Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż Progów z S4 B5 do A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

jak ich nie masz to niema też sensu zakładać listew drzwiowych

Opublikowano

no chodziło mi własnie o te górne nakładki na progi czy zakładasz, ja ich nie mam, znalazłem a alegro ale koles ceni je sobie wiec zostaje przy A4 docinanym, w nastepnym tygodniu być powinny w kolorku wiec pewnie bedzie montaż:kox:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli chciałoby się zmienić progi ze zwykłych na te z eSy to wtedy dolne listwy drzwiowe (te z którymi jest ten problem że po czasie rdzewieją i odchodzą ) wypadałoby zdjąć bo nie będzie to pasić do progów z S4. Tylko co zrobić z tymi wystającymi bolcami na których trzymają się te spinki do dolnych listew ? Po ich ucięciu nie obędzie się raczej bez szlifowania i lakierowania - mam rację ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

masz racje

---------- Post dopisany 08-05-2012 at 10:20 ---------- Poprzedni post napisany 29-04-2012 at 10:38 ----------

tak wyglądają progi S4 z nie zdemontowanymi listwami A4

p1070179m.jpg

-

Opublikowano
  • Autor

najgorsze to że jakby je pomalował to farba i tak nie będzie się trzymać bo się ugina ta listwa na progu przy zamknięciu drzwi

Opublikowano

z tymi listwami to wygla do d*py :sick3: zreszta w zwyklych progach tez nie wygladaja one rewelacyjnie, zwlaszcza jak juz zaczynaja odchodzic:grin:

Opublikowano

No nie najlepiej to wygląda , szczególnie w srebrnym aucie..:thumbdown:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dobra bez dolnych listew na dzwiach jest oki ale zobaczcie ta srebrna a4 na poprzedniej stronie..... jezt zayebiscie a teraz jak to wyglada w praktyce.... tylko ze scietymi mocowaniami na blotniki..... jest hooynia..... i bez klejenia plastiku sie nie obejdzie zeby to mialo rese i nogi.... ogolnie zyebalem sprawe bo myslalem ze wszystko bedzie oki, powiedzialem co ma byc obciete i jak i progi do malowania... bez przymierzenia na aucie.... i o to efekty....

DSCF1855.jpg

DSCF1856.jpg

i teraz kolejny problem z nakladka na prog, bez lister dolnych wystaje na zebnatrz :facepalm:

DSCF1858.jpg

ogolnie nie jestem do konca zadowolony bo jeszcze troche czasu minie zaczym doprowadze to do porzednego wygladu.... tyl bede zaklejal jakims kawalkie plastiku i malowal juz na aucie, przosu nie ruszam, ok 1cm nakladki bedzie pomalowane w kolor auta.....

Opublikowano

dzieki za te info, ja sobie to zaszpachluje przed malowaniem, miało być dzisiaj robione, ale:facepalm: bedzie dopiero jutro

:facepalm:

Opublikowano

ogarnij przed malowaniem bo w zasadzie chwila roboty.... mala kosmetyka a po lakierowaniu to potem problem.... a wogole ty progi malujesz? bo miales pod kolor?

Opublikowano

Nie progów nie maluje, ale drzwi do środkowej listwy bede malował łącznie z błotnikami do tej listwy, wiec wszelkie poprawki naniose przed malowaniem:wink:

---------- Post dopisany 20-05-2012 at 14:27 ---------- Poprzedni post napisany 18-05-2012 at 21:24 ----------

Poucinałem te wystajce mocowania, jutro dam do lekkiego pospawania

A co do listw ja zakłądam progi na te listwy bez cięcia:decayed: normalnie nachodzą i nie widac tej czarnej listwy po zamknieciu drzwi, ale niewiem czy czasem nie pomaluje jej i tak w kolor:whistling:

Musiałem ją tylko podcić pod mocowania progów

Fotka4-1.jpg

dremelek idzie jak po maśle po tych listwach:naughty:

---------- Post dopisany 21-05-2012 at 09:16 ---------- Poprzedni post napisany 20-05-2012 at 14:27 ----------

i jest problem o którym nikt nic nie wspomniał, materiał z jakiego są progi to plastik PUR czyli to samo co zderzaki RS4, nie poklei sie tego bez specjalnego kleju:facepalm:

Opublikowano
  • Autor

bo nikt jeszcze nie spawał progów:kwasny:

Opublikowano

jak nie zakłada sie listw, to od przodu brakuje materiału na jakieś 8cm/1cm taki pasek, trzeba będzie tam blaszke wkleić i zaszpachlować, a od tylnej strony trzeba zrównać to małe mocowanie, czyms to wypełnic:whistling:

Zrobie dzisiaj fotki

Opublikowano
  • Autor
jak nie zakłada sie listw, to od przodu brakuje materiału na jakieś 8cm/1cm taki pasek, trzeba będzie tam blaszke wkleić i zaszpachlować, a od tylnej strony trzeba zrównać to małe mocowanie, czyms to wypełnic:whistling:

Zrobie dzisiaj fotki

wiem o co chodzi bo przy montażu to widziałem, a nie można zastosować tego plastiku do spawania co się odcina z przodu i tyłu? musi być specjalny klej?

Opublikowano

ten odciety plastik to w sumie łaciaty jest same otwory montażowe i do tego z wkładka metalową:wink: ale sprawa juz ogarnieta, jutro auto bedzie umalowane, progi zostaja na koniec

Opublikowano

Kowi spasuj to na aucie zeby niem bylo jaj jak u min.....

Opublikowano

wiem wiem juz zaspawane dziury, temat do ogarniecia, zrobie fotki, dzisiaj co innego ogarnailismy, progi idą na koniec, ale wstępnie już spasowane

Opublikowano

no i dobrze, bo u mnie progi na aucie i trzeba teraz kombinowac..... ale damy rade......

Opublikowano

Jesli bedzie trzeba dociąć listwe progową to odrysuje linie przy zamknietych drzwiach i odetne tyle ile bedzie widać, i wtedy dopiero załoze progi na stałe

Opublikowano

a ja pitole i nakladk ida w kolor....