seweryn91 Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Witam moje 2.5TDI V6 skrzynia 6 manual nie chce odpalic kiedy tylko wyswietla sie rezerwa, jak zatankuje auto wszytsko jest w porzadku i tak do momentu kiedy znowu zapali sie rezerwa, dodam ze wskaznik paliwo pokazuje dobrze.Wyglada to tak jak by auto odbieralo sygnal ze nie ma paliwa i odcinalo zaplon ,ale to tylko moja teoria.Prosze o pomoc forumowiczów byc moze ktos juz mial taki problem.Pozdrawiam.
gucionexia Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Na rezerwie się nie jezdzi w tym silniku zwłaszcza. Bo potem koszta znacznie większe są. Miom skromnym uczącym się dopiero forum zdaniem pompa ci siada.Tania nie jest.
przemek4net Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 w baku jest elektryczna pompa paliwa ... moze tutaj jest przyczyna to co ja bym zrobil to zaczal od zczytania bledow i odczytu ile komputer widzi paliwa
seweryn91 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Dzieki panowie za sugestie, jak podepne auto pod komputer to moze rozjasni mi to powage sytuacji.Ktos wie ile taka pompa kosztuje? o ile to faktycznie to. Pozdrawiam
siwy2326 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Jesli to pompa ta w zbiorniku a raczej tak jest to ona z calym koszem kosztuje lekko ponad 2tys,ja juz mam to za soba.
kudalty66 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Jesli to pompa ta w zbiorniku a raczej tak jest to ona z calym koszem kosztuje lekko ponad 2tys,ja juz mam to za soba. ona działa dopiero od 3/4 zbiornika, jak bedzie pełno nie będzie potrzebna, a swoja drogą, 2 tys????? przecież tak dużo, nawet na forum jest rozbieranych na części 2.5??? napewno nie byłaby taka cena za używke z pewnego żródła,.
vauxhall95 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 w baku jest czujnik braku paliwa w 2.5 TDI jezeli on poda impuls,to ecu odetnie i silnik zgasnie.
kudalty66 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 w baku jest czujnik braku paliwa w 2.5 TDI jezeli on poda impuls,to ecu odetnie i silnik zgasnie. trzeba podpiac vaga jeżeli tak jest napewno pokaże usterkę
ZuKeRs Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 pompke paliwowa z koszem ssacym kupisz w uzywce za ok 300-500 uwazaj kupujac gdyz jest bardzo duzo pomp (webasto i bez, quattro i nie, 1.9, 2.0, 2.5, 3.0 tdi) najlepiej wyciagnac swoja, zrobic pare fotek aby kupic taka sama, sprawdzic przy okazji czujnik braku paliwa a tak woogole to pytanie czy napewno wina pompy - aby to sprawdzic wystarczy albo sciagnac przewod na filtrze paliwa pod maska, albo pod kanape sciagnac siedzisko, odkrecic pokrywke, sciagnac przewod i stacyjka na fazy - i wszystko bedzie jasne czy podaje czy nie
seweryn91 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Bardzo dziekuje za pomoc jak tylko bede z tym dziala intensywniej dam znac co i jak.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi