieczorem wstawiłem do garażu na drugi dzień po południu przychodzę a tu - czas 0:00 data jakaś maj 2001 chyba i co najważniejsze zniknęła ta wierzyczka od radiowego nastawiania. Co by było mało to licznik dzienny kilometrów też się skasował. Dlaczego się to samo tak porobiło? Ma ktoś jakieś sugestie? No i teraz prośba o pomoc - jak włączyć tą wierzyczke (automatyczne nastawianie) bo narazie zegar datę poustaiwłem.

Opublikowano

U mnie czasem na 1-2 dni wieżyczka znika.

Nie wiem od czego to zależy, nie potrafię kontrolować.

Pojawia się samoczynnie.

Nagęgałem, ale właściwie chcę podpiąć się do pytania :razz:

Noooo.... Bratpit poniżej ma niestety rację :oops:

Prośba do Moda o podpięcie do pierwotnego tematu.

Opublikowano
Wiem że ostanio pojawiły się zblizone tematy - czyżb jakaś plaga? A no było tak że Auto wieczorem wstawiłem do garażu na drugi dzień po południu przychodzę a tu - czas 0:00 data jakaś maj 2001 chyba i co najważniejsze zniknęła ta wierzyczka od radiowego nastawiania. Co by było mało to licznik dzienny kilometrów też się skasował. Dlaczego się to samo tak porobiło? Ma ktoś jakieś sugestie? No i teraz prośba o pomoc - jak włączyć tą wierzyczke (automatyczne nastawianie) bo narazie zegar datę poustaiwłem.

wyglada na to ze masz problemy z AQ .... (co do tego samoczynnego kasowania)

co do antenki to u mnie czasami (vardzo rzadko) znika i potem sie pojawia.

Ostatnio wyjąlem bezpiecznik od zegarów, włozyłem i zresetowalo ustawienia godziny i kalendarza ... po 2 minutkach pojawila sie antenka i wszsytko sie samo ustawilo .... :twisted:

Opublikowano
  • Autor

Nie powielam tematu bo tamten był o nastawianiu - wiem jak to zrobić oraz jak wyłączyć wyświetlanie daty. Mi chodzi o to dlaczego się zegar data i licznik dzienny km zresetowało oraz jak załącza się ta antenka - czytałem w niemieckiej instrukcji i na ile ten techniczny bełkot rozumiem to powinno się to włączyć automatycznie. Co do Akku to odpalia bardzo ładnie napięcie trzyma no ale jeszcze posprawdzam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy już ktoś wie jak uruchomić tę antenkę przy zegarku bo po odłączeniu akumulatora

też u mnie zniknęła i muszę ustawiać go ręcznie a fajnie jak ustawia się sam.

Opublikowano
Czy już ktoś wie jak uruchomić tę antenkę przy zegarku bo po odłączeniu akumulatora

też u mnie zniknęła i muszę ustawiać go ręcznie a fajnie jak ustawia się sam.

sama sie właczy jak sygnał bedzie wystarczajaco silny ....

Opublikowano
  • Autor

Zgadza sie sama sie załączy

Tylko czemu mi się zersetował dzienny licznik km tego nie wem i pozostanie zagadtką pewnie.

Opublikowano

adadur, jedynie jakis chwilowy spadek napiecia....

antenka tak jak pisze spanky wlancza sie sama...manualnie mozna ja tylko wylaczyc

Opublikowano
  • Autor
adadur, jedynie jakis chwilowy spadek napiecia....

antenka tak jak pisze spanky wlancza sie sama...manualnie mozna ja tylko wylaczyc

Wyłączyć - tzn jak? przez manulane nastawienie? w kaliningradzie nie żyjemy i moskiewskiego czasu nie mamy.
Opublikowano

Witam,

Ja tez mam z ta antenką przeboje. Prawdopodobnie nie mam zasięgu, albo jego wbudowana antena ma jakis feler. Wiem natomiast gdzie jest zasięg w Wawie. Antenka pojawia się prawie zawsze po zaparkowaniu przy pomniku NIKE na Nowym Zjeździe. Po złapaniu zasięgu trzyma 3-5dni i znów znika. Pewnie na zachodzie kraju z zasięgiem jest lepiej, swoją drogą - ciekaw jestem jak jest w Lublinie czy Suwałkach???

Pozdrawiam

MASA

Opublikowano

to jeździsz raz w tygodniu pod nike ustawiać zegarek :twisted:

Opublikowano

...mam to szczęście, że po zniknięciu antenki zostaje czas prawidłowy (może brakuje tylko tej dokladnosci do 0,00000000000001sec. - ale nie jest to zbyt dokuczliwe)

Pozdrawiam

MASA