Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie wewnętrznego lusterka fotochrom w A4 B8 2007-2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej zrobić szablon na jakiejś folii samoprzylepnej, kładziesz lustro z zaślepkami na folię i odrysowujesz albo zaraz w okół zaślepek tniesz ostrym nożykiem...

tak wyszło u mnie (oczywiście uchwyt lustra przed założeniem został oczyszczony z resztek kleju)

DSC00028.jpg

free image hosting

i po założeniu lustra :

DSC00029.jpg

photo sharing

Opublikowano
Najlepiej zrobić szablon na jakiejś folii samoprzylepnej, kładziesz lustro z zaślepkami na folię i odrysowujesz albo zaraz w okół zaślepek tniesz ostrym nożykiem...

1. Gdzie kupiłeś wtyczkę?

2. Czym nakładałeś klej?

3. Jak przygotowałeś powierzchnię szyby przed nałożeniem kleju?

4. Czy przed klejem położyłeś tzw. primer?

Opublikowano

1. w aso, jeśli masz 6 pinową to koszt wtyczki i ponów niewielki

2. palcem :) ale koniecznie bierz do tego rękawiczki najlepiej te lekarskie, mi było wygodniej bez no i mam taki czarny paluch jakbym grzebał komus w d**ie i nie mogę domyć...

3.odtłuściłem spirytusem :) tylko to miałem pod ręką.

4. nie kładłem podkładu bo nie wiedziałem czy da sie zmyć z szyby w razie czego no i klej ma na celu zamaskowanie kabli a nie sklejenie czegoś więc uważałem to za zbędne...

bez szablonu też sie da i pewnie na to samo wyjdzie, weź dokładnie przymierz w jakim miejscu ma być uchwyt i przyklej. Na drugi dzień jak klej wyschnie podczep lustro z zaślepkami, obmaluj na szybie markerem do tablic wzór pola które masz wymalować, zdejmij lustro i wysmaruj cienką warstwę tak by wyszło lekko za linię markera odczekaj parę godzin, przyczep lustro i nastepnie nożem do tapet obetnij w okół zaślepek nadmiar i gitara :)

Opublikowano

Pokaż zdjęcie z zewnątrz szyby (z wierzchu, przez szybę) jak to wygląda po montażu.

Opublikowano

mam tylko z odległości

DSC00038.jpg

photo sharing sites

na zdjęciu nie widać ale czarne kółko które jest seryjnie w szybie trochę sie odznacza...

Opublikowano
mam tylko z odległości

na zdjęciu nie widać ale czarne kółko które jest seryjnie w szybie trochę sie odznacza...

Samochód ładny..., ale chodzi przecież o ten drobiazg. Cyknij to mocowanie z zewnątrz z bliska.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie możecie zerknąć bo dzisiaj zacząłem się przymierzać do mojej podsufitki i już mam problem z lusterkiem bo moje ma takie mocowanie:

20130216143.jpg

A to co dostałem do sufitu ma takie:

20130216144.jpg

I do tego jeszcze dochodzi różnica w kostkach w sumie i w jednym i w drugim jest 6 kabli różnią się kolorami i rozmiarem pinów i do tego jeszcze w aucie mam kostkę na 6pinów z czego tylko 4 obsadzone a w tym lusterku S-line jest kostka na 8pinów...problem mam głownie z tym mocowaniem a może da się to stare przełożyć do nowego lustra tylko jak to wydostać z tego ruchomego przegubu....no i co z kabelkami dać je tak samo jak są numerami w kostce 8pin do kostki 6pin czy trzeba coś pozmieniać co z tymi dwoma pinami co są wolne skoro w kostce w aucie są 4 kable to co można tam podłączyć:eusathink:

Opublikowano
  • Autor

Tak to jest mocowanie z czterema zaczepami od po lifta :wink: Bedzie problem z przekładką

20130216144.jpg

Opublikowano

Ok mocowanie już umie przełożyć teraz jeszcze kwestia kabelków bo w kostce w aucie są 4 a z lusterka wychodzi 6 od czego są te dwa wolne i gdzie je ewentualnie wpiąć.

Opublikowano
  • Autor

Jakies info co przełozyłes :decayed:

Nic nie zmieniasz 2 dodatkowe kable to wczesniej wspomniane(czujnik wilgotnosci )

Opublikowano
Jakies info co przełozyłes :decayed:

Przełożyłem ten element co jest mocowany do szyby ze starego lusterka muszę go tylko psiknąć na czarno:

20130217145.jpg

Opublikowano
  • Autor

Spoko czyli da sie wyciagnac ta ruchomą część :wink: co do kabelkologi to tylko zmienisz kostke z 6 PIN na 8 PIN

Opublikowano

Koledzy, przy montażu zewnętrznych fotochromów może się okazać, że w drzwiach macie gotową instalację, wówczs:

pin 5 lusterka idzie do pinu 25 złącza drzwi (słupek A na dole po str. kierowcy i pasażera)

pin 4 lusterka idzie do pinu 7 złącza drzwi (słupek A na dole po str. kierowcy i pasażera)

Kolego wrclaguna możesz dopisać to do swojego info, żeby wszystko było w jednym miejscu.

Pozdr.

Opublikowano

Tak, miałem składane ale nie sprawdziłem ile pinów (przy następnej okazji sprawdzę). Miały gotowe wtyczki pod fotochrom. Piny od fotochromów szły do sterów drzwi do pinów 8 i 17 a następnie tak jak pisałem do złącz drzwi do 7 i 25.

Opublikowano
  • Autor

To miałes bonusa z fabryki :wink: ja tez dokładałem fotochrom ale wiazki nie było :kwasny:

Opublikowano

Ja też dokładałem i wiązki nie było:kwasny:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

To teraz pytanie za milion:D czy jest mozliwosc wyrzezbienia aby lusterko fotochrom od polifta podłączyć pod normalny uchwyt na szybie? Tak jak to ma miejsce tutaj:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-b7-montaz-lusterka-wew-fotochrom-b7-czujnik-zwyklego-uchwytu-156113/

Opublikowano
  • Autor
To teraz pytanie za milion:D czy jest mozliwosc wyrzezbienia aby lusterko fotochrom od polifta podłączyć pod normalny uchwyt na szybie? Tak jak to ma miejsce tutaj:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-b7-montaz-lusterka-wew-fotochrom-b7-czujnik-zwyklego-uchwytu-156113/

Wszystko sie da tylko trzeba troszke rzeżby :wink:

W polifcie jest chyba cztery łapki do mocowania lusterka a przed są trzy .

Opublikowano

He właśnie na drugie mam rzeźbiarz jak zrobię do obfotografuje dla potomnych.